Israël en Mali
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
03 Juni 2006 | Nederland, Amsterdam
Om te beginnen, Israël was super! Een ontzettend mooi land met natuurlijk een verhaal erachter. Jeruzalem is net een groot openluchtmuseum. We hebben heel veel excurcies gemaakt! Klaagmuur, via Dolorosa, Arabische wijk, Olijfberg, Yad Vashem Haifa, Tel Aviv, Natanya, de dode zee, Massada en natuurlijk hebben we vaak een broodje falavel gegeten (kikkererwten).
De concerten waren best heftig. In totaal hebben we 4 concerten gegeven. 3 keer boulevard des miseres en 1 keer een eigen concert in de kibboets waar we sliepen.
De mensen die naar de boulevard concerten kwamen kijken waren vooral joden. De meesten hadden de tweede wereldoorlog zelf nog meegemaakt. Ik heb heel veel verhalen gehoord. Er was een vrouw die in Nederland ondergedoken heeft gezeten en 18 keer heeft moeten verhuizen!
Maar nu. Een paar dagen geleden heb ik een mailtje gekregen van Annemiek. Annemiek is de juf waar ik in Nepal bij heb stagegelopen. Zij werkt nu op de Nederlandse school in Mali. Samen met een Amerikaan start zij aankomend jaar een nieuwe international school in Bamako. Dit is de hoofdstad van Mali.
Annemiek mailde mij of ik al een baan had voor volgend jaar. Die heb ik natuurlijk niet, want de banen liggen hier niet voor het oprapen. Zij heeft mij een baan aangeboden op de nieuwe internationale school. En die baan heb ik aangenomen!! Ik ga lesgeven aan de groep Nursery/ pre-kindergarten. De kinderen zijn ongeveer 3/4 jaar. De lessen zijn in het Engels. Omdat het een beginnende school is heb ik maar een klein groepje kinderen. We hopen dat de klas gaat groeien in de loop van het jaar.
In principe ga ik eerst voor een jaar heen. Als het mij bevalt (en ik beval) zijn er nog veel andere mogelijkheden voor het jaar erna. De bedoeling is dat ik rond 23 augustus vertrek. Er moet nog heel veel geregeld worden. En ik moet natuurlijk van iedereen afscheid nemen. Maandag is dus mijn laatste keer Drents Jeugd Orkest. Dat is wel even slikken hoor!
Eerst nog even een paar weken blokken voor mijn diploma. Ik ben nog bezig met afstuderen namelijk.
Mali here I come! Ik heb er erg veel zin in en zie het als de kans van mijn leven! Het is in ieder geval een grote uitdaging! Wel moeilijk om iedereen hier achter te laten. Jullie mogen op bezoek komen hoor! Gezellig!
Groetjes voor nu.
Liefs,
Ingrid
03 Juni 2006 - 08:11
Lianne:
Hoi Ingrid,
Leuk voor je dat het is gelukt om in het buitenland te gaan werken
en dat het ook nog bij de juf uit Nepal is. Een nieuwe school starten lijkt me een hele uitdaging en zo zie je ook weer een ander land, andere gewoontes etc.
Wel jammer dat we je een jaartje of misschien wel langer moeten missen. Gelukkig hebben we deze site nog om je te volgen.
Groetjes Lianne
03 Juni 2006 - 10:08
Hannah:
veel plezier alvast in mali!
hopelijk vind je het daar leuk! -
03 Juni 2006 - 10:22
Paulien:
VEEL PLEZIER ZUSSIE!! -
04 Juni 2006 - 11:58
Peter:
Hey Ingrid,
Vet gaaf dta je daar heen gaat. Een hele belevenis die je je hele leven bijdraagt.
Israël was super he!!
Veel plezier daar
Peter -
04 Juni 2006 - 12:34
Nicolette:
Hoi lieve meid,
Super. Goed dat je het doet! Nu is het moment! Natuurlijk ga ik je ontzettend missen, maar dit is wel een kans die je niet moet laten liggen. Gaaf dat je weer met Annemiek kunt samenwerken.
Succes met alle voorbereidingen en voor nu nog: tot snel.
Knuf, Nicolette -
04 Juni 2006 - 15:43
Opa Vlaardingerbroek:
dat wordt wat. zweten in Mali maar een voordeel is je hoef geen zware kleren mee te nemen.Heel fijn dat het toch is gelukt om naar het buitenland te gaan.Super misschien tot morgen. Liefs OPA en natuurlijk ook namens OMA -
05 Juni 2006 - 05:32
Danielle Ten Kleij:
Gaaf joh! Mooie kans. Geniet ervan en sterkte met afscheid nemen hier in Nederland. -
05 Juni 2006 - 11:26
Sandra:
Dus je gaat het doen!!!
Super. -
06 Juni 2006 - 15:29
Rosan!:
Ha Ingrid!!
ik heb je bezoekers aantal nog maar even opgekrikt! =D
maar.. Mali!.. dat is echt ver weg man! niet echt naast de deur!
die 750 Euro ga ik sparen hoor! ik kom zeker langs!
nog veel plezier met kinderen voor kinderen in de auto! en ik zeg:
tot de 17e!!
Liefs,
Rosan -
07 Juni 2006 - 13:02
Steven:
Hey Ingrid,
Zo te zien heb je 'n fantastische tijd gehad in Israel. En nu Mali!! Wat moet dat gaaf worden. Veel kindjes die nog onderwezen moeten worden...helemaal in jouw straatje dus =D. Wel een grote stap natuurlijk... maar daar ga je je helemaal doorheen slaan. Volgens mij ben je nog steeds zo taai als 3 jaar terug ;).
Mocht ik toevallig nog 's langs Mali komen...=P...ik kom zeker langs.
Heel veel plezier daar!
Groetjes, Steven -
11 Juni 2006 - 17:46
Nicole:
Hey Ingrid!!
Wat ontzettend gaaf dat je naar het buitenland gaat zeg! Ik heb er ook over gedacht maar jij doet het gewoon. Echt super. Heel veel plezier en laat af en toe even de spannende, leuke of juist minder leuke verhalen horen!
Liefs Nicole