Verjaardag - Reisverslag uit Bamako, Mali van Ingrid Boon - WaarBenJij.nu Verjaardag - Reisverslag uit Bamako, Mali van Ingrid Boon - WaarBenJij.nu

Verjaardag

Door: Ingrid

Blijf op de hoogte en volg Ingrid

16 September 2006 | Mali, Bamako

Hallo allemaal,

Wat echt ontzettend leuk dat jullie zo massaal op mijn site kijken en reageren. Het is heel fijn om wat uit Nederland te horen. Ik heb nu mijn draai wel aardig gevonden, maar ik heb nog wel vaak last van heimwee. Doordat ik nog geen internet thuis heb is het mailen en nieuwe berichtjes op mijn site zetten nog wat lastig. Maar als het goed is komt het internet aankomende week. De mensen zeggen hier graag dat het morgen wordt geregeld. Dan moet je er rekening mee houden dat het nog wel een weekje duurt.

Gisteren was mijn verjaardag. Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor de kaarten en de mailtjes. Annemiek had de post al 2 weken achter gehouden dus er waren veel kaartjes. Heel leuk om te lezen! Echt bedankt!

Annemiek heeft gisteren een hele leuke dag voor me geregeld. Echt heel lief van haar. Op school hebben we er feestje gebouwd. We hebben cake gegeten en stoelendans gedaan en extra lang buitengespeeld. Ik had drinken gekocht wat we hebben gedronken. Ook Annemiek had nog frisdrank gekocht. Het was erg gezellig. Ik heb van een aantal kinderen nog een klein cadeautje gekregen. Er misten nogal wat dingen in mijn kamer. Ik heb een pleeborstel gekregen, handdoek, bestek en bekers. ’s Middags heb ik lekker met Robin (zoontje van Annemiek 2,5 jaar) in het zwembad gelegen. Daarna hebben we bij Annemiek thuis nog wat lekkere dingetjes gegeten die ik bij de supermarkt had gekocht. Buggles, tuc en zoute stokjes. Best duur, maar je bent maar 1 keer per jaar jarig he! Daarna ben ik met Annemiek wat gaan eten in mijn straat. Daar zijn allerlei eetcafeetjes. Heerlijke pizza gegeten! Echt lekker. Toen ik nog een toetje wilde mocht dat niet van Annemiek anders zouden we te laat komen. Te laat voor wat??? Wij naar mijn huis. Daar had Annemiek allerlei mensen uitgenodigd voor mijn verjaardag. Ze hadden allemaal wat lekkers meegenomen en nog meer dingetjes voor het huis. Borden, kommetjes, nog meer bestek, theekoppen, glazen, posters voor aan de muur, olijvenbakje enzovoorts. Ik wil Annemiek bedanken voor de leuke dag!

Op de school gaat het goed. Er begint nu een ritme in te zitten. ‘ Helaas’ heb ik nog steeds maar 2 kinderen in de klas. We vermoeden dat het andere meisje dat zou komen, is vertrokken uit Mali. Gisteren was er wel een nieuwe aanmelding voor grade 6. Dus we beginnen te groeien. We moeten het ook wel van deze periode hebben. Halvewege het jaar ga je een kind niet gemakkelijk van school wisselen.

Ook hier zijn nieuwe ontwikkelingen. Ik ben bezig een speelgroepje op te richten in het Engels voor kinderen van 2 tot 3,5 jaar. Het is de bedoeling dat dat gaat gebeuren op dinsdag en donderdag van 2 tot 5 uur. Er zijn in Bamako geen Engelstalige creches. We vermoeden dat de groep snel vol zal zitten. Ik mag mijn eigen klas en het plein enzo gebruiken. We hopen natuurlijk dat de kinderen die 3,5 worden daarna naar onze school willen komen. Ze kennen de juf dan al. Misschien wordt de overgang dan wat minder groot. Voor mij is het een mooie manier om nog wat geld bij te verdienen. Het is hier toch duurder dan dat ik had verwacht. Ik probeer zoveel mogelijk lokaal te kopen. Dat scheelt een hoop geld. ’s Avonds eet ik nu nog bij Annemiek. Dat vind ik heel fijn. Ik moet toch meer wennen dan dat ik had verwacht. Ik ben altijd gewend geweest om de hele tijd mensen om me heen te hebben. Dit is dus wel even wat anders en in een Afrikaans land. Ik hoop en denk dat het snel wel beter zal gaan.

Ik hoop natuurlijk om snel weer een paar leuke berichtjes van jullie op mijn site te zien! Als je mijn postadres wil moet je me even een mailtje sturen! ingridboon@hotmail.com

Groetjes vanuit Bamako!

Ingrid

• 16 September 2006 - 15:55

Paulien:

En je berichtje staat erop:D en ben dan nog es de eerste die reageert ook (raar hé;)) Graag gedaan! En tot snel!

Liefss xxx

• 16 September 2006 - 16:11

Veerle:

Ik hoop dat je speelgroepje snel vol zit:D:D!! Gelukkig heb je een leuke verjaardag gehad:D:D!!!!!

x veerle

• 16 September 2006 - 17:30

Vincent:

Nog gefeliciteert he!:D En have fun.. Lukt wel aardig zie ik..!:D

XxX

• 16 September 2006 - 18:32

Papa En Mama:

Hoi Ingrid,

Fijn dat we je op je verjaardag hebben gesproken. Ook fijn om een lange mail te ontvangen en het bericht op je site te lezen. Geef jezelf en Mali de tijd om te wennen. We sturen gauw een mail!!

Liefs,

Papa en mama.

• 16 September 2006 - 18:37

Nicolette:

Hoi hoi,

Nog gefeliciteerd hé! En wat fijn dat Annemiek zo met je meeleeft en dingen voor je organiseert en doet enzo. Ik heb net Skype gedownload, maarre, ik kan jou ook niet vinden hoor! Je kunt mij nu gewoon vinden via mijn naam. Wie weet kunnen we dan binnenkort eens live bijbabbelen. Dag meissie, maak er wat van.

Liefs, Nicolette

• 17 September 2006 - 06:03

Sandra:

Hoi Ingrid,
    nog gefeliciteerd met je verjaardag.
    Leuk om alles weer te lezen!! Ik hoop voor je dat het snel beter gaat, maar dat zal vast wel snel komen.
    Hier gaat alles goed. Dinsdag over een week gaan we naar Ameland. Ik heb er zin in.
    Groetjes Sandra

• 17 September 2006 - 09:46

Willeke:

Hoi Ingrid. Je bent weer lekker actief bezig zo te lezen. Volle bak hoor, 2 kinderen ;-)! Heb je het werkrooster ontvangen? En hoe gaat het met je Frans? Als je thuis internet krijgt dan gaat het vast wel beter met je. Maar het is toch ook wel logisch dat je het de eerste tijd wat zwaarder hebt?!
    Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Leuk dat je collega's zo hun best hebben gedaan om er een mooie dag van te maken. Hier gaat alles gewoon z'n gangetje. Jouw groep 7 van vorig jaar doet het goed hoor! Het is een leuke klas. (Nu lezen zij dat ook op jouw site... grappig he?) Ik kijk uit naar je vokgende berichtje! Hou je taai! En de groetjes!

• 17 September 2006 - 14:29

Hannah:

Hardstikke gefeliciteerd met je verjaardag nog.
    Ik hoorde dat je ons kaartje als eerste kreeg, grapiig, we stuurden hem al toen je nog niet eens weg was.
    Je was zeker erg blij met die pleeborstel, het gaat met ons thuis allemaal heel goed, het lijkt dat jij het daar ook wel leuk vindt, wel jammer dat je heimwee hebt, maar daarom stuurt iedereen berichtjes, zodat je aan ons denkt heeeel veel knuffels, hannah

• 17 September 2006 - 15:11

Alice Steinmann:

Hoi Ingrid,
    Nou, leuk berichtje hoor! Ga je al een beetje wennen? Valt toch soms stiekem een beetje tegen he? Ja, hier in Holland zijn er altijd wel mensen om je heen.
    Nou, nogmaals van harte gefeliciteerd met je verjaardag afgelopen vrijdag. Leuk dat Annemiek zo veel aandacht aan je verjaardag heeft besteed!
    Je moeder (vader, zus) missen je best wel heel erg hoor, maar dat willen ze weer niet zo hard zeggen, want dan vindt jij dat weer niet leuk...... Maar ik begrijp het wel hoor! Maak er wat van!
    Heel veel sterkte, succes en plezier gewenst in Mali.
    We hopen dat je een leerzame en onvergetelijke tijd zult hebben!
    Af en toe zal ik mailen.
    Groetjes, ook van Mirjam en Bas, Iris en Jan en Henk! Doei, Alice.

• 17 September 2006 - 19:35

Nadia:

Nog van hartelijk gefeliciteers juf!!:) We gaan dinsdag over een week naar Amland daar heb ik zin in!!!:) ik ben blij dat je het daar leuk hebt! Alleen mis ik je nog wel!!:)

-XxxXxxX-jes Nadia!!!

• 17 September 2006 - 21:19

Katinka:

Hee Ing, leuk weer om iets van je te horen! Was je zeker niet vergeten en heb echt regelmatig even de site gecheckt of ik niet zo'n mailtje over het hoofd had gezien.. ;) Fijn dat je verjaardag zo'n leuke dag was! Heb je ook wel verdient.

You go girl!

• 18 September 2006 - 11:12

Rosan:

Hey Ingrid!

nog gefeliciteerd! leuk dat je zo'n leuke verjaardag hebt gehad! en ik hoop dat het gaat lukken met het speelgroepje!

heel veel plezier daar nog!
    Groetjes Rosan

• 18 September 2006 - 18:12

Heleen:

nog gefeliciteerd....sorry dat het veel te laat is maar ik wist niet dat je jarig was...erg hè...ik hoop dat je groep snel groeid en dat je het er helemaal naar je zin hebt...nouja dat zegt natuurlijk iedereen...maar ik mis je wel hoor....ik wacht weer vol nieuwschierigheid op een nieuw bericht van je...

-xxx- Heleen

• 20 September 2006 - 07:19

Annet En Gijs:

Hoi Ingrid, ik las dat je jarig was geweest. Gefeliciteerd. Fijn dat je het zo leuk hebt gehad. Het zal inderdaad niet meevallen maar je zult het wel redden. Gijs gaat dinsdag naar Ameland. Harry gaat ook mee. Hij heeft 180 eieren gehaald bij Pronk. Hij is vast bang dat de kindertjes anders niet voldoende eiwitten naar binnen krijgen. (het budget is niet zo groot). Ook zullen er postduiven meegaan en die worden dan bij aankomst met een briefje naar huis gestuurd. Je zult de verhalen nog wel te horen krijgen.
    Groeten van de nieuwe es-klarinettiste van Apollo.

• 22 September 2006 - 11:45

Carien En Merel:

Allereerst nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik had het kunnen weten. Fijn dat je collega er zo,n leuke dag van heeft gemaakt. Dat doet goed.Parlez vous al een aardig woordje Frans?
    Hier gaat alles alweer lekker z'n gangetje.Jouw groepie is zich al aardig aan het voorbereiden op hun grote reis naar Ameland. Merel heeft er erg veel zin in. Vanavond gaan we de laatste spullejes halen.Later zul je haar verhaal vast wel horen.Opa (voor jou Jan)brengt Merel naar de boot.Misschien ga ik de laatste dag nog als ze terugkomen.
    Nou tot later maar weer.

• 23 September 2006 - 05:35

Joey:

hoi ingrid hhoe gaat het daar hier goed en nog gefeliciteerd met je verjaardag.
    groetjes Joey

• 26 September 2006 - 15:52

Carien:

Hoi hoi. Volgende week vertrekt ook die andere glogetrotter, Miranda. Ook spannend voor haar. Ze heeft ook haar eigen site.Straks ben ik niet meer achter de computer weg te slaan. En maar mopperen op de kinderen.Merel en de rest is trouwens vanmorgen vertrokken naar Ameland.En dat vind ik allang, 4 dagen. En jij voor een heeeeele lange tijd. Ik heb van Mereltje nog niets gehoord. Ik ben benieuwd.Ik hoop dat ze genieten en dat moet jij ook vooral doen.
    Later maar weer.

• 27 September 2006 - 15:38

Mamma:

Leuk joh dat skypen!
    Ik heb al een aantal keer gebeld met Nic. via skype. Gaat super! Ik hoop dat jij op school ook snel internet krijgt, dan gaan wij het ook proberen!! We horen wel als het zo ver is!!Kus mamma

• 27 September 2006 - 19:18

Miranda:

Heeee Ingrid,

Ja, voor mij gaat ook het grote avontuur beginnen. Wat leuk dat we zo dan toch nog contact kunnen houden. Op het moment werk ik nog even een paar dagen op de berkenhorst bij groep 6. Zaterdag nog even een afscheidsborrel en dan maandag gaaaaan. Wel spannend hoor!!! Als ik daar zit en een beetje op regel ben stuur ik je een uitgebreide mail. Succes en tot mails!!!

• 01 Oktober 2006 - 14:12

Merel:

hey juf we zijn op ameland geweest. dat was vet gezellig en leuk. de eeerste dag gingen we meteen kaartjes sturen naar mijn vader, moeder en mijn broers. we hebben er ook en kampvuur gedaan op het strand in het pikke donker. toen ging de juf een spookverhaal vertellen en toen waren er kinderen bang geworden want trea ging in de duinen enge geluiden maken. dat vond ik ook wel een beetje eng. we sliepen in de boekanier. dat was ook heel gezellig. daar was naast een heel leuk meertje met een kabelbaan en een touwbrug erover heen. de eerste nacht sliepen we om half 4 nog niet. en we moesten er al weer om 7 uur uit. de laatste avond hadden we bondte avond Asley, Chantal en ik deden een heel leuk dansje. er deden wel meer een leuk verhaal of ook een dansje. we deden ok nog bingo. daarna deden we ook nog disco dat was ook leuk. maar nu moet ik stoppen want ik ga eten doei xxx merel

• 02 Oktober 2006 - 17:10

Willeke:

... over Ameland gesproken: je kunt alle sappige verhalen lezen op obs@deberkenhorst.nl. Binnenkort staan daar ook de foto's op!

Will

• 02 Oktober 2006 - 17:11

Will

• 02 Oktober 2006 - 17:13

Willeke:

Nee nee neeeeee. tuurlijk niet!!! het is www.deberkenhorst.nl

• 03 Oktober 2006 - 07:14

Mamma:

We komen!!!!
    Paulien haar laatste stagedag is 20 december.
    We gaan vanmiddag boeken!!
    Doei,

• 04 Oktober 2006 - 13:48

Nadia:

H.oOii juf! is het al wat drukker in je klas?:) Ik hebben het VET leuk op Ameland gehad! Ik sliep bij priscilla, dane, mandy, merel en shabnam in de kamer!! we slpeien de eerste nacht om half 4 nog niet!!!:) het was ERRUG gezelli!!:) De eerste dag moesten we het meest lopen en de tweede dag het meest fietsen toen fietste we namelijk ergens over de duinen dus (heuveltje op heuveltje af!) de derde dag gingen we naar het natuurcentrum en naar het juttersmuseum dat was oowk wel leuk!!:) de laatste dag was natuurlijk het ergst!!! namelijk de dag dat we naar huis gaan!!:) we moesten toen opruimen en schoonmaken en zo!!:( verder was de hele week TOP!!!:) jammer dat jij niet mee was!!:) maar ik lees dat je het daar hartstikke leuk hebt!!!!

-XxxXxxX-jes naadje (K)(L)

• 05 Oktober 2006 - 05:27

Herman Van Gunst:

Hé Ingrid,

Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Fijn dat je een leuke dag hebt gehad.
    Groetjes.

• 06 Oktober 2006 - 15:07

Mariska:

Hoi Ingrid,

Ik dacht dat ik weinig kinderen in mijn groep had (eerst 13 nu 14), maar jou groep slaat alles. Verveel je je niet?
    En kan je een beetje wennen aan de kleuters?
    Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Hier gaat alles verder goed, 't is alleen kloteweer. Regen en koud, bah! Geniet van de zon.
    Groetjes Mariska

• 08 Oktober 2006 - 11:22

Liesbeth:

Hoi Ingrid, nog twee weekjes en dan zijn we nog een stukje verder bij elkaar vandaan, dan staat Noorwegen op ons programma. Hoe is het met jou muzikale bezigheden in Mali? Heel veel goeds en, mooi om je dagelijkse omgeving even bekeken te hebben, Liesbeth