Koninginnedag in Hong Kong
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
01 Mei 2011 | Hong Kong, Hong Kong
Weer een leuk detail van wonen in een land waar veel budget vliegtuigmaatschappijen vandaan vliegen. Afgelopen donderdag had ik een vrij kort overleg met Ilona. “Ga jij komend weekend nog ergens heen?” “Nee, ik wilde wel maar jij was al naar Hong Kong geweest en de rest gaat volgende week.” Wat een zwaar leven hier :D “Ik heb net de ‘baas’ (lees vriend) gesproken, zullen we gaan?” “Prima boek jij?” En zo gebeurde het dat we 1,5 week geleden even snel een retourtje Hong Kong boekten voor een verblijf van 3 dagen. Weer een public holiday (Labour Day, dag van de arbeid), dus weer een reisje. Nog even een hostel boeken en alles was geregeld. Hoezo 2 weken van te voren beginnen met inpakken? Helemaal niet nodig. Ik presteer het nog steeds om 1 uur voor vertrek nog te beginnen met inpakken. En vooralsnog bevalt dit prima!
Na een leuk Koninginnedagfeestje op school, met bezoek van de ambassadeur, het Nederlandse en het Singaporese volkslied, een streetdance act, nog 2 feestelijke Koninginnedagliedjes en taart met Ribena, stuurden we de kinderen om half 2 naar huis. Met een grote glimlach stonden alle leerkracht in ‘Hollandse glorie’ kleding de leerlingen in de bussen uit te zwaaien. Nog even een taxi bellen en we waren op weg naar het vliegveld. Aangekomen bij de budget terminal viel de rij bij de incheckbalie gelukkig mee. Gelukkig werden onze duimafdrukken meteen herkend en konden we moeiteloos doorlopen naar de gate. In het vliegtuig heerlijk een afleveringetje Glee gekeken. Na 4 uur vliegen kwamen we aan in een bewolkt Hong Kong. We zijn op het ergste voorbereid: paraplu, dikke truien en creditcard zijn allemaal ingepakt.
Aangekomen in Hong Kong zijn we in een rode ‘urban’ taxi gestapt. Het was ons al snel duidelijk dat hier ook niet alle mensen Engels spreken. Nadat Ilona meerdere malen had gevraagd om naar Paterson Road te rijden, vroeg te taxi chauffeur om het op te schrijven om vervolgens te zeggen ‘Oh, bedoel je Patuson Load’. Uh, ja ik denk het. Daar aangekomen was het even zoeken naar het hostel. We logeren namelijk op de 10e verdieping midden in shopping paradise!
Gisteren hadden we ons al vroeg in de oranje kleding gehesen. Tjah, het blijft Koninginnedag hè. Onderweg een paar keer Nederlanders tegen gekomen die je dan een prettige Koninginnedag wensten. Erg grappig! Na een lekker ontbijtje bij de bakker en koffie bij de Starbucks, gingen we op zoek naar de Hop on/ Hop off bus. En dat bleek nog niet zo gemakkelijk. Na ongeveer een uur gezocht te hebben hadden we eindelijk de bushalte gevonden. Heerlijk toeristisch dus boven op een bus gezeten om de stad te verkennen. Vervolgens zijn we bij het eindpunt weer uitgestapt, om daarna te voet verder te gaan. Hong Kong Island is nogal heuvelachtig. De wegen gaan soms echt stijl om hoog. Omdat dit niet echt heel prettig lopen is, hebben ze voor de weg omhoog (en tot 11 uur ’s ochtends naar beneden) een hele lange roltrap aangelegd (allemaal korte stukken). Zo kom je toch zonder al te veel moeite boven. Vanaf daar zijn we naar de botanische tuinen gelopen. En als verwende reizigster ga je alles vergelijken. De botanische tuinen in Singapore zien er stukken beter uit! Ook kwamen we bij een kleine ‘dierentuin’. Het zag er allemaal een beetje zielig uit. Kleine hokjes die in de verste verte niet op het oorspronkelijke leefgebied van de dieren leek. Na een bezoek aan een kathedraal die ineens tussen de gebouwen tevoorschijn kwam, zijn we weer helemaal naar beneden gelopen.
’s Avonds hebben we bij de Orange Tree gegeten. Een Nederlands restaurant met echte bitterballen, witte asperges, poffertjes en speculaas ijs. Wat een traktatie. De eigenaar kon ons precies vertellen waar we heen moesten voor een Koninginnedag feestje. Dus na het eten zijn we richting Lan Kwai Fong gelopen en al snel kwamen we Nederlandse meute tegen. Op en top Nederlandstalige muziek en veel mensen in het oranje. Alle passanten (lees lokale mensen) kregen ook de Nederlandse vlag van schmink op hun wang. Maar snappen deden ze het niet. Na een gezellig feestje (beter dan in Singapore) zijn we weer richting hostel gegaan.
Vandaag staat Macau op het programma. Maar eerst even fatsoenlijk wakker worden!
Ingrid
01 Mei 2011 - 07:33
Joke:
Hoi Ingrid,
Leuk om je belevenissen van nu weer te lezen! Koninginnedag vieren in HK is weer eens wat anders.
Heb je die dikke truien daar echt nodig? Hoe is de temperatuur daar dan?
En hoe was Macau? In Kota Kinubalu zijn we toen toch een leerkracht tegen gekomen die daar op een school werkte? Nou geniet er nog maar ff van!
Groetjes aan Ilona,
Liefs Mamma X.
01 Mei 2011 - 07:44
Paulien:
Hee zus!!
Klinkt allemaal weer erg goed!
Leuk dat je niet alleen gekleurd was in die grote stas;)
K-dag waa hier ook prachtig!! ga nu weer verder pitten:)
X -
02 Mei 2011 - 05:47
Papa:
Hoi Ingrid,
Geniet van je laatste verre vakanties dichtbij! Tank ook genoeg energie voor de laatste schoolperiode en het naderende afscheid. Dat zal zeker nog (in)spannend worden! Ook wij hebben samen met Paulien genoten van een mooie Koninginnedag. Gisteren bovendien met Paulien naar een geweldige wedstrijd Heerenveen-Ajax geweest. Nu nog een weekje ontspannen en dan maak ik mij op voor een boeiende laatste periode naar de zomervakantie.
Liefs Papa -
02 Mei 2011 - 06:05
Mamma:
Hoi, hoi,
We gaan naar Limburg en hebben er zin in!
De zon schijnt al....dus het kan al niet meer stuk!
Liefs Mamma X -
02 Mei 2011 - 15:00
Mariet Van Der Meer:
hoihoi ingrid,
super leuk feestje zo te zien... en super zo'n lang weekend ff naar hongkong...geniet er nu nog maar van... nu het nog kan.
tot snel, xx mariet