Pad Thai Ja
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
09 April 2010 | Thailand, Pattaya
Pattaya:
Nu zul je wel denken Pattaya? Waar is dat nou weer. Het is inderdaad ook moeilijk om er iets over in een reisboekje te vinden. De nieuwe Lonley Planet Discover Thailand vermeldt helemaal niets over deze stad. De Trotter van Thailand heeft welgeteld een halve pagina waarin vooral staat waarom je hier niet moet zijn. Ach, als je je oogkleppen op doet kun je hier ook heerlijk genieten van zon, zee en strand!
Zijn we in Rusland?
Even een korte beschrijving van ons hotel en omgeving (daarmee bedoel ik de andere gasten in het hotel). Om te beginnen is denk ik 90% van de mensen die in ons hotel zijn Russisch of Pools. Deze mensen spreken geen woord Engels, laat staan Nederlands. Zij denken dat wij met z’n allen prima Pools/Russisch spreken en gaan dus ook korte gesprekken met ons aan? (Hoezo, zie ik er Pools uit). Het hotel ligt gelukkig een stuk buiten Pattaya. Pattaya zelf kun je denk ik het beste zien als een vergrootte Wallen in Amsterdam, alleen dan veel blanke mannen met enorme bierbuiken met zeer jonge Thaise meisje. Niet echt mijn meest favoriete uitzicht zeg maar.
De speedo:
Het is algemeen bekend dat Nederlanders niet het best geklede volk op aarde is, zeker niet op vakantie, maar zoals men zich hier kleedt slaat echt alles. Onze eerste kennismaking met de al eeuwen oude speedo was op dag 1 bij het zwembad (wat trouwens heerlijk vertoeven is). Tot mijn grote schrik loopt echt iedere Rus/Pool in een speedo (je weet wel die zeer kleine, veel te strak zwembroekje). Denk daar een bierbuik en een zeer rood verbrande rug bij en het plaatje is compleet. Ik zoeken in de strandwinkels in de buurt. Wat blijkt, ze verkopen wel degelijk fatsoenlijke zwembroeken (lees waar je niet het hele zaakje in ziet zitten), maar op een een of andere manier trekt deze toch de aandacht van de mannen (of zouden het de vrouwen zijn) niet. Vrouwen kunnen er ook wat van. Zeer veel te kleine bikini’s (past het er allemaal in?). En hoe verzin je het om een rode bikini aan te trekken als je knetter rood bent, laat staan een badpak. Mooi rood is niet lelijk, nee mooi rood niet nee! Nu mag ik hopen dat ze in Rusland en Polen achter lopen qua mode en dit niet de voorbode is wat ons te wachten staat.
Ko Larn
Na 3 dagen heerlijk aan het zwembad gelegen en niet verbrand te zijn (blijf factor 30 smeren), was het tijd voor actie. Wij om 10 uur (pff wel een beetje vroeg) met de taxi richting de pier. Gelukkig is zelfs in Pattaya een Starbucks en konden we eerst even goed wakker worden met een latte. Daarna zijn we met de boot (vol Russen/Polen en op de terugweg een verdwaalde herrie schoppende Amerikaan) naar het koraaleiland (geen koraal gezien) Ko Larn gevaren. Daar aangekomen werden we met z’n allen in een pick-up gezet en verplaatst naar een strand een stukje verder op. Massaal onder een parasol aan het strand liggen. Is dat geen vakantie? Maar de zee was lekker warm en er waren golven en dus geen vissen om te snorkelen. De boottocht terug was vooral erg hilarisch. Voordat we ook maar in de buurt van de boot kwamen, waren we al tot op onze heupen nat. Daarna kregen we in de boot ook nog een aantal douches. Helaas voor de wagen- /zeezieke mensen onder ons was dit niet zo’n succes.
Pad Thai:
Het meest verrukkelijke Thaise gerecht wat ze in Pattaya niet kunnen klaarmaken, helaas.
Groetjes uit Tokkieland,
Ingrid
09 April 2010 - 12:00
Evelien:
Lekker warm voorjaar hebben jullie daar! Hier is de sneeuw bijna gesmolten -
09 April 2010 - 13:50
Annemiek & Robin:
We nemen aan dat je nu gewoon pools wil mailen? Brahhfp jdojoisu jfjaspen ckjdoie jkdaei -
09 April 2010 - 13:54
OPA Vl.:
hallo Ingrid. zo beleef je nog eens wat.ik hoorde van je vader dat alles nog goed is bij jullie. maar hopen dat jullie morgen naar Singapore kunnen vliegen.de rest van de familie hoopt woensdagmorgen vroeg op schiphol te landen dan is voor hun de vakantie voorbij en jij bent dan al weer 3 dagen aan het werk en kun je nog na genieten
.OPA -
09 April 2010 - 14:17
Oma En Opa Boon:
Hallo Ingrid !
Wat hebben jullie een geweldige vakantie gehad!
En wat een prachtige foto's weer.Je hebt,denken we,minder "last"van de hoge temperaturen gehad dan de anderen. Bedankt voor voor jullie kaart.
Morgen een goede reis en nog een fijn weekend gewenst. Groeten aan je moeder,zus en Lianne -
09 April 2010 - 14:17
Oma En Opa Boon:
Hallo Ingrid !
Wat hebben jullie een geweldige vakantie gehad!
09 April 2010 - 18:14
Marieke:
Klinkt als een waar vakantieparadijsje, haha
Bedankt voor je kaart uit Thailand. Superleuk! En het mag wel een wonder heten dat die mijn flatje in Madrid zo snel heeft weten te bereiken, want de Spaanse post staat niet bepaald bekend om z'n vlotte bezorging...
Er hangen nu leuke Thaise monniken op mijn Spaanse koelkastje :)
Goede reis terug naar Singapore en veel succes weer op de HSL komende week! -
12 April 2010 - 21:06
Papa:
Hoi Ingrid,
Inmiddels is het schoolleventje weer begonnen. Voor even weer een eind aan humorvol beschreven belevenissen.
Op naar de volgende vakantie. Die gaat toch naar Nederland?
Liefs Papa