Jurong Bird Park
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
16 Januari 2011 | Singapore, Singapore
Ik heb weer CouchSurfers, dit keer uit Duitsland, over de vloer. Na een traktatie van spaghetti met zelfgemaakte carbornara saus (ik zie Paulien al jaloers worden) en een gezellige spelletjesavond zijn we gisteren naar het Jurong Bird park geweest. Daar was ik al een keer met een schoolreisje geweest en een keer met Wendy, maar dat was een lange tijd geleden. Na wat werk en een sprong in het zwembad zijn we aan het begin van de middag naar het bird park geweest. Het was, gelukkig, opvallend rustig voor een zaterdag. We hebben zeer veel mooie en tropische vogels gezien. Ik blijf de hornbills fantastisch vinden. Helaas begon het aan het einde van de middag te regenen. Dat betekent in Singapore een enorme rij bij de taxi standplaats. Gelukkig kwam er een shuttle bus. We hadden geen idee naar welke MRT deze bus ons ging brengen. Aangekomen bij Boon Lay station hebben we heerlijk lokaal noodles, chicken en wantons gegeten in de food court.
Ik blijf Singapore bijzonder vinden. Het is zo’n klein landje, maar er is zo veel te vinden. Het ene moment sta je in je appartement, vlakbij ben je in de wereld van de jungle, neem de bus en je bent in een hyper moderne stad of op het strand of in een pretpark, waterpark, dierentuin of bird park. Je kunt allerlei culturen opsnuiven in Little India, Arab Street of China Town of gewoon in een buurt waar je normaal nooit komt een food court inlopen. En dat alles op 23 bij 48 kilometer (of zoiets).
Binnenkort is het Chinese New Year en zijn we lekker een lang weekend vrij. Helaas was ik dit jaar te laat met boeken en blijf ik waarschijnlijk in Singapore. Afgelopen week wel een leuk lang weekend naar Shanghai geboekt. Dus vandaag maar even een Lonely Planet kopen. Eind maart komt m'n moeder weer op bezoek. Waarschijnlijk gaan we dan 2 weken door Maleisië reizen. Genoeg leuke uitjes om naar uit te kijken dus!
Groetjes vanuit een ‘koud’ Singapore. Het is maar 26 graden!
Ingrid
16 Januari 2011 - 08:29
Mamma:
Hoi Ingrid,
Fijn dat je je draai weer gevonden hebt na de vakantie! Altijd weer ff omschakelen!
Jurong Bird Park ben ik de eerste X toen ik in Singapore was ook geweest!
Ik ben ook fan van die kleine gekleurde vogels! :-)
Gezellig weekend verder. Wij hebben vanmiddag het feestje van Paulien voor de familie hier thuis!
Liefs vanuit Meppel,
Mamma XX. -
16 Januari 2011 - 09:29
Papa:
Hoi Ingird,
Leuk om al weer een berichtje te krijgen. Dat roept tegelijkertijd wel de vraag op, wanneer je nu eens gewoon aan het werk bent! :-)
De prachtige foto's van de kleurrijke vogels bewijzen nog eens de kwaliteit van je fototoestel en je fotografeerkunst. Dat zou het onderschrift van de eerste foto kunnen zijn.
Liefs Papa -
16 Januari 2011 - 09:36
Joke:
We zijn echt trouwe fans van je! ;-) Dat merk je zeker wel!! -
16 Januari 2011 - 11:24
Annemiek:
He die lieve Ingrid.
Wat een mooie foto's weer. En nu weer aan het werk ... gelukkig kun je tussendoor blijven genieten met bezoek en uitstapjes. Dat geeft ook energie. Hier is het rustig. Morgen begint de 2e week zwangerschapsverlof. We kijken uit naar Robins' broertje of zusje. Onze kraamverzorgster krijgt het zwaar, want Ross wil alles 'gewoon traditioneel Afrikaans' doen ;-)
Robin vraagt of je wel weet dat hij een lieve cavia heeft?
Groetjes van ons alledrie. -
17 Januari 2011 - 00:50
Marlies:
Hela, leuke plaatjes! Ja goh je zou nog eeen maandje vakantie hebben, heeeel naar! Vanmorgen mount Roy beklommen, pittig...maar wat een uitzicht erna! Nu lekker zwemmen in lake Wanaka! Veel plezier in Singapore, geen tijd om langs te komen, denk alle dagen nodig te hebben, wellicht tot een andere keer!! ciao -
17 Januari 2011 - 09:48
Belinda:
Hey hey,,
Succes met werken de komende tijd!!
Leuk verhaal.
x -
18 Januari 2011 - 10:31
Willemien:
Mooooie foooto's!
Ben je trouwens weer helemaal fit?
Liefs,
Willemien -
18 Januari 2011 - 15:57
Peter:
Hoi Ingrid,
Toch ook maar weer eens een berichtje van mij!
Wat maak jij mooie dingen mee. Die ervaringen kunnen ze je niet meer afnemen!
En in Singapore zelf blijf je ook nog steeds nieuwe dingen ontdekken.
Jammer ;-( dat je met Chinese New Year geen reisje meer kon vinden, of is het toch nog gelukt?
Er blijven toch wel meer vrienden die dagen daar? Of vliegt alles uit voor een paar dagen??
Groetjes Peter. -
07 Februari 2011 - 19:04
Berlinda:
Hoi hoi,
Is bij jou het Chinese Nieuwjaar ook weer begonnen?
Weer een drakenvoorstelling of zo iets op school gehad??
Blijf je nog in Singapore werken het komende jaar of ben je op zoek naar wat anders??
Groetjes.