Coromandel - Reisverslag uit Coromandel, Nieuw Zeeland van Ingrid Boon - WaarBenJij.nu Coromandel - Reisverslag uit Coromandel, Nieuw Zeeland van Ingrid Boon - WaarBenJij.nu

Coromandel

Door: Ingrid

Blijf op de hoogte en volg Ingrid

02 Januari 2011 | Nieuw Zeeland, Coromandel

Allereerst wil ik beginnen met jullie een gradioos, fantastisch en natuurlijk reislustig 2011 toe te wensen. Hopelijk hebben jullie allemaal een gezellige jaarwisseling gehad. Ontzettend bedankt voor de vele, leuke berichtjes op mijn website! Erg leuk om die allemaal te lezen!

Thames
Vrijdagochtend ben ik uit Rotorua vertrokken. De route die we reden had ik al een keer gezien. Dat was op zich geen probleem, ik kan niet genoeg krijgen van de bergen en weilanden enz. De L&P bottle was het niet waard om nog een keer mee op de foto te gaan. Dus bus zette me af in Thames, een oud goudmijnstadje. Het hostel was echt super leuk. Een heerlijke tuin met ligbedden, picknicktafel en bbq. Ook op de bovenverdieping was er een enorm balkon. En het leukste van alles: je kon gratis fietsen huren. Eerst even naar het winkelcentrum gewandeld om mijn hikeschoenen weg te brengen. Daarna op de fiets gesprongen en een heel eind langs het meer gefietst. Ergens gestopt om even met de voetjes het water in te gaan en toen weer terug. Bij de supermarkt een lekker wijntje gekocht voor de jaarwisseling.

Oud en Nieuw
Terug in het hostel vond ik het opvallend rustig en leeg. Uiteindelijk bleek dat we maar met een stuk of 10 mensen waren. Allemaal Duitsers en ik. Ik begin me echt af te vragen over nog wel Duitsers in Duitsland zijn, tjonge wat zijn die met veel in NZ. Als snel was het erg gezellig met Sira. Heerlijk met de eigenaars van het hostel gebbqd. Om 12 uur vol spanning naar de radio luisteren. Om 12 uur was het gewoon 15 seconden stil. Niks niet aftellen, juichen of wat dat ook. Heel bizar. Het nieuwe jaar werd ingeluid met Thriller van Michael Jackson, ik weet niet of dat veel goeds zal brengen. In Nieuw-Zeeland is het verboden om zelf vuurwerk af te steken. Als gevolg hiervan hoorden we 5 kleine knalletjes en dat was het dan. Oud en Nieuw, wat een knalfeest in Thames. We zijn nog even de straat op gegaan, maar daar was het zo stil dat we snel weer naar het hostel zijn gelopen. Dus Ingrid om 1 uur in haar bedje. Ik ben op 1 januari nog nooit zo fit geweest!

Coromandel
Nieuwjaarsdag werd ik om 10 uur (wat een heerlijkheid) opgehaald voor mijn tour door de Coromandel Area. Wat bleek, ik was de enige die met de tour mee ging. Dus fijn een privebusje en een prive chauffeur. Gelukkig was het een gezellige man, anders was het een hele lange dag geworden.

Kauri Tree
De eerste stop was bij een 182 jaar oud Kauri Tree. Een native Nieuw-Zeeland boom. Deze boom schiet enorm hard de lucht in. Het duurt echter heel lang voordat hij breder wordt. In het verleden zijn er veel bomen gekapt, nu is de bevolking weer bezig om overal nieuwe bossen te planten. Ik ben niet echt naturalistisch ingesteld, maar ik moet zeggen dat de man het erg overtuigend en daardoor interessant kon vertellen.

Hot water beach
Vlak voor de middag kwamen we aan bij Hot Water Beach. Aangezien het weer enorm opgeknapt is, was het extreem druk op het strand volgens de chauffeur. Nou echt niets vergeleken met een goede dag op het strand in Nederland! Op het strand van hot water beach is een plek waar het water aan de oppervlakte enorm heet is. Dit komt door een spleet in de aardkorst. Heel het Noordereiland bestaat uit vulkanen. Deze spleet komt uit bij lavagesteente. Je kon een schep huren om een eigen zwembadje te graven. Ik heb gezocht naar een leeg badje en probeerde die uit. Na 1 voet in het water gestoken te hebben, was die al snel weer terug getrokken. Wat een hitte! Door een aardbeving van een half jaar geleden schijnt de temperatuur van het water nog een tiental graden te zijn gestegen. Het water is nu rond de 70 graden. Na deze ervaring ben ik in een badje gaan zitten dat iets dichter bij het water was. Zo stroomde er nog wat water uit de zee in. Daar heerlijk gerelaxed.

Cathedral Cove
De volgende stop was Cathedral Cove. Nadat ik een heerlijk broodje had gekocht en mijn water had bijgevuld, begon ik aan de wandeling van 45 minuten naar deze plaats. Onderweg heb ik heerlijk genoten van andere plekjes en daar op de rotsen mijn broodje gegeten. Aangekomen bij Cathedral Cove viel het me wat tegen. De stranden die ik onderweg op de zijroutes was tegen gekomen waren veel rustiger en dus mooier. Dus snel weer terug naar een van die strandjes om te genieten van het zonnetje. (ben overgestapt op factor 60 voor mijn lichaam en 70 voor m'n gezicht. Wat een ellende een gat in de ozonlaag!)

Coromandel Town
Na een korte stop in Whatianga (de plaats waar het als eerste 2011 was, dus volgepakt met vele toeristen) zijn we doorgereden naar Coromandel Town. Een klein stadje waar ik zeer veel moeite heb gehad om een slaapplek te vinden. Wat bleek er was op 2 januari een enorme Keltic Fair waar men 20 000 mensen verwachtte. Maar tot mijn grote verrassing zat ik echt in een geweldige lodge. Heel veel ruimte, terrassen, tuin, gratis wassen, gratis fruit, veel gezellige plekjes. Kortom erg jammer dat ik daar weer na 1 nacht weg ging. In de dorm een Nieuw-Zeelandse vrouw ontmoet en daar wat mee gegeten in het stadje.

Driving Creek Railway
Vanochtend naar het stadje gewandeld en even over de fair gelopen. Tjah, net donderdag Meppeldag, maar dan anders. Vandaar iets meer dan een half uur omhoog gelopen naar een klein Stationnetje. Op deze plek heeft een lokale pottenbakker zelf, in stappen, een treinrails aangelegd tegen de berg aan. Het was echt een fantastisch ritje! De Machinist moest geregeld uitstappen om de wissels om te zetten. Vaak ging de trein ineens de andere kant op of maakte een zigzag. Dit alles om tegen de berg op te kunnen komen. Bovenop de berg hadden we een prima uitzicht over de regio. Bij het station hoorde ook een cafe. Ik heb nog noo9it zo'n lekkere ommelet gegeten (met spinazie, gezondroogde tomaatjes, pijnboompitten en kaas). Daarna weer aan de wandeling terug begonnen. Terug in Coromandel Town nog even over de fair gelopen en toen richting de shuttle bus gegaan.

Ferry naar Auckland
Bij Magic moest is kiezen hoe ik terug wilde reizen naar Auckland. Iedereen nam de bus. Maar dat had betekend dat ik 's ochtends vroeg weer op had gemoeten om de bus te halen. Deze bus zou een route rijden die ik al had gezien. Dus voor mij was de beslissing snel genomen, ik nam de ferry terug naar Auckland.
I.p.v. 1 reden er vandaag 4 shuttle bussen en waren er 2 ferries die richting Auckland gingen. Na een prachtige bootreis van 2 uur werd ik aan het eind nog even getrakteerd op de skyline van Auckland.

Nu weer terug in het hostel in Auckland waar ik al eerder verbleef (die boven op de berg). Een wijze beslissing genomen om een bus hierheen te nemen, aangezien ik geen zin had om 40 minuten een stijle berg op te lopen met al mijn tassen.

Morgenochtend begint het laatste gedeelte van mijn reis op het Noordeneiland van Nieuw-Zeeland. Ik ga op weg naar the Bay of Island. Ik verblijf 3 nachten in Paihia en wil een trip naar het noordelijkste puntje maken en waarschijnlijk nog een boottocht en zwemmen met dolfijnen in de zee. Maar dat alles in mijn volgende bericht!

Groetjes vanuit een heerlijk zonnig Auckland,

Ingrid

• 02 Januari 2011 - 09:03

Papa:

Hoi Ingrid,

Ongelooflijk wat jij allemaal in nu ruim twee weken hebt gedaan, gezien en ervaren. Mijn laatste twee weken december steken daar schril bij af. Een beetje werken, een beetje schaatsen, een beetje visite, een beetje winkelen, .................en toch heerlijk relaxed!! Bij jou is het allemaal de overtreffende trap en het moet gezegd: je schrijft geweldig en daardoor voor ons zeer boeiend. Ik wacht met spanning op de nieuwe serie foto's.

Liefs

Papa

• 02 Januari 2011 - 09:26

Joke:

Hoi Ingrid,

Een geweldige belevenis, waar je ons weer van laat mee genieten!
    Wat is er in Nieuw-Zeeland veel te zien en te doen en wat een mooie natuur en cultuur!
    Je boft maar dat je dat kan allemaal zien en meemaken! :-)
    Jammer dat contact leggen vandaag niet lukte! :-( Volgende X beter!
    Nog een fijne week verder en...... zwemmen met dolfijnen in zee, dat leek je al zo mooi en heel anders dan in een basin!
    Wel iemand ff je fototoestel in de handen drukken zodat daar ook foto's van zijn!!

Kus Mamma XX

• 02 Januari 2011 - 11:14

Marieke:

Voor jou ook een geweldig 2011 met veel mooie reizen en voor nu nog veel plezier in Nieuw-Zeeland!

• 02 Januari 2011 - 11:20

Annemiek:

Wat een heerlijke reis en wat een prachtige foto's weer. Hier was oud&nieuw wat hectischer met een enthousiast gillende Robin die van buurman naar buurman rende om het vuurwerk van dichtbij te bekijken. We wensen je Gods' Zegen voor 2011!
    Ross, Annemiek & Robin
    P.s. gelukkig heb je geen last van overstromingen en andere natuurrampen daar en kun je echt genieten van je reis. Wij gaan morgen weer beginnen met school. Laatste werkweekje en dan zwangerschapsverlof.

• 02 Januari 2011 - 15:30

Oma:

Thuis op de bank en met jou op reis, oei wat zou ik er graag bij zijn !!! Maar een mens moet soms zo tevreden zijn met wat wel kan. Maar het blijft leuk om zo mee te genieten, zeker met al die mooie foto's. Wist je dat er op het zuidereiland nog steeds aardbevingen zijn ? We blijven zeer geinteresseerd, dus kijken uit naar je volgende belevenissen !!! Liefs en groetjes van ons, opa en oma

• 02 Januari 2011 - 16:42

Marga:

Hoi,

Wat een reis weer en wat een belevenissen!
    Geweldig, genieten!
    XX

• 02 Januari 2011 - 16:43

Jan:

Hoi Ingrid,

Wat zou ik graag in jouw schoenen staan!
    Zijn ze al gemaakt??
    Happy New Year!

Groetjes Jan.

• 03 Januari 2011 - 21:31

Marjan:

Hoi Ingrid,
    Allereerst nog de beste wensen voor 2011!
    Dat er nog maar veel mooie reizen mogen volgen!
    Deze reis door Nieuw-Zeeland is weer geweldig volgens mij.

Op voor de laatste dagen daar.......3 weken zijn maar zo weer voorbij!

• 04 Januari 2011 - 18:10

Marieke:

Happy New Year vanuit Meppel en een fijne vakantie verder!
    Nog een paar dagen te gaan, toch?
    Doei!

• 04 Januari 2011 - 18:14

T+T:

Hoi Ingrid,

Allereerst nog de beste wensen voor 2011!
    Dat je nog maar veel plekjes op deze wereld kan gaan bezoeken!
    Deze vakantie op het Noordereiland is weer een hele mooie!
    Op naar de volgende. We lezen je verhalen met veel plezier!

• 06 Januari 2011 - 09:05

Linda:

Hoi Ingrid,
    Ook maar ff een berichtje van mij. Ik ben niet zo schrijverig, vandaar!
    Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar!
    Dat je nog maar veel mooie plekjes mag ontdekken!
    Hoe is het je de laatste dagen in Nieuw-Zeeland vergaan?
    Mooi weer gehad?
    Hier is de sneeuw bijna weg en het regent nu, bah!
    Een mens is niet snel tevreden. Kou,,,bah, maar regen is ook niet alles!
    Weet je al waar je volgende reis heen gaat? Of is dat nog een grote????

Het beste en ik hou je site in de gaten, gaat vanzelf gelukkig! ;-)

• 06 Januari 2011 - 17:11

Jaap:

Hoi Ingrid,

Al het goeds voor het nieuwe jaar!
    Volgens mij heb je weer een top vakantie achter de rug!
    Goede reis terug naar Singapore morgen. Voor jou is het al bijna zover,toch??

Gr. Jaap.

• 06 Januari 2011 - 17:25

Linda:

Hoi Ing.

Ik lees je verhalen trouw, hoor!
    Je beschrijft je reizen echt leuk!
    Zo doorgaan, want het is vast je laatste reis niet! ;-)
    In ieder geval een gezond, gelukkig en reislustig 2011!

Linda.

• 07 Januari 2011 - 21:16

Mariet:

hee hoi ingrid!
    leuk om je verhalen te lezen en een deel te herkennen van vorig jaar! maar zo druk was het idd niet bij mij op het strand...toen ik er een jaar geleden was! verder heb ik dat treintje gemist.... vind ik wel jammer! en goeie dat je de boot naar auckland had gepakt... heb ik over getwijfeld... uiteindelijk niet gedaan, maar het schijnt een erg mooie tocht te zijn!

Geniet van de laatste dagen en ik hoop dat je geluk hebt met de dolfijnen!

xx mariet