Lang weekend
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
01 Juni 2007 | Mali, Bamako
Het is alweer even geleden dat ik een nieuw berichtje op mijn site heb geplaatst. Niet omdat er niks gebeurt hier, maar gewoon omdat ik het erg druk heb gehad. Uiteraard de baan op BIA, ik heb nu 6 kids in de klas zitten die veel aandacht vragen. En hiernaast geef ik tegenwoordig 2x per week Nederlandse les aan Laura en Mariam en behoud ik natuurlijk de After School Activities en de Peuterspeelzaal. Nu wordt het echter -ondanks deze drukte- weer tijd voor een berichtje. Voor ik het weet zit ik weer in Nederland.
Lang weekend weg:
Afgelopen vrijdag hadden we een vrije dag: Journee de l'Afrique. Hierdoor ontstond een lang weekend. Op vrijdag zijn we 's ochtends bij Jacob en Laura in de auto gestapt. Zij hebben een dochtertje van Robins leeftijd. Hanna en Robin zaten gezellig naast elkaar. Met de auto naar Segou is best relaxed en na 3.5 uur waren we er dan ook al. Hier weer met zijn drietjes het oude vertrouwde hotel genomen waar we vaker zijn geweest. Laura en Jacob zaten in een hotel tegenover dat van ons. Vrijdag heerlijk geluncht en gezwommen en tot rust gekomen. Vroeg naar bed en lekker gerelaxed! Zaterdagochtend na een ontbijt in het zonnetje een stukje gewandeld en Segou aan Laura en Jacob laten zien. Zo kwamen we ook weer bij het Bogolan museum. Deze rondleiding kende ik nu wel. Maar wel een leuke plaats om nog wat souveniers te kopen voor mijn huisje straks in Nederland. Als ik naar Nederland ga natuurlijk ...
Ik heb namelijk nog wat sollicitaties lopen op andere plaatsen. Ik ben echter ook in Nederland al aan het rondkijken naar leuke vacatures en erg benieuwd waar ik straks terecht kom.
Zaterdagmiddag verlieten Jacob en Laura ons weer en lagen wij met zijn 3en aan het zwembad. Ineens begon het uit het niets enorm te waaien en toen we opkeken zagen we een hele grote zandwolk onze richting opkomen. Als een gek alle spullen bij elkaar gepakt en toen zaten we in een zandstorm. Erg mooi en indrukwekkend om te zien. Na een tijdje storm en zandhappen kwam er gelukkig regen bij en klaarde de lucht weer op. Wij hebben lekker in het hotel op de bank wat gelezen en spelletjes gedaan. Het had wel iets knus Hollands zo. De rest van het weekend ook rustig aan gedaan en goed uitgerust. Zondagochtend na een fijne wandeling en de lunch met de bus terug gegaan. Het blijft leuk in de bus met op bepaalde punten al die verkopers die de bus inkomen. Annemiek heeft door het raam van de bus ook foto's gemaakt toen Robin en ik door de drukte liepen om drinken te kopen.
Het komende weekend hebben we een Adventure Weekend georganiseerd en kamperen Annemiek en ik met de deelnemende kinderen op het schoolterrein. We hebben allemaal leuke activiteiten gepland en helaas maar 2 deelneemsters. Het wordt vast een leuk weekend.
Ik voeg foto's uit Segou toe en een filmpje van een zandstorm bij Annemiek in de straat een paar avonden geleden.
Post is nog steeds erg welkom!
Groetjes uit Mali,
Ingrid Boon
01 Juni 2007 - 09:54
Mariët:
Hee hoi ingrid! Super leuk dat je weer eens een berichtje op je site zet!Ben blij dat het allemaal nog steeds bevalt...jammer dat er maar 2 deelnemers zijn voor aankomend weekend! maar goed...zal uiteindelijk toch nog wel leuk worden!
Straks lekker met petra nog reizen en dan zit je weer in nederland..ik heb zin in de vakantie...wordt wel weer gezellig! En euhm...als je wat hoort over je sollicitatie...laat ff weten he?
xx -
01 Juni 2007 - 10:08
Marieke:
Hey Ingrid!
Hmmm, zien van jouw foto's en lezen van je verhalen doen mij zo terugdenken aan Ghana!!! Ben inmiddels een maand terug, wat aan de ene kant heel fijn is, maar ik mis het ook!!! Geniet nog van je tijd daar! Veel plezier van t weekend!
Marieke -
01 Juni 2007 - 16:36
Hoi meissie,
Lekker weer zo n weekendje in Segou.
Wel een nieuwe ervaring, een zandstorm.
Maak je in Nederland niet zo gauw mee, gelukkig!:-)
Geniet nog maar van alle dingen in Mali.
De tijd gaat nu vast heel snel!!
Voor je het weet zit de vakantie met Petra er al weer op (ze heeft er reuze veel zin in) en zitten jullie in het vliegtuig naar Nederland!
Een fijn weekend en tot horens of mails.
Kus, Mamma. -
04 Juni 2007 - 01:38
Corrina:
Ha die Ingrid,
Komen allerlei herinneringen boven als ik jouw verhalen zo lees, leuk! Washington is even wat anders, maar wel oke moet ik zeggen. Moet nog wel wat leuke mensen leren kennen zoals in Bamako! Veel plezier met alles en groeten aan de rest,
Corrina -
04 Juni 2007 - 13:56
Tonia:
Leuk om weer een stukje te lezen en te zien hoe je daar ook jezelf bent. Nu de weken aftellen en dan...? Ik kijk nog voor je op de site van het seminarium, daar heb je ook een aantal vacatures. Wie weet zit er wat tussen. Laat weer van je horen en veel plezier. -
08 Juni 2007 - 10:26
Mamma:
hoi, alles goed? De computer is weer kapot! Volgende week wordt er weer naar gekeken! Bel je weer eens een keertje? Tot gauw, kus Mamma. -
19 Juni 2007 - 12:01
Hoi,
De computer is weer geinstaleerd.
Als Petra donderdag nog wat speciaals voor je mee moet nemen, moet je voor woensdagmiddag mailen. Ze komt dan nl. nog even bij ons langs.
Maak er deze laatste dagen op school wat gezelligs van!!;-)
Wel moeilijk zeker, afscheid nemen!!
Succes ermee! Liefs Mamma. -
22 Juni 2007 - 15:00
Annemiek:
Laten we je site nu 'Petra waar ben jij nu' gaan noemen.
Ik ben benieuwd of en wanneer ze aan zal komen. Wat een avontuur! Dat komt niet vaak voor ... -
25 Juni 2007 - 04:29
Mamma:
Gelukkig is ze toch echt aangekomen! Wat een onderneming! Lijkt me geen pretje.
:-(
Ze heeft in ieder geval haar vlieguren wel weer gemaakt!
Ik hoop dat jullie samen, na dit slechte begin, toch een te gekke tijd krijgen!!
En veel foto s maken hoor!
Hou ons op de hoogte! -
28 Juni 2007 - 18:40
Annemiek:
Ze hebben gisteren gesmst uit Segou dat ze door naar Mopti gingen. Ik ben benieuwd naar de verhalen uit Timboektoe. Fijne vakantie en tot in Sneek! -
30 Juni 2007 - 16:14
Joke:
Ondertussen zijn Ingrid en Petra in Timboektoe na een lange reis!! (10 uur)Ze gaan 2 dagen per kameel de woestijn (Sahel)in en slapen onder de sterren hemel.
Ik ben benieuwd naar hun verhalen en foto s!