Beijing deel 1
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
10 Oktober 2009 | China, Beijing
Jippie herfstvakantie! Hierbij het eerste verslag van de reis naar China samen met Frederiek.
De vlucht
Vrijdagavond, na de 2-daagse inservice training, zijn Frederiek en ik naar Beijing/Peking gevlogen. Op Kuala Lumpur hadden we een tussenstop van 2 uurtjes. We hebben meteen besloten dat we ons ticket voor de terugreis willen verzetten. 2 uur was al een ramp op KL. Toen we het in het vliegtuig zaten hadden we meteen al een indruk van de Chinese bevolking. Er was een gezin dat graag bij elkaar wilde zitten. Dit was geregeld. De mensen die eigenlijk op die plaatsen zaten waren het daar niet mee eens. Na een heftige discussie vroeg de stewardess of de mensen wilden gaat zitten op de nieuwe plaatsen. Zo niet dan konden ze beter de volgende vlucht nemen. Waarop de Chinese mevrouw de stewardess het vliegtuig uitstuurde!!! Echt absurd. Uiteindelijk zijn de mensen toch op hun plaats gaan zitten. Helaas hadden we meer dan een uur vertraging wegens technische problemen.
Eerste indrukken van Beijing
Aangekomen in Beijing stond er iemand op ons te wachten met weer een mooi naambordje. We werden naar een geblindeerde auto geleid, de chauffeur in pak. Na 40 minuten kwamen we aan in het hotel en hebben we eerst even bijgeslapen. Daarna zijn we de omgeving van het hotel gaan ontdekken. We zitten serieus nog geen 2 minuten lopen van de verboden stad. Echt super! De eerste indrukken zijn goed! Het weer is heerlijk, lange broek en vest aan. Wie had ooit gedacht dat ik dat zo zou kunnen waarderen. We kunnen lekker wandelen zonder dat het heel veel energie kost door het klimaat. De lucht is grauw door de smog. We hopen op een paar heldere dagen zodat we naar de muur kunnen gaan. Er zijn honderden, vooral jonge, mensen die een praatje met je aan willen gaan om hun Engels te verbeteren. Leuk voor de eerste 3 keer, maar daarna begint het toch wel een beetje vervelend te worden. Maar ja, hoe kom je op een beleefde manier van die mensen af? China is een communistisch land en dat is goed te merken aan alle bewaking, maar ook aan de enorme betonblokken (lees kantoorgebouwen/winkels). Het is een groot contrast met de oude gebouwen en al die betonblokken. Ik vind het heerlijk dat het allemaal weer wat minder ontwikkeld is. Lekker op straat eten, alhoewel dat niet altijd even lekker is. En daarom natuurlijk ook veel cola drinken. In kleine winkeltjes een kleine voorraad inslaan voor de avonden en de tussendoortjes. We voelen ons wel een beetje bekeken zo tussen al die Aziatische mensen. Als blanke val je echt op. We worden dan ook regelmatig gevraagd of we met andere mensen op de foto willen. Tot nu toe valt het spugen op de grond allemaal nog wel mee. Wel opvallend was dat een vader zijn 2 kinderen midden op het plein bij de verboden stad liet plassen, gewoon tussen de mensen in!
We vermaken ons tot nu toe prima! En we houden jullie op de hoogte!
Groetjes uit Peking!
Ingrid
10 Oktober 2009 - 11:56
Nicolette:
Wauw, Ing. Ik was ff kwijt dat het bij jullie nu al herfstvakantie is. En dus al in China. De eerste verhalen klinken goed en de foto's zien er weer jaloersmakend uit!
Have fun,
Knuf, Nicolette -
10 Oktober 2009 - 12:03
Mariet:
geniet van je vrije dagen! maar dat komt wel goed met al die cultuur daar!
tot volgende maand! -
10 Oktober 2009 - 13:14
Mamma:
Geweldig leuk, nu al een stukje van je te lezen en foto's te kunnen zien!
Geniet van je vakantie daar, maar dat zal wel lukken!
Pappa heeft vandaag de halve marathon van de Reest in 1.54 uur gelopen! Goed,he!
Liefs Mamma. -
10 Oktober 2009 - 15:23
Marieke:
Ha die Ingrid en Frederiek,
Leuke foto's!
Geniet van jullie vakantie in Peking!
Liefs,
Marieke -
10 Oktober 2009 - 18:51
Marthe:
Gaaf hoor!!! Ik ben nu voor studie veel met China bezig omdat het zo'n nieuw opkomende macht is. Maar als ik die verhalen lees is het net zo'n land als de andere aziatische landen die we hebben bezocht ;) Nog veel plezier!!!!!
Groetjes aan Frederiek!
XXXXX -
11 Oktober 2009 - 06:18
Paulien:
Ziet er weer heel erg leuk uit! veel plezier daar! Liefs -
11 Oktober 2009 - 08:23
Papa:
Hallo Ingrid,
Je hebt de kleuren van dit bericht aangepast bij de politieke kleur van China. Erg passend!!
Fijn dat je ons op de hoogte houdt van geschiedenis, cultuur en ontspanning!
Papa (met spierpijn) -
11 Oktober 2009 - 19:15
Oma:
O Ingrid, wat zou ik dit graag allemaal meebeleven......wauw je beleefd wel wat zeg, dat vergeet je nooit meer, daar was mijn tijd in Engeland maar een belevenisje bij. Maar goed dat is al een "poosje" geleden......en toen ook best heel wat was.
't Wordt eentonig, maar blijf genieten joh !!!!! groetjes en liefs oma -
12 Oktober 2009 - 06:19
Liesbeth:
Hoi Ingrid,
Weer een nieuw stukje van de wereld aan het ontdekken! Geweldig!Gelukkig is er nog genoeg moois te zien op deze wereld, dus ben je nog lang niet uit gekeken en gereisd denk ik!;-) Ik lees je belevenissen wel weer! -
12 Oktober 2009 - 12:39
Anne:
Ha Ingrid!
Zo te lezen gaat het goed met je! Ik ben intussen alweer een hele poos thuis en ben echt jaloers op je avonturen! Ik gun het je van harte! Have fun!
Liefs Anne