Hier woon ik!!
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
21 Februari 2005 | Nepal, Kathmandu
Hier weer een berichtje van een momenteel zeer zieke Ingrid. Vrijdag heb ik pizza gebakken voor de hele familie (ja ik leer hier zelfs een beetje koken). Ze waren allemaal gelukt behalve die van mij zelf. Ik had de bodem te lang laten voorbakken. Nadat ik de groenten erop had gedaan heb ik de pizza te kort in de oven gehad. Hierdoor was niet al het water verdampt. Het water uit de kraan hier kun je niet drinken. Daar wordt je ziek van en dat heb ik geweten ook! Ik heb al 2 dagen niets gegeten. Ik krijg geen hap door m'n keel. Moet steeds overgeven en ben hevig aan de diarree. M'n maag is gelukkig nu helemaal leeg, dus nu gaat het wel weer een beetje.
Zo als jullie misschien wel weten, woon ik in een buitenwijk van Kathmandu, Patan (een aangegroeide stad eigenlijk). Ik woon bij m'n oom en tante en hun 3 kinderen. De Nederlandse en Britse school zijn allebei zo'n 40 minuten lopen. De Nederlandse school heeft nu 21 leerlingen. Dat is basisschool en voortgezet onderwijs bij elkaar. De meeste leerlingen zitten op het basisschool gedeelte. De school is verdeeld in 4 groepen: groep 1 en 2, groep 3 en 4, groep 5,6 en 7 en groep 8 en het VO. Groep 8 zit bij het VO in omdat deze leerlingen op de Britse school al in de secondary section (VO) zitten.
Elke klas heeft 3 uur per week les. De lessen worden gegeven van maandag tot en met donderdag. Voor de kleuters valt de Nederlandse school helemaal binnen schooltijd. Voor de groepen 3 t/m 7 valt het voor de helft binnen schooltijd en voor groep 8 en het VO valt het helemaal buiten schooltijd. Vandaar dat ik op donderdag (dan van het VO) een hele lange dag heb Tot 18.15 is er les. Meestal ben ik dan rond 19.00 thuis.
Ik woon hier net buiten de gigantisch stinkende ringroad (de ringweg). Binnen de ringroad is de lucht heel vies. Hier valt het wel weer een beetje mee. Ik heb een aantal foto's toegevoegd (moet ik nu nog doen) van het huis, het uitzicht en de Nederlandse school.
Zaterdag ben ik met Leonard, een Amerikaans/Deense vrouw en een Brit naar Hatiban gewandeld. Binnen 20 minuten ben je weg uit de stinkende stad en loop je in de natuur en al zijn schoonheid! We hebben er 2,5 uur over gedaan. Ik was vergeten me in te smeren met zonnebrand en had geen hoedje mee. Met als gevolg dat ik best wel verbrand was! Toen we bij Hatiban aankwamen was er een gigantisch mooi uitzicht (o.a. over de stinkende stad :-) ). Helaas waren net de bergen achter de wolken verdwenen. Bij het restaurant hebben we heerlijk gegeten (wat er helaas 's avonds al snel weer uit was). De terugweg zijn we met de auto gegaan. Ik heb (denk ik) een paar hele mooie foto's genomen. Alleen die heb ik genomen met m'n gewone camera, dus niet met m'n digi. Die moeten jullie dan maar komen bekijken wanneer ik weer in Nederland ben.
Hopelijk gaat het in Nederland ook allemaal goed! Is er al een elfstedentocht in het vooruitzicht? Hier schijnt de zon vandaag weer, dus kan ik vanavond lekker onder een warme douche!
Ingrid
21 Februari 2005 - 07:32
Joke:
Hoi Ingrid,
Knap maar snel weer op!Ziek zijn is maar niets!
Heb je al contact gelegd met Veerle via de site van de Tolter?Alles gaat hier verder ok. Carla is helaas ziek,dus ga ik vandaag maar zelf poetsen!Tot gauw!
Mamma -
21 Februari 2005 - 08:29
Mariët:
beetje ziekjes..dat is niet zo mooi, volgende keer toch maar je eigen pizza ook goed bakken? leuk om te horen hoe het daar op die scholen gaat! vervelend dat het daar zo stinkt, maar wel fijn dat daar buiten de stad de natuur zo super mooi is! geniet er maar van! -
21 Februari 2005 - 14:39
Willemien:
Hoi Ingrid,
Leuk om steeds te lezen hoe het met je gaat in Nepal! Bij ons heeft het vanmorgen gesneeuwd, maar nee, nog geen elfstedentocht. Bedankt voor je kaartje, leuk! Ik ga Aron een fruithapje geven,
Veel plezier en Nepal!
Groeten van Willemien -
22 Februari 2005 - 04:31
Ingrid Live From Nepal:
Heei Peter,
Echt super dat je elke keer een link op m'n site zet! Dus iedereen die het bericht van mij uit de Meppeler Courant wil lezen! Klik even op de link onder het bericht van Peter!
Groetjes -
22 Februari 2005 - 07:33
Paulien:
Heej Ingrid,
Nee, ik heb de foto's nog niet geplaatst. Ik heb het heel erg druk met school. Vandaag ben ik ook pas om half 5 vrij, dus vandaag komt het er ook niet van denk ik. Sorry! hoe is het verder met je?Alweer een beetje beter? In ieder geval nog veel beterschap! Liefs Paulien -
22 Februari 2005 - 08:42
Alja:
hey Ingrid!
Voel je je al wat beter? Wanneer stond je in de Meppeler Courant? Of heb ik wat gemist...
Take care! -
22 Februari 2005 - 14:53
Elly:
Hoi, Ingrid
Ik hoop dat je je al weer wat beter voelt. Je staat in de Meppeler Courant met een leuk verhaal. En dan nog even over de dirigenten, het is Jos geworden, hij kreeg 40 % van de stemmen.(Hij is 33 jaar en woont in Enschede, hij is dirigent van 3 harmonieorkesyen) Nou ja we moeten het er maar mee doen voor een half jaar en dan kijken we wel weer verder. Verder gaat hier alles ok. Let goed op je zelf en veel plezier verder.
liefs Elly -
22 Februari 2005 - 15:00
Carla:
Hoi Ingrid,
Ik hoop dat het al weer wat beter gaat. In ieder geval beterschap. Ik heb je verhaal in de Meppeler Courant gelezen. Leuk stukje. Het verhaal van de dirigenten heb je al van Elly gehoord. We zullen wel zien. Ik hoop dat je nog veel plezier daar zult hebben. Maak er een mooie tijd van.
Carla -
22 Februari 2005 - 16:23
Nick!!!!!!!!!!:
hey ingrid,
hele mooie fotoop je site trouwens!!
hopelijk gaat het snel beter.
groetjes -
22 Februari 2005 - 18:35
Lianne:
Hoi Ingrid,
Ik hoop dat het inmiddels weer wat beter met je gaat. Bedankt voor de leuke kaart en het stofje.
De elfstedentocht is er nog niet maar ik heb dit weekend wel lekker kunnen langlaufen in Winterberg.
Groetjes Lianne -
22 Februari 2005 - 18:53
Veerle:
Heey Ingrid,
Ik hoop dat je niet zo erge last hebt. Ik wens je heel veel beterschap. Het lijkt me leuk om de foto's te zien hoe het in de omgeving waar je op dit moment woont uit ziet(ik hoop dat je deze zin begrijpt). Wil je het emailadres van Roos even door mailen????????
Groetjes en -xxx- uit het koude Kikkerland, -
22 Februari 2005 - 19:11
He Boon,
Ik hoop dat je inmiddels weer beter bent ennuh... volgende keer niet zo gulzig he? Laat die pizza maar iets langer zitten!
Op die boschampionnensoep van meneer Waterpukkel (groene 3hoek) was je ook niet zo happig, haha..:)
Leuk dat je wat meer hebt vertelt over je school enzo. Dit is trouwens wel een wat geruststellender berichtje dan die vorigen over de oorlog.
Nou doe je kalm an? Misschien spreken we elkaar wel weer eens op MSN. Doei doei en vele groetjes uit Engeland!!:) -
22 Februari 2005 - 19:18
Marjan:
Hey Ingrid,
Al bij de directeur van de basisschool geweest? Ik wel vandaag. Wat een dag. Belinda en ik hadden een hele leuke natuurles bedacht in het park hierachter, mag het niet, omdat het niet veilig is. Er kan in dat park niets gebeuren maar ja. Dan maar op het schoolplein. Verder alles goed daar? Hier wel hoor.
Liefs Marjan. -
23 Februari 2005 - 11:53
Plien:
Heey Meid!
Er is nog heel veel post onderweg! Heb je al een kaartje van me gehad? Zo niet, dan zijn er nog 4/5/6 onderweg;)
Kus juh zussie!! -
23 Februari 2005 - 12:04
Paulien:
Ik heb de foto's erop gezet!
Kus Paulien -
24 Februari 2005 - 09:40
Alja:
Adembenemende foto's! -
24 Februari 2005 - 18:48
Liesbeth:
Hoi Ingrid, via Peter van L. je site-adres gevonden. Mooi zeg. Ik heb nog niet alles gelezen maar wil je even een berichtje sturen. Ik ben inmiddels weer in volle hevigheid aan het lesgeven, en ben deze week weer bij de kapel begonnen.Heb je al foto's gezien van m'n dochter? Het gaat prima met haar. Waar ik natuurlijk vooral nieuwschierig naar ben is of je klarinetlessen goed gaan. Groetjes Liesbeth -
26 Februari 2005 - 13:58
Annemarèl:
Heej skat.
ik heb je envelop met kralen en etui gekregen.
SUPER GAAF!!!!!!!!!!!!!!!
ik ben nu ook een brief voor jou aan het schrijven. die gaat vandaag op de post.
Je ziet hem wel verschijnen. ik heb een foto van jou als achtergrond op mijn computer. verder vertel ik niet want anders is die brief zo saai,dan weet je alles al. ben je al wat beter? je hebt leuke kleren gekocht daar zag ik op de foto.en tas!!!ik stop ga verder met je brief.
big
kisssssss.
annemarèl. xxxxxxx -
26 Februari 2005 - 21:49
Jonnie Roomer:
Ingrid, Beterschap!
Gisterenavond was er een dansavond van Banjaluka en daar was je moeder ook. Even gezellig mee gepraat en zij liet mij trots jouw artikel uit de krant zien, dit heb ik gelezen en nu je website. Geniet er van!(als je beter bent). Als je wilt weten waar ik mee bezig ben, dan kan je op www.meppelermuiters.nl kijken. Vele groeten van ons allemaal. Jonnie Roomer -
27 Februari 2005 - 10:11
Astrid:
He lieveIngrid.
Ik hoor veel over hoeleuk je hethebt in nepal.Een erg leuk pakketje voor a .Geniet en werk je ook wel een beetje? Ben niet goed in berichtjes maar je ziet het het gaat lukken.A download nu ook regelmatig muziek nu Paulien haar even heeft geholpen.Met ons alles oke en je mist niets aan de winter hier.Af en toe wat sneeuw maar geen echte kou.Ing het gaat al snel met je tijd in nepal.Koop nog veel voor je terug komt .De kralen zijn erg mooi hier niet gezien dus. Nu ingrid nog veel plezier en tot horens.Dikke hollandse kus en vele groetjes aan de rest.Astrid -
02 Maart 2005 - 07:30
Joke:
Bij jou is het lekker zonnig en warm. Hier is wel 25 centimeter sneeuw gevallen vannacht en het sneeuwt nog steeds! Wel mooi om te zien, maar verder!Geniet dus nog maar even van het mooie weer bij jullie!
Kus mamma -
05 Maart 2005 - 17:48
He Ing!
Heb je dat gehoord in Nederland? Nooit hebben we meer een mooie winter en uitgerekent de winter dat wij een ander land opzoeken hebben ze daar dikke vorst en ontzettend veel sneeuw, balen he?
Hoe is het weer daar bij jou nu? Hier is het akelig weer, regen en wind enzo. Af en toe een sneeuwvlok, maar die is ook zo weer verdwenen.
Verder is het hier wel leuk, we maken van alles mee hier op het moment, maar dat kan ik niet op mn eigen site zetten, want mn vriendje kan er slecht tegen als ik lol heb met andere jongens :)
Als je een keer op MSN bent vertel ik het allemaal wel.
Nou geniet ervan en eh.. 't is al weer langzaam aftellen he?
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -
06 Maart 2005 - 11:35
Belinda:
He Ingrid, Wilfred wil graag een keer met alle buitenlandse studenten tegelijk chatten, da's wel een leuk idee. Djieuwke en Ellen vinden dat ook wel leuk. Wij kunnen elk moment wel naar de computer en D&E volgens mij ook wel. Wanneer kan jij een keer? Ik zal ook effe een berichie naar Suriname sturen!
Groetjes!!!! -
18 Oktober 2006 - 14:57