laatste dagen Nieuw-Zeeland
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
16 Januari 2009 | Nieuw Zeeland, Christchurch
De eerste werkweek na de kerstvakantie zit er weer op. Er staat een drukke periode voor de deur. Rapporten schrijven en ouderavonden. Volgende week beginnen we met een nieuwe IPC-unit “Voeding”. Maar gelukkig heb ik tussendoor in de weekenden genoeg leuke uitstapjes op de planning staan.
Voordat ik morgen naar Maleisie, Malakka vertrek wil ik jullie nog even bijpraten over de laatste paar dagen van mijn vakantie in Nieuw-Zeeland.
Na het skydiven ben ik de dag erna naar Queenstown vertrokken. Hier heb ik met Danielle en nog 2 anderen (naam vergeten) bij de Mexicaan gegeten. De volgende ochtend in alle vroegte weer in de bus gestapt voor een dagtrip naar de Milford Sounds. Dit was een busres van bijna 5 uur. Gelukkig stopten we regenmatig. Onderweg een mooie waterval gezien en een aantal ontzettend brutale Kea’s die de rubbers van de ramen van de auto’s aan het eten waren. Bij de Milford Sounds heb ik een boottrip van 1,5 uur gemaakt. Ondertussen kennisgemaakt met Carol (Noord-Ierland) en (oei ik ben echt slecht in namen onthouden). Het was erg gezellig op de boot. Helaas was het weer niet echt geweldig. De Sounds schijnen het mooist te zijn wanneer het regent (dan heb je mega watervallen) of als het echt helder weer is. Helaas was dit beide niet het geval.
Op de terugweg ben ik in Te Anau uitgestapt. De volgende dag heb ik de Catlin Tour gedaan langs het zuidelijkste stuk van het Zuidereiland. Er stond een enorme wind en warm was anders. We hebben veel verschillende diersoorten gezien en natuurlijk weer ontzettend genoten van de mooie natuur.
’s Avonds aan het begin van de avond kwam ik aan in Dunedin. Van deze stad heb ik weinig gezien. Ik heb een korte wandeling gemaakt. Maar naar mijn idee leek de stad mee op een fabrieksstad dan op een oude Schotse stad. Waarschijnlijk heb ik verkeerd gekeken, want het schijnt best een leuk stadje te zijn.
Doordat ik mijn reis een beetje te ruim had gepland aan het begin van de vakantie. Moest ik de laatste dagen flink doorreizen. Dit betekende op iedere plaats 1 nacht verblijven. Dus na Dunedin was het weer doorreizen naar Lake Tekapo. Wat een geweldig blauw meer is dat zeg. Lekker gewandeld en ’s avonds tot erg laat opgebleven. Samen met de twee gezellige meiden van de Milford trip ben ik die avond sterren gaan kijken. Mount John schijnt een van de beste plekken op het zuiderlijk halfrond te zijn om sterren te spotten. Na Saturnus, the southern cross en nog veel meer was het om half 3 eindelijk tijd om naar bed te gaan.
Natuurlijk de volgende ochtend weer vroeg op om de bus te halen. Het laatste stukje naar Christchurch viel mee. Hier aangekomen ben ik nog wel 3 andere mensen naar het Antartica Centre gegaan. Op de warmste dag sinds 30 jaar in Christchurch zaten wij lekker bij -18 in de vrieskist :D
Op vrijdag vertrok mijn vliegtuig weer naar Singapore, met een tussenstop in Sydney. Zondags heb ik een klein nieuwjaars feestje gegeven. Met andere woorden ik heb het hele weekend appelflappen, oliebollen en appelbeignets staat bakken.
Ik kijk terug op een geweldige vakantie in Nieuw-Zeeland. Volgend jaar kerstvakantie waarschijnlijk naar het Noordereiland van Nieuw-Zeeland (sorry mam).
Ingrid
16 Januari 2009 - 10:30
Mamma:
Dit keer ben ik de eerste.
Leuk om ook de belevenissen van de laatste paar dagen in N-Z te lezen!
En nu alweer naar Malakka en met Chinees Nieuwjaar naar Semerang! Toe maar! ;-)
Veel plezier!!
Mamma.
16 Januari 2009 - 10:40
Opa En Oma VL.:
Ik kon je moeder niet voor zijn want ik kreeg het pas net op email vermeld, maar dat geef niet in ieder geval we hebben je belevenissen gevolgd en daar zul je altijd op kunnen terugzien. Als je ooit weer in deze omgeving bent kom je er niet zo makkelijk. Ik begrijp van je reactie dat je met Chinees nieuwjaar Singapore verlaat om ergens anders het te vieren prachtig. op de mail zullen we later nog wel reageren en als het nodig is zijn we er.Liefs van ons beiden. -
16 Januari 2009 - 11:24
Annemiek:
Wat zie jij er goed uit zeg!!! Geniet en werk niet teveel -
16 Januari 2009 - 12:26
Uw Oom:
Daar wil ik ook wel zijn! -
16 Januari 2009 - 14:09
Marieke:
Ha Ingrid!
Gave foto's weer.
Zie je morgenvroeg. Gaan we Maleisie eens onveilig maken :)
16 Januari 2009 - 14:47
Liesbeth:
Hoi Ingrid,
Leuk om ook het laatste stukje beschrijving van je reis naar Nieuw-Zeeland te lezen!
En nu alweer richting Maleisie lees ik! Toe maar! Genieten doe je zeker nu je in Azie woont!
Ik volg je verhalen met veel plezier! Leuk dat je ons dmv foto's ook kan laten meegenieten!
Fijn weekend. -
17 Januari 2009 - 05:43
Papa:
Hoi Ingrid,
De afronding van de vorige reis nog maar net achter de rug en al weer nieuwe vooruitzichten. Terecht dat je tussendoor zo hard moet werken ;-)
Koester de goede herinenringen!
Liefs
Papa -
17 Januari 2009 - 09:27
Marga:
Hoi Ingrid,
Zo te lezen heb je je prima vermaakt en leuke dingen gedaan daar in Nieuw-Zeeland!
Nu af en toe nagenieten van de foto's?
En ook alweer naar Malakka. Dat moet ook een mooie stad zijn.
Je laat ons het vast wel mee beleven door de foto's die je zeker weten maakt!
Ik wacht vol spanning ;-)
Een fijn weekend,
Marga. -
17 Januari 2009 - 10:12
Nicolette:
Wauw! -
18 Januari 2009 - 09:51
Janine :
Hey Ingrid,
Ziet er allemaal weer heel gaaf uit! Wij gaan onze reis nu bijna boeken. We gaan in juli naar Maleisie met een startpakket. En na KL wilden we naar bv. Langkawi gaan. Heb je verder nog tips? AirAsia is echt goedkoop! We komen dit keer niet naar Singapore, maar hou 't in gedachten. Erg lief aangeboden van je! Veel liefs Janine -
20 Januari 2009 - 07:34
Je Tante:
Hoe was Malakka??
Nog veel Nederlandse invloeden te zien daar??
Dat heb ik nl. gehoord. Met ons alles ok!
Groetjes (k)
24 Januari 2009 - 16:36
Joke:
Bedankt voor je kaartje uit Malakka!
We hebben hem vandaag ontvangen.
Veel plezier bij Marthe in Semarang en omgeving.
Geniet er van en we zijn nieuwschierig naar de foto's die je vast gaat maken!
DOEI -
26 Januari 2009 - 11:24
Mr J.:
Gelukkig heb je de foto's nog! -
26 Januari 2009 - 15:19
Opa En Oma:
Bedankt voor je kaartje uit Malakka en we hopen dat je het leuk gehad hebt op Java!
Maar dat horen en lezen we vast wel weer.
De groetjes. -
27 Januari 2009 - 11:19
Inge:
Hoi Ingrid,
Ben je alweer terug in Singapore? Heb je het leuk gehad op Java?
Ik hoorde van je moeder van al je uitstapjes. Geweldig dat je dat naast je werk doen kunt!
Ik hou je site in de gaten.
Groetjes vanuit Meppel,
Inge. -
27 Januari 2009 - 11:24
Marga:
Hoi,
Heb je het gezellig gehad bij Marthe??
Nog leuke dingen samen gedaan en ook nog een beetje uitgerust? ;-)
En nu er weer een poosje tegenaan!
Succes en ik lees je belevenissen wel weer!
DOEI. -
27 Januari 2009 - 18:50
Linda:
Hoi,Hoi,
Wat zie jij veel van de wereld! :-)
Ik ben best een beetje jaloers! Maar door je foto's zie ik ook wat meer van de landen waar jij bent geweest! ;-)
Ik lees je berichtjes met veel plezier.
Kom je ook nog eens richting Nederland??
Misschien zie ik je dan.
Een lieve groet. -
30 Januari 2009 - 08:43
Robin:
Lieve Ingrid
Wij hebben een nieuw puppy. Ze heet Job. En ik ga in de zomer helemaal alleen naar Nederland vliegen! Kom je me dan opzoeken? -
31 Januari 2009 - 07:40
Een Belangstellende:
En wat dacht je van een nieuw stukje? Wordt wel weer tijd! ;-)