Premier accident en Mali
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
14 Oktober 2006 | Mali, Bamako
Ik heb heerlijk genoten van een weekje vakantie. De eerste dagen heb ik lekker rustig aan gedaan. Annemiek, Robin en ik zijn naar een zwembad geweest en hebben daar lekker een boekje gelezen en gerelaxed.
Zondag heb ik Marjolein ontmoet. Zij is Nederlands en net aangekomen. Het was een erg gezellige middag. We hebben eerst een stuk gewandeld en toen zijn we in de lokale busjes gestapt. Maar kijken waar we uitkomen. Zo zie je nog eens iets van de stad. Ik kan jullie helaas niet precies vertellen waar we zijn geweest. We zijn in ieder geval weer bij mijn huis uitgekomen. 's Avonds hebben we bij Annemiek gegeten.
Dinsdag ben ik met Annemiek op de motor gestapt en zijn we naar het National Museum geweest. Er hangen daar hele mooie foto's van Mali. Ook zijn er veel beelden en stoffen te zien. Tegenover het museum is een park met prehistorische beelden. Daar zijn we ook nog maar even gaan kijken. Onze gids had duidelijk wat te veel toeristen gezien. Hij kon ons precies vertellen hoe we op de foto moesten. Zo doen alle toeristen dat!
Na het bezoek aan het park hebben we nog een bezoek gebracht aan het huis van de president (we hebben de buitenkant gezien) en hebben we nog een uurtje op de motor gereden.
Woensdag ben ik met Annemiek en Robin op de motor naar Segou gereden. Dat is, met de stops erbij gerekend, 7 uur rijden.
We hadden veel bekijks met 3en op 1 motor. Helaas sloeg het noodlod na 10 minuten al toen. We reden 70 kilometer per uur toen we een klapband kregen. Met als gevolg dat we onderuit gingen met de motor. We hebben echt ontzettend veel geluk gehad dat er achter ons geen bus, vrachtwagen of auto reed anders weet ik niet hoe ik op dit moment jullie dit verhaal aan het vertellen was. Gelukkig zijn we er met een aantal flinke schaafwonden vanaf gekomen. Ik heb een aantal schaafwonden op m'n gezicht en op m'n knie. Mijn linker knie doet nog steeds pijn. De wond kan niet dicht doordat ik mijn knie steeds gebruik. Ik ben erg slecht in stilzitten. Gelukkig gaat het met Annemiek en Robin ook goed.
Nadat we een nieuwe binnenband hadden gekregen zijn we maar weer op de motor gestapt en verder gereden. Ik moet bekennen dat ik dat in het begin wel erg eng vond. Maar na een tijdje was ik van de schrik bekomen en kon ik weer genieten van het uitzicht. Een paar kilometer voor Segou sloeg het noodlod opnieuw toe. Een lekke band, weer de achterband. Dit keer kwamen we er op tijd achter. Het laatste stuk naar Segou hebben we dus gelopen. We hadden ontzettende dorst maar konden nergens water kopen. Gelukkig kwamen we een waterput tegen en hebben we op z'n Malinees water uit de waterput gepompt en dat opgedronken. Daarna werd onze achterband op een zeer vreemde manier geplakt. Er werd een stukje rubber op het gat gelegd en toen werd de band in brand gestoken zodat het extra stuk rubber op de band gesmolten werd.
Uiteindelijk toch aangekomen in het motel waar we ons even hebben opgefrist. Lekker schoon zijn we naar het dorp gelopen en hebben daar een ontzettend lekkere pizza gegeten. Die avond hebben we in de Niger een krokodil zien zwemmen. Niemand wilde ons geloven. Er zwemmen geen krokodillen in de Niger bij Segou. Nou bij zijn echt niet blind. Het was zeker weten een krokodil.
Donderdag hebben we lekker uitgeslapen en zijn we naar Segou gelopen voor een ontbijtje. Daarna zijn we in een Pirok (een soort kano/punter) gestapt en zijn we naar de overkant van de Niger gevaren waar we een bozodorpje (vissersdorpje) en een handelsdorpje hebben bezocht. We hebben alle 3 heerlijk genoten van dit tochtje.
Terug in Segou zijn we naar ons motel gelopen, hebben we onze zwemspullen gepakt en zijn bij een ander hotel aan het zwembad gaan liggen. Echt genieten. We hebben ontzettend lekker gegeten en zijn terug in het motel als een baksteen in slaap gevallen.
Robin was die nacht erg ziek geworden. We hebben nog even getwijfeld of we wel op de motor zouden stappen. We hebben Robin (zoontje van Annmemiek, 2,5 jaar) zo lang mogelijk laten slapen. Om 10 uur leek het beter te gaan en zijn we op de motor gestapt. Zoveel pech we de heenweg hadden zoveel geluk hadden we de terug weg. Het schoot lekker op en pas na 100 kilometer hebben we de eerste stop gemaakt. Toen kwam er een enorm stuk niemandsland.....en de benzine was bijna op. Na ongeveer 45 minuten geen dorpje gezien te hebben, begon de motor vreemd te doen. Onderaan de heuvel zagen we een dorpje. Ze hebben hier een aantal benzinepompen. Verder verkopen ze iets van benzine in lege bierflessen. We waren al bereid om dat in de motor te doen. Op een gegeven moment stopte de motor ermee. Juist op dat moment rolde we een heus tankstation binnen. We hadden geen 50 meter verder kunnen komen. Wat een geluk.
Terug in Bamako hebben we bij Annemiek gegeten en ben ik vroeg naar huis gegaan. 7 uur op een motor is echt een uitputtingsslag.
Nu de laatste 2 dagen nog even werken en genieten van de laatste dagen van de vakantie. Nu is het doortrekken tot december voordat we weer vakantie hebben!
Ik hoop dat ik jullie zo weer op de hoogte heb gebracht. Groetjes voor nu,
Ingrid
14 Oktober 2006 - 09:14
Maaike:
je hebt een leuke week gehad zo te zien
14 Oktober 2006 - 09:18
Sander:
Hey Ingrid! Wat een verhalen zeg.... Echt geweldig! Gelukkig is het met het motorongeluk nog redelijk goed afgelopen. Het was dus een echte doe vakantie met lekker eten etc. Succes de komende tijd met je klasje! Gr. Sander Meijers -
14 Oktober 2006 - 10:54
Sandra:
Klinkt allemaal goed. Leuk dat je een Nederlandse vrouw hebt ontmoet, waar je dingen mee kunt ondernemen. Blij dat je niet iets blijvends aan het ongeluk hebt overgehouden. Ik blijf je volgen. Groetjes -
14 Oktober 2006 - 13:33
Opa:
Hoi Ingrid,jullie hebben inderdaad geluk gehad met de lekke banden.Schaafwonden zijn nooit fijn. Je hebt in elk geval weer het een en ander beleefd en dat vergeet je nooit.Nog een fijn weekend en tot horens.Liefs ook namens Oma. OPA Je weet wel wie -
14 Oktober 2006 - 15:11
Rosan!:
Hey Ingrid!!!
nog bedankt voor je kaartje! alles goed in Mali?
Coole kleur badkamer heb je trouwens!
xxx -
15 Oktober 2006 - 10:42
Peet ;):
Hi Ingrid... Dus wel weer een leuke vakantie gehad en veel gezien :) SUPER!!! Zo als het er nu uitziet kan ik rond 20 juni naar je toe komen! Gaan we nog veeeeeeeeeeeel meer zien daar in het mooie Afrika. Gaan we snel weer skype? Veel plezier! Kus van Peet -
15 Oktober 2006 - 11:03
Marga:
hoi Ingrid,
Wat een avonturen! Maar zaols ik merk, geen paniek!Exotische plaatjes op die foto's. Heel andere wereld als de onze.
Met je Frans gaat het prima, zo te lezen. Beterschap met je knie!
groetjes van alle van der Laantjes -
16 Oktober 2006 - 17:40
Marcella:
Haj afrikaantje!!
Bedankt voor je lieve kaartje.... Ik word alleen 21.. ;) haha, maakt niet uit hoor.... voel me al helemaal vereerd!!
skype heb k niet, maar msn gelukkig wel!
leuk om te lezne dat alles goed met je gaat en wat je allemaal meemaakt!
succes daaro en we houden contact...
liefs marcella -
16 Oktober 2006 - 17:49
Jan Teunis En Thea:
hai Ingrid,
spannend hoor zo'n motortocht. Ga je zelf ook les nemen? zou ik doen. Als we je verhaal lezen dan is het duidelijk dat je het naar je zin hebt.
We zijn benieuwd naar het volgende verhaal.
groeten van thea en jan teunis
17 Oktober 2006 - 17:53
Nadia:
H.oOii juf :-)
ik lees dat het er hartstikke leuk is!! (ik hoop dat je die pizza nog een keer eet!!:-)) gelukkig ben je nog heel naar de klapband!! :-)
heel errug veel -XxxXxxX-jes nadia! :-) ps. ik hoop dat je wel naar onze muscical komt!! -
18 Oktober 2006 - 07:03
Deirdre:
Echt leuk dat je steeds van die mooie verhalen schrijft. Zo blijven we mooi op de hoogte. Ik ben, zoals iedereen, blij dat het redelijk goed is afgelopen die klapband. Veel plezier met lesgeven de komende tijd. Hier bij mij gaat het goed.
KUS Deir -
18 Oktober 2006 - 08:14
Annet En Gijs:
Hoi Ingrid, fijn om te lezen dat alles goed gaat (behalve dan dat gedoe met die motor) Je beleeft wel erg veel hoor. Leuk!
Maak je daar ook muziek?
We blijven je volgen.
Groeten Annet en Gijs -
19 Oktober 2006 - 10:10
Mamma:
Hoi hoe gaat het met je verwondingen op je knieen?
Heelt het al een beetje? Uit ervaring weet ik dat het best lang kan duren!!
groetjes en tot gauw, mamma XXX -
19 Oktober 2006 - 11:54
Annemarèl!!!!!!!!!!!:
heej lief gewond meisje....hoe is het met jou?met mij gaat alles goed school is nu alweer saai... morgen(vrijdag)gaan we de buitenlandse reis plannen.ik en heel veel leuke mensen die ik ken willen naar ROME!!!!! rome word het dus. we hebben opgezocht en we kunnen al vanaf 28 euro daarheen vliegen vanaf eindhoven!nou met saxofoon spelen gaat het heel goed. ik zit nu ook in een kwartet met rozanne en anne-lien en johan(leraar) en ik speel de tenor saxofoon.ik snap dat jij je klarinet wel mist! wel cool dat je aan die kindjes blokfluitles gaat geven!ik lag na een rotdag school lekeer lui in het waterbed van mama... komen je moeder en paulien binnen. Ja je moeder heeft hartkloppingen en ligt op de EHBO! ik schrok me dood!!! maar na lag daar ligeen en ver veel infusen zijn we s avonds weer trg naar huis gegaan.en jahoor we hebben eindelijk een nieuwe computer zo een met een plat scherm en draadlooos toetsenbord en muis echt cool. over twee weken ofzo word internet weer aangesloten met adsl en kan ik nog veel vaker naar jou schrijven.En dat zal ik dan ook doen!!!! doe de groetjes aan annemiek en robin en ook de groetjes van mijn moeder voor jou!!
hele dikke kus!!
annemarèl. -
19 Oktober 2006 - 11:57
Annemarel:
sorry schatje let niet op mijn tiepfouten..HAHA!!
xx -
19 Oktober 2006 - 18:37
Carien:
wat een avontuur zeg met die motor! Zo maak je nog eens wat mee zullen we maar zeggen.Maar wat een geweldig leuke spannende
ervaring.Ik zou duizend doden sterven , geloof ik.En met je cursus Frans vordert het ook al , ha ha. Tot de volgende keer maar weer. -
19 Oktober 2006 - 18:41
Merel:
dat was niet zo handig van je. maar het kan altijd gebeuren. je hebt mooie schaafwonden. bij ons is het bijna vakantie. ik ga veel luke dingen doen. maar ik moet nu naar bed. doei -xxx- meertje -
26 Oktober 2006 - 20:29
Belinda:
He boontje, je bent alweer een poosje weg. Zo te lezen bevalt het je wel, maar het is idd ook echt wel moeilijk. Ik vind het leuk om weer eens wat van je te lezen. elke keer als ik op jouw site kijk bedenk ik me weer dat ik eigenlijk maar een saai leven heb haha.:)
Ik hoop dat alles daar goed blijft gaan. Voor hoelang ben je daar nou eigenlijk? Kom je ooit nog wel een keertje terug?? Ik hoop dat ik je nog eens een keer weer zie, maar ik zal zeker af en toe eens op je site blijven kijken. Nou ik zou zeggen het beste maar en maak er wat van. Groetjes en heel veel liefs van Belinda:) -
27 Oktober 2006 - 11:26
Beste vrienden van Ingrid
Slecht nieuws voor jullie, maar hier laten we haar niet meer gaan!!! Ze blijft nog jaren ... zoekt een leuke Malinese man, huisje, boompje, beestje en blijft hier eeuwig lesgeven en rijst eten! -
27 Oktober 2006 - 12:10
Ingrid From Bamako:
Kijk ook eens op de super leuke site van Annemiek: www.annemiekvanriezen.waarbenjij.nu
Hier alles nog steeds goed. Maandag lekker een dagje vrij geweest. Einde van de Ramadan dus groot feest in dit Islamitische land.
Groetjes en tot mails!!!
Ingrid -
28 Oktober 2006 - 07:56
Een Vriendin:
Ben je rijst lekker gaan vinden? We d88 dat je meer van pasta hield. Zeg lijkt je een Malinees wat? Hier zijn ook leuke jongens, hoor! Kom je wel een paar X naar Holland als je nog langer in mali blijft!? We vinden het echt wel leuker om je in levende lijven te zien!! Groetjes van een lieve vriendin. -
30 Oktober 2006 - 10:21
Mariët:
klinkt allemaal super leuk! ik denk wel aan je!
tot snel! xx -
30 Oktober 2006 - 11:53
Lieve Ingrid
Heel veel beterschap!!! We missen je op school en hopen dat je vanavond op het feestje kunt zijn.
Vrienden van Ingrid: ze is ziek (iets verkeerd gegeten ofzo) dus lieve berichtjes zijn welkom. (Maar niet te lief, dan krijgt ze heimwee) -
31 Oktober 2006 - 15:43
Paulien:
beterschap:) ik ben zelf ook ziek:P naja we hebben elkaar iig niet aangestoken:P jij annemiek dus wel!! liefss -
01 November 2006 - 14:18
Mamma:
Hoi, ben je al weer opgeknapt? En weer aan het werk? Dat hopen we maar! Annemiek ook weer beter? Groetjes, mamma -
02 November 2006 - 09:45
Mij:
Lieve Ingrid,
Wij hier in ons koude kikkerlandje kijken vol spanning uit naar een nieuw berichtje van jou! Je beleeft vast wel wat en wij zijn daar erg nieuwschierig naar!!
doei.Gewone dingen van school enzo zijn ook leuk om te horen. En je foto s zijn prachtig. Krijgen we echt een goed beeld van de omgeving en zo! Liefs.
06 November 2006 - 17:32
Joey:
Zo te zien een leuk wikentje gehad en nog veel plezier op school.
GR:Joey
07 November 2006 - 09:03
Annemiek:
Wanneer komt er nu eindelijk weer eens wat nieuws op je site??? -
07 November 2006 - 15:55
Esther:
Ja, wat nieuws op je site!!! Daar zijn we allemaal aan toe!!!
Doe er wat aan!!! En ook wat foto s van jou!! we weten haast niet meer hoe je er uit ziet!! Liefs. -
08 November 2006 - 07:57
Miranda:
Jaaa eindelijk tijd genomen om jou verhalen eens te lezen (sorry) Toch wel heel verschillend onze reizen, k voel me wel heel verwend,maar zo te lezen (laatste verhaal, rest volgt)maak jij ook heel wat mee. He nog een te gekke tijd en rustig aan!!! Hebben ze geen fietsen??? groetjes miranda