Tongariro Alpine Crossing
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
26 December 2010 | Nieuw Zeeland, National Park
Eens even kijken, waar waren we gebleven?
Taupo
Ik ben 3 nachten in Taupo gebleven. Aangekomen in Taupo eerst lekker gesetteld in de kamer. Daarna samen met de Taiwanese meiden (Gua Gua en Aleine)in de keuken Taiwanese thee gedronken. Rent er een Amerikaan de keuken in om te vragen of we mee gaan zeilen voor een uurtje. Waarom niet?? Dus wij in een klein bootje op het Taupo meer (grootste meer in Nieuw-Zeeland, groter dan heel Singapore). Daarna 1 slok Tom Yam soup gehad (veel te scherp) en steak en macaroni en nog meer thee. Erg gezellig. De volgende dag ben ik naar de watervallen gelopen. Deze had ik al gezien, maar het weer was veel beter! Na een 3 uur durende wandeling ben ik op de terugweg gestopt bij de hot stream. Erg warm water. Heerlijk om de voetjes even in te doen. Daar een andere Amerikaan ontmoet en met hem mee terug gereden naar Taupo. 's Avonds lekker aan het meer gegeten en genoten van zonsondergang.
Waitomo caves
Vrijdag 24 december ben ik met Magic verder gereden naar National Park. Een klein dorp met 200 inwoners. Onderweg zijn we gestopt in Waitomo. Een dorpje met 45 inwoners dat bekend staat om de meer dan 300 verschillende grotten die er in de omgeving zijn. We hadden genoeg tijd om te black water raften. In een band in het water door de grotten, geen adrenalinestoot maar wel een geweldige ervaring. Al dobberend kwamen we door grotten met echt wel honderden glow worms (lichtgevende wormen). Het leek net of je naar een enorme sterrenhemel aan het kijken was. Het water was erg koud en sommige stukken erg smal! Een topervaring.
Kerstavond
Kerstavond heb ik samen met een groot aantal mensen die ik had ontmoet in de bus bij de lokale pub gegeten. Het weer klaarde aan het einde van de avond iets op. Wat verscheen was een geweldige bergpartij met sneeuw en Mount Doom, de bekende berg uit Lord of the Rings. Dat was het plan voor de volgende dag!
Tongariro Alpine Crossing
Het enige wat ik voordat ik mijn reis begon wist is dat ik de Tongariro Alpine Crossing wilde gaan doen. Onderweg in de bus Marlies ontmoet (uit Nederland). Aangekomen in het hostel was het de vraag of de trekking van 19,5 km door de bergen door zou gaan in verband met het weer. Daarover kregen we de volgende ochtend meer informatie. Om 7 uur stond ik, op eerste kerstdag, klaar met 5 lagen kleding en regenkleding, flinke energiedrankjes en mueslirepen om aan de trip te beginnen. Helaas zag het weer er nog niet al te goed uit maar de crossing ging in ieder geval door! Dus met een busje richting de start. Daar aangekomen was het al enorm koud.
Devils staircase
Het begin van de wandeling was prima te doen. Gelukkig begon het iets op te klaren. Toen begon de klim op de devils staircase. Zoals de naam al zegt, een verschrikkelijk partij trappen stijl omhoog. Door de tijdsdruk die we dachten te hebben, hebben Marlies en ik flink doorgestapt. Aangekomen op een plateau konden we de eerste uitzichten van Mount Doom zien. Ook op het eerste blauwe meer hadden we goed zicht. En aan de linker kant zelfs sneeuw!
De kraters (waar???)
Daarna begon de klim verder om hoog. Binnen een paar minuten trok de lucht helemaal dicht en ontstond er een zeer heftige koude wind. Het gevoel dat ik in Siberie was aangekomen. Toch nog een beetje het idee van de kou die bij kerst hoort. Op een gegeven moment was de wind zo heftig dat je er tegenin moest gaan hangen. Al lopend over vrij smalle richels, met het hoofd naar beneden vanwege de extreem koude wind van meer dan 75 km per uur hebben we de berg overwonnen. Onderweg helemaal niets gezien door de wolken waar we in liepen en de regen. Dus helaas geen rode kraters.
Amerald Lakes
Na de eerste 3,5 uur, en het eerste stuk van de afdaling, kwam er een lucht op die we ondertussen al herkenden. Het probleem was alleen dat we helemaal niets konden zien door de wolken waar we nog steeds inliepen. Nadat we de grootste bergtoch hadden overwonnen hadden we eindelijk een plekje uit de wind gevonden om even te rusten. Bleken we praktisch naast de Amerald Lakes te zitten (vandaar de lucht). Na een korte rustpauze gingen we verder met het tweede stuk van de afdaling. Hier was veel losliggend zwart vulkanisch zand waardoor je flink weg zakte en regelmatig een stuk naar beneden gleed en op de grond terecht kwam.
Afdaling
Vanaf het laatste stuk van de afdaling werd het weer steeds beter. We konden steeds meer zien van de prachtige omgeving waar we in liepen. Aangekomen bij de laatste berghut kwamen we erachter dat we veel te snel hadden gelopen. We hadden nog ruim voldoende tijd om beneden terug te komen bij de bus. Dus heerlijk uitgerust en genoten van het zonnetje. Daarna was er nog een afdaling op een goed pad naar beneden. Na een lang stuk door de bossen kwamen we ruim op tijd aan bij de plaats waar de bus ons om 4 uur zou ophalen. Een fantastische wandeling en ervaring van ongeveer 6 uur rijker. Een beetje jammer van het weer, maar je kunt niet alles hebben.
Kerstdiner
Moe van de tocht hebben we met 4 Nederlanders hebben we een heerlijk kerstdiner in elkaar gezet van aardappelen, worst en brocoli en gevulde burrit's. Met als toetje Custard Yoghurt (bijna vla). Het was een zeer gezellige avond.
Whakapapa Village
Vandaag ben ik met Marlies richting Whakapapa village gelopen. Met flinke spierpijn in de benen, hadden we het idee dat het een goed idee zou zijn om een stuk te wandelen om de boel wat soepeler te maken. Na 10 kilometer (2,5 uur) langs de weg te hebben gelopen, hebben we het laatste gedeelte gelift met 2 Belgen. Aangekomen in Whakapapa village was de hele lucht opgeklaard en hebben we goed kunnen genieten van het prachtige uitzicht! Toen we de Magic Bus zagen aankomen hebben we snel onze spullen gepakt en gevraagd of we met de bus mee terug mochten rijden naar het hostel.
Wellington
Morgen brengt de bus ons verder naar Wellington, de hoofstad van Nieuw-Zeeland. Hier overnacht ik 2 nachten. De meerste mensen maken in Wellingon de oversteek naar het Zuidereiland. Ik ga echter weer noord richting Rotorua. Daar hoop ik in de 2 dagen dat ik daar ben wat mee te krijgen van de Maori cultuur.
Ik hoop dat jullie allemaal hebben genoten van de kerstdagen!
Liefs,
Ingrid
26 December 2010 - 07:59
Mamma:
Hoi Ingrid,
Een heel verhaal weer! Je ziet mooie dingen! Leuk dat we via je site op weer mee kunnen genieten van je reis. Je ziet nu weer heel andere dingen in NZ dan 2 jaar geleden! En het levert ook mooie foto's.
Fijn dat je het de Kerstdagen gezellig gehad hebt. Wij hebben er nu nog 1 voor de boeg.
Het is hier nog steeds koud en hebben dus een witte Kerst dit jaar.
Liefs en tot horens of lees,
Mamma XX -
26 December 2010 - 08:15
Papa:
Hoi Ingrid,
Inderdaad prachtige foto's en mooie avonturen!! Leuk om met verschillende nationaliteiten op te trekken. Geniet van al die mooie dingen.
Liefs Papa -
26 December 2010 - 09:11
Mariet:
hoihoi,
vet cool... jammer dat je niet fantastisch weer had bij de tangariro track. is altijd afwachten. ik had toen ik bovenkwam heel erg mooi weer... maar hiljanne heeft hem al 3 keer gelopen en heeft nog nooit mooi weer gehad!
En de glow worms met black water rafting... vond ik ook super leuk! heb ik toen ook gedaan!
Hoe is het weer daar verder? Geniet ervan!
xx mariet -
26 December 2010 - 09:26
Wendy:
Hoi Ingrid,
Fijne Kerstdagen en een Goede jaarwisseling!
En natuurlijk een fijne vakantie verder! Hou ons op de hoogte :-)
Groetjes Wendy. -
26 December 2010 - 09:27
Oma En Opa B.:
Hallo Ingrid!
Wat geweldige ervaringen weer! En zulke mooie foto's!
Zo te lezen zorg je niet alleen goed voor"de inwendige mens", maar ook voor je conditie.
Veel liefs -
26 December 2010 - 11:03
Annemiek:
Wat een mooie foto's. Speciale kerst, hoor! Wij hebben voor het eerst sinds jaren een Nederlandse kerst mogen beleven. Ook gezellig. Musical in de kerk (Robin in het koortje). Pa en ma over voor het kerstdiner. Geniet nog lekker daar!
Ross, Annemiek, Robin -
26 December 2010 - 14:13
Paulien:
Hoi ingrid,
Ik zit nu bij papa en mama thuis te genieten van je mooie verhalen.
Handig nu die ipod!ik heb een heerlijke kerst gehad met Maarten!4-gangen!!en ik moet zeggen...
Het was super!ik heb gister gewerkt dus toenim
Thuis kwam was alles klaar!wat een lieve vent niet?:)
Veel plezier daar nog!liefs paulien -
26 December 2010 - 15:57
Marieke:
Gaaf reisverslag en prachtige foto's weer Ingrid!
Feliz Navidad! -
26 December 2010 - 20:17
Nicolette:
Hoi lieve Ingrid,
Wat een avonturen allemaal weer. En wat een bikkel om door de kou en de wolken zo'n wandeling te maken, maar wat een ervaring en wat een prachtige foto's heeft dat opgeleverd. Geweldig om telkens nieuwe mensen te ontmoeten en met hen op te trekken. Wat is de wereld mooi!
En: gisteren heb ik via Joke je pakje gekregen! Super. Geweldig, wat een veelzijdigheid. Ik ben er helemaal blij mee. Ook Liselot was helemaal enthousiast. Leuk. BEDANKT!!! Laat je nog even weten wat ik aan je over moet maken?
Wij zijn net, zonder kinderen, thuisgekomen van de kerstdagen. Gisteren bij mijn ouders en vandaag bij de ouders van Colin. Liselot en Nienke zijn daar gebleven en komen dinsdagavond weer thuis. Colin en ik gaan morgen kleren shoppen en dinsdag heb ik lekker een dagje voor mezelf. 's middags nog met een collega afgesproken en verder rustig aan.
Geniet van je reis verder.
Dikke knuffel, Nicolette -
26 December 2010 - 22:13
H&I:
Hi Boontje,
Leuk verhaal en volgens ons ben je heerlijk aan het genieten! Wij zijn goed aangekomen in NL en genieten om iedereen weer te zien. De kou nemen we op de koop toe!
Liefs, Hans & Iloon
27 December 2010 - 08:13
Peter:
Fijne vakantie! We genieten hier van je reis verhalen!
Alvast een goede jaarwisseling, waar je ook bent!
Veel geluk, gezondheid en liefde voor 2011, -
27 December 2010 - 09:24
Belinda:
Hoi Ingrid, wat heb je weer een mooi avontuur beleefd. Knap hoor zo'n zware tocht met zoveel wind en zoveel kou. Je hebt inderdaad weer geweldige foto's gemaakt.
Een kerstdiner; broccoli, worstjes, aardappelen???
Haha, wij hebben de kerstdagen net achter de boeg en ik verlang vanavond weer eens naar een bordje aardappelen, broccoli en worst;)
Maar goed jij zult juist allerdaags wel andere kost krijgen en dan is zo'n hollands bordje erg lekker!!
Hey, heel veel plezier weer en geniet van al die mooie dingen die je meemaakt!!
Groetjes en fijne feestdagen ergens in de wereld...:)
Good luck!!
27 December 2010 - 11:41
Marga:
We lezen je verhalen hoor!
Veel plezier daar in Nieuw-Zeeland en een goede jaarwisseling. Waar je ook bent!
Groetjes van ons.