Pokhara
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
10 Januari 2005 | Nepal, Kathmandu
Ik ben weer terug uit Pokhara!! Het was echt super! Het weer was er erg goed. Pokhara ligt lager dan Kathmandu, vandaar dat het er warmer is. Ik ben zelfs verbrand! En dat in de koudste maand van het jaar. Dat beloofd nog wat voor de rest van het jaar!
Dinsdag ochtend zijn we om half 8 met de Greenliner (toeristenbus) naar Pokhara gegaan. We hadden een jonge man aan het stuur. Het reed echt heel gevaarlijk en hard. Inhalen in de bochten enzo. Je moest je echt goed vasthouden om niet van je stoel te glijden.
Het uitzicht onderweg was prachtig. Wij zaten natuurlijk weer aan de verkeerde kant. Maar ik heb er nog wel wat van meegekregen. Om 14.30 kwamen we aan op Pokhara. Staan er allemaal mannetjes die willen dat je naar hun lodge of hotel gaat. We hadden al een lodge dus we hoefden alleen maar een taxi.
We sliepen in de Blue Planet Lodge. Een lodge van een vriendin van Annemiek.
Nadat we onze spullen naar de lodge hadden gebracht zijn we Lakeside (toeristencentrum van Pokhara) gaan bekijken. Annemiek was al vaker in Pokhara geweest en wist waar we heen moesten. Pokhara is echt een klein gezellig dorpje (het is wel een grote stad maar dat straalt ze niet uit). Overal hangen vrolijke vlaggetjes. Op de terug weg in een klein winkeltje wat water en lekkers gekocht. En jawel er stond een fles Baily\'s. Die konden we natuurlijk niet laten staan. Toen we in de lodge aankwamen lekker een glaasje genomen. Het smaakte wel wat raar. Ik kijken op de fles. Was de uiterste houdbaarheidsdatum april 2002 :-) Na wat schudden was het best nog wel te drinken
Woensdag moest ik voor de tweede keer mijn inentingen Rabius en Japanse encefalitus hebben. Komen we aan bij de dokter die ons aangeraden werd, hangt er een briefje op de duur dat de dokter voor 4 weken afwezig is. Niet wanneer ze het briefje hadden opgehangen en ook niet wanneer ze terug kwam. Dat schijnt echt Nepalees te zijn. Nier echt handig.
Donderdag hebben we een heel eind gewandeld. Pokhara ligt aan een prachtig groot meer. We hebben ons met een bootje naar de overkant laten varen. Daar hebben we een berg beklommen. Boven op de berg stond een Stupa. Erg mooi. Via de andere kant zijn we weer naar beneden gegaan. Door de bergen en de dorpjes. In elk dorpje waar je komt, komen er een heleboel kinderen op je af. De kinderen zitten meestal op Engelstalige scholen. Ze proberen met het kromme Engels allemaal om snoep, chocolade, geld of een pen te vragen. Sommigen pakken het wel heel slim aan. Ze gaan eerst een gesprek met je aan. En helemaal aan het eind vragen ze om iets.
Na alle dorpjes zijn we een klein weggetje naar beneden gelopen en kwamen we weer op de grote weg uit. De bedoeling was dat we om het meer weer terug in Pokhara kwamen. We hebben een heel eind gelopen en af en toe de weg gevraagd om te kijken of we goed liepen. Totdat er opeens iemand zei dat Pokhara de andere kant op was. Erg verwarrend. We hebben voor de zekerheid maar een bus aangehouden om het te controleren. En natuurlijk waren we de verkeerde kant op gelopen :-( Dus we zijn lekker de lokale bus ingestapt (een beleving op zich) en hebben ons een groot stuk richting Pokhara laten brengen. Na 6,5 uur wandelen waren we wel toe aan een lekkere lunch.
Lekker eten kun in Pokhara echt wel! Overal verkopen ze westers voedsel. Ik heb me ook gewaagd aan het NEpalese en Tibetaanse eten. Gefrituurde momo\'s zijn erg lekker (Tibetaans), en Dal Baht is ook goed te eten. De mensen hier eten maar 2 keer per dag. En dan 2 keer Dal Baht. Rijst met linzen.
In Pokhara heb ik natuurlijk weer veel te veel geld uitgegeven. Er waren zo veel leuke dingen te koop. Ik ben ook al begonnen met cadeautjes te kopen (niet goed want ik ben hier nog 3 maanden).
Paulien gefeliciteerd met je 18e verjaardag. Ik vind het jammer dat ik er niet bij kan zijn! Veel plezier!
Ik lees met plezier elke keer weer de nieuwe berichten die jullie achterlaten echt super!
Ik probeer zoveel mogelijk foto\'s te plaatsen. Hier in het internetcafe kan het niet. Ik kan het wel bij Annemiek thuis doen, maar daar duurt het gemiddeld 15 minuten per foto. Ik hoop dat ik nog een ander internetcafe kan vinden waar het wel kan!
Liefs,
Ingrid
11 Januari 2005 - 06:22
Joke:
Fijndat je het naar je zin hebt.Wij hebben vanmorgen een begin gemaakt aan Paulien haar verjaardag.Natuurlijk met kadootjes.Vandaag komt er niet zo heel veel visite, het weekend des te
meer!Feestje enzo!Evelien mailde dat ze vandaag ook taart zou maken,dus geniet ervan en wees in gedachte maar even hier.Heb je je prikken nu ergens anders in Pokhara gehaald?Kus en tot gauw Mamma. -
11 Januari 2005 - 08:59
Patrick:
Hey Ingrid,
Ik lees elke keer je berichten en elke keer denk ik dan toch maar dat ik die kant ook op moet komen :-P maarjah andere verplichtingen... BTW.. die foto\'s... dan moet je dat er maar ff voor over hebben hoor! :-) kwil nl ook wel een beetje mee genieten van het uitzicht en dergelijke!
Groetjus,
Patrick... -
11 Januari 2005 - 10:57
Alja:
He Ingrid!
Zo te horen heb je het flink naar je zin. Ik was blij te horen dat je ver genoeg van het gebied dat getroffen is door de tsunami zat (alleen een lamp die bewoog). Hopelijk zijn alle kinderen terug als je ze komt les geven volgende week! En ja, Patrick heeft gelijk, wij willen meegenieten! De foto van de tempel is super! :) tot spreeks (op msn misschien).
Liefs,
Alja -
11 Januari 2005 - 11:01
Janny Rotensen:
ik zit in de loop groep van je vader en die heeft dit adres doorgemaild. Wat leuk om zo al die verhalen te lezen waar je zoal mee bezig bent.
Ik wens je nog een fijne tijd en geniet ervan
groetjes Janny en Harry. -
12 Januari 2005 - 18:24
Annet:
hey!!leuk verhaal weer!super! ej weet je ik kreeg jou brief en ik had net paar dage daarvoor een lange brief geschreve...haha maar ik stuur je nog het adres van mn oom en zodra ik weer iets te vertelle heb hoor je t!Succes verder!heel veel liefs, Annet -
12 Januari 2005 - 19:28
Paulien:
Heeej!!
Bedankt! Heb wel een leuke verjaardag gehad! Naja weinig visite.. maarjah die komen zondag allemaal(familie) en zaterdag Big Party;)! In ieder geval heel leuk dat je belde!!
Liefs en kus Paulien -
12 Januari 2005 - 19:49
Belinda:
Hey Ingrid,
Je hebt echt altijd superleuke berichten op je site staan. Leuk dat je zoveel meemaakt. Wij zijn ook voor het eerst naar school geweest en jaja.. we hebben onze eerste engelse presentatie al gehouden.
Vanavond gaan we weer karaoke in de pub, zal wel weer gezellig worden.
Heel veel plezier daar nog, maar dat zal (zo aan de verhalen te lezen) wel lukken.
Heel veel liefs uit Engeland ;) -
13 Januari 2005 - 12:12
Marjan:
Ha Ingrid, jij doet leuke dingen en daar gaan wij een voorbeeld aan nemen. We gaan zaterdag waarschijnlijk naar Londen, maar dat is nog niet helemaal zeker. Ook hebben we vandaag een les gevolgd van 2 uur gym. Allemachtig saai, hopen dat dat beter wordt. Leuk dat je het zo naar de zin hebt daar. Wij hier ook wel hoor, we zijn gisteren weer naar de karaoke geweest en dat was weer supergezellig!!!
Groeten Marjan -
14 Januari 2005 - 13:41
Oma:
H -
14 Januari 2005 - 13:52
Oma:
Hoi lieverd,
Als ik je verhaal lees, wil ik zo wel in het vliegtuig stappen en ook naar Pokhara komen, want wat is Lakeside leuk om te zijn hé ? Met Evelien heb ik ooit bij Hungry Eye gegeten, heel gezellig en lekker. Die lokale bus is een belevenis, ik weet nog dat er iemand bijna bij mij op schoot kwam zitten, want er kunnen toch drie mensen op een bank ? Maar ja, wij zijn wat groter dan de nepa-lezen ! Waren er nog zieke kinderen bij....?
Maar wat ik je al voorspelde, het is gewel-dig daar te kunnen zijn.
Ook ik kijk uit naar je foto\'s, nu maar zeker straks als je terug bent !
Inmiddels zal je ook wel op school bezig zijn, hoe is dat ? Zo\'n klein nederlandsschooltje en de britse school ? Goed daar horen we nog wel over, groeten van mij en veel liefs oma. Geniet ! Eienlijk niet nodig te zeggen, want dat deo je volop zo te lezen. -
15 Januari 2005 - 16:06
Katinka:
Heei meid :) Heb je m\'n kaartje al gekregen? Als ik alles goed heb gedaan met die postzegels enzo ( ik snapte er niet zoveel van ) dan moetie er nu ongeveer zijn... Liefss -
16 Januari 2005 - 12:58
Marcella:
Hai meissie!! leuk verhaal!! hoorde van paulien dat je me kaartje gekregen hebt... Ik hoop dat je het heel erg naar je zin hebt en dat je veel zult leren ;) :P Ik zal eens wat vaker op de site kijken, heb m net pas ontdekt, zeg maar.... hou ons maar een beetje op de hoogte!! Liefs en hele dikke knuffel Marcella -
16 Januari 2005 - 16:29
Loes:
he ingrid, de vorige keer dat ik op je site wilde kijken kon het niet. maar nu gelukkig wel. ik vroeg me af hoe het met die vermiste mensen zijn waar je een vorige keer over schreef. er waren een boel britse mensen vermist in Azie. zijn die allemaal al terecht?
he nog heel veel plezier.doei doei kus loes. -
16 Januari 2005 - 17:37
Carla:
Hoi Joke, geweldig dat je het zo naar je zin heb, en dat je zo heerlijk van de natuur en de omgeving kan genieten en natuurlijk ook van de Baily ook al is hij oud, het alcoholpercentage blijft het zelfde dus wat maakt het uit. geniet maar lekker verder. groetjes Carla -
17 Januari 2005 - 11:59
Joke:
hoi, ik heb net je foto s gezien. Als Paulien thuis is van school,probeert ze ze vast wel op je side te zetten.Hoe was het op de Britse school? Hier is alles ok.Tot gauw!Mamma. -
17 Januari 2005 - 14:49
Paulien:
Heej Ingrid!
Al je foto\'s staan erop! Wel veel werk:S Maarja! Alsjeblieft! Kus Kus Paulien -
18 Januari 2005 - 10:51
Inge:
heey wijfie
fijn dat je het daar leuk hebt. lijkt me echt vet mooi daar. zal je site vaak in de gaten houden. veel plezier daar liefs inge -
18 Januari 2005 - 18:01
Marion Klok:
Hoi Ingrid, ik heb al gehoord van je moeder dat je het erg naar je zin hebt.Het lijkt mij ook een prachtige ervaring die je je leven lang met je mee neemt.Ik zal regelmatig even een kijkje nemen op de site.
groetjes van een collega overblijfmoeder van de Tolter
marion klok -
19 Januari 2005 - 16:22
Marjan:
Ha Ingrid,
We hebben je kaartje gekregen hoor, ook al stond er een ander adres op. We hebben het nu wel naar onze zin, maar dat kun je allemaal lezen op de site.
Groeten Marjan. -
20 Januari 2005 - 21:50
Belinda:
He Boontje!
Wat leuk man met al die foto\'s. :)
Zo zie ik je nog eens. Ik heb inmiddels ook heel veel foto\'s op mn site.
Je zou niet bepaald zeggen dat het daar winter is of wel? Lekker in het zonnetje, hooguit een keer een trui aan... jemig he, ik ben jaloers op je.
Wij zitten hier in de kou te blauwbekken...brrrr!
Oja, je kaart is idd gearriveerd! Leuk man, hij hangt al op mn kamer.
Nou doe je kalm an en geniet er nog maar van.
Groetjes en een dikke zoen van Belinda :) -
21 Januari 2005 - 17:21
INGE EN DE REST:
HE INGRID FIJN DAT HET ZO GOED MET JE GAAT EN DAT JE HET NAAR JE ZIN HEBT, IK DACHT DAT JE ONS WEL FLINK ZOU MISSEN. DE KINDEREN VRAGEN WEL WANNEER JE WEER OP KOMT PASSEN HOOR. MAAR DAT DUURT NOG FF, NOU HOU JE GOED EN TOT KIJK -
29 Januari 2005 - 19:24
Marcella:
Wat leuk voor je dat het allemaal zo goed gaat en dat je t naar je zin hebt!!! Mooie foto's trouwens!! Hoop snel wat van je te horen! Liefs en dikke knuffel Marcella