Chitwan - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Ingrid Boon - WaarBenJij.nu Chitwan - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Ingrid Boon - WaarBenJij.nu

Chitwan

Door: Ingrid

Blijf op de hoogte en volg Ingrid

10 April 2005 | Nepal, Kathmandu

Hallo lieve mensen,

Hier waarschijnlijk m'n laatste berichtje vanuit Nepal. Helaas. Morgen ga ik weer terug naar Nederland:-( Aan de ene kant heb ik er wel zin in, maar aan de andere kant: ik zal het leven hier wel gaan missen. Gelukkig kan ik terug kijken op een zeer leuke en leerzame tijd hier!

Afgelopen 1,5 week heb ik nog even volopgenoten van Nepal. Ik ben eerst naar Chitwan geweest. Dat is een Royal NationalParc. Het was echt mega leuk. Vanaf Kathmandu ben ik met de bus eerst een stukje richting Chitwan gereden. Toen ben ik gaan raften. Helaas was er maar 1 ander iemand met mij in de raft. Er gingen nog wel 6 mensen van de organisatie mee. Het was een grote raft die je met minimaal 8 mensen moet besturen. Raften op zich was wel heel leuk maar de rivier was heel rustig. Een rapid en daarna 10 minuten dobberen voordat er weer een versnelling kwam. Bij de heerlijke lunch heb ik een Duits meisje ontmoet die ook doorging naar Chitwan. Aangezien ik helemaal
niets had geregeld vond ik dit wel fijn. Na het raften hebben we eerst lekker uitgerust. Daarna zijn we met een lokale bus richting Chitwan gegaan. Leuk joh zo'n lokale bus. Helaas was de bus vol en moesten wij op het dak zitten. Je hoort het goed jah op het dak. Het dak bestond uit allemaal metalen buizen die aan elkaar waren gemaakt. Niet echt comfortabel. In het begin was het heel lekker met een windje enzo.Maar toen werd de weg echt mega mega slecht. Heleboel stof enzo. Vreselijk. Toen we aankwamen was ik
helemaal wit. De dag erna had ik echt een mega zere kont. We hadden namelijk 4 uur op het dak moeten zitten. Maar wel weer een leuke ervaring erbij

Toen we in Chitwan aankwamen was het al donker. Ik had niet zo veel zin om nog een hotel of lodge te gaan zoeken in het donker in een plaats dat ik niet kende. Dus ben ik met Angelina (Duits) en Julien (Frans) meegegaan. We hadden een heel luxe hotel. Ik heb samen met Angelina een kamer gedeeld. Zij hadden een heel programma en ik heb er maar gewoon aan meegedaan! Het was echt super de suup!!!! De avond dat we aankwamen zijn we naar een cultureel programma gegaan. Lokale mensen die gingen dansen en zingen. We hebben daar ook gegeten. Daarna lekker terug naar het hotel want ik was echt super moe.
De volgende dag zijn we 's ochtends met een kanoe naar het elephant breeding centre gegaan. Onder de kanoetocht heb ik een krokodil van echt heel dicht bij gezien. Achteraf vertelde ze ons dat het een mensetende krokodil was. Iek! Veder hebben we nog een paar kleine krokodilletjes gezien! Het was echt super leuk! In het Elephant Breeding centre was een olifantje van 6 of 7 dagen oud. Echt heel schattig. Verder was dat niet zo heel interessant.
Na het Elephant Breeding centre zijn we naar het Hotel gegaan om te lunchen. Na de lunch zijn we op Jeep safari gegaan!! Dat was zo ontzettend gaaf!!! In het begin zagen we 'alleen maar' aapjes, pauwen, wilde zwijnen, herten, antilopes enzovoort. Met de Jeep zijn we naar het krokodile breedingcentre geweest. Daarna zijn we op bezoek gegaan bij een army camp. De bestuurder van de Jeep kende daar iemand en moest even op bezoek! Dus wij met de
hoofdcomandant cola drinken en donuts eten. Hierdoor was het al heel wat later geworden. Wat voor ons voordelen had! De meeste Jeeps waren alweer uit het park en de olifanten waren er ook niet meer. Nu kwamen de dieren te voorschijn! We hebben ongeveer 8 neushoorns gezien, een beer!!, een Bizon en
nog veel meer! Echt super gaaf. Normaal zie je dat allemaal niet, maar doordat wij zo laat nog in het park waren wij lekker wel!!! Alleen de tijger hebben we gemist maar die zitten er ook niet zo veel!! Na de Jeep safari hebben we dinner gehad en zijn we lekker gaan slapen.

De dag erna zijn we op een olifant gaan rijden! Ook heel leuk! Op een gegeven moment werd het wat saai, de hele tijd dezelfde jungle. Maar toen zagen we een neushoorn in het water! De man die de olifant bestuurde ging er heen!! Echt super koel!! De neushoorn ging uit het water. Ik stond er gewoon met mn neus boven op! Hij stond zo'n 3 meter van me af. Maar ik zat gelukkig
wel hoog op een olifant. Na 2 uur zijn we weer terug gegaan naar het hotel. Julien en ik wilde eigenlijk wel heel graag met een olifant in bad! Dus hebben we dat even snel geregeld! Dat is echt leuk!! Je gaat zonder stoeltje of bakje op een olifant zitten! Wat al een heel karwei is(op de olifant komen) De olifant gaat dan staan en allemaal water over je heel spuiten. Het is heel moeilijk om te blijven zitten! Met een schuurspons mag je de olifant schoonmaken dat vindt ie heel fijn! Het was echt super leuk!!!!!

Na de lunch hadden we een villagetour.Lopend het hele dorp gezien! Aan het eind kwamen we bij het meer uit en hebben we de zonsondergang gezien! Daar kwam ik ook Marius en Marieke tegen. Zij hebben 4 jongens: Jan, Kees, WIm en Luke. Luke is net 7 weken oud. Ik zou daar in Pokhara op kraambezoek gaan maar ze zaten in Chitwas dus dat ging niet door! Het was wel heerlijk om weer ff NL te kunnen spreken!

Op dinsdag vroeg opgestaan en naar het buspark gegaan. Met de bus naar Pokhara wat een eeuwigheid duurde! Toen we ergens stil stonden om wat te drinken kregen we ook nog een klapband. Ik dacht dat er een bom ontplofde, wat ook niet heel onwaarschijnlijk is hier. Door die klapband duurde het allemaal nog weer langer. Maar gelukkig ben ik heel aangekomen.

Dinsdags heb ik lekker zelf een hotelletje gezocht. Als je uit de bus komt staan er zo'n 15 mannetjes om je heen te draaien of je al een hotel hebt en een taxi. Ik heb maar gezegt dat ik al een hotel had (was niet helemaal waar). Woensdag zouden Danielle en haar mam komen. We zouden samen in een hotelletje gaan. Maar ik wist niet welk hotel. Vandaar dat ik de eerste nacht ergens anders heb geslapen. Je betaald hier bijna niets voor een kamer: 200 rupees dat is ongeveer 2,50 euro. Gelukkig heb ik de andere dag Evelien nog kunnen bereiken en ben ik erachter gekomen in welk hotel
Danielle en haar moeder gingen. We hadden als plan om te gaan trekken. Uiteindelijk hebben we dat maar niet gedaan, omdat we geen zin hadden om ons te gaan haasten. Maar goed ook achteraf gezien. Het is dus momenteel absoluut niet veilig. Er was al bijna een Belg de bergen ingegaan om me terug te halen. Die had via Annemiek gehoord dat ik zou gaan trekken. Annemiek wist niet waar ik heen zou gaan. Anders was die man me komen halen.We hebben wel een aantal dagtochtjes gedaan. Een dag zijn we naar Sarangkot geweest. Een berg die dicht in de buurt van Pokhara ligt. Samen met een aantal mensen van INF zijn we met een taxi naar boven gegaan. Eerst een half uur onderhandeld over de prijs :-( En natuurlijk zat ik weer in een taxi die ene lekke band kreeg! Erg fijn. Maar ach, zo gaat het leven hier: je kunt echt niets plannen. We hebben in een heel klein hotelletje geslapen. In
Nederland zou je het bij langer na geen hotel noemen. We hadden met z'n 7en alle kamers in het hele hotel. In de kamer naast ons zat een mega grote spin! Jakkie, 12 centimeter groot. Geen van ons durfde hem te doden. Een aantal van de groep probeerde al te slapen wat natuurlijk niet lukte met al
ons lawaai. Na een tijd heeft gelukkig iemand de moed kunnen opbrengen om dat beest te doden. Maar echt lekker heb ik niet geslapen. Spinnen zijn meestal met z'n 2en. En we konden er maar een vinden.
Vanaf Sarangkot heb je een heel mooi uitzicht 's ochtends (als het helder is). Dus wij om 5 uur 's ochtends ons bed uit om de laatste treden nog naar boven te kijken. Helaas was het niet heel helder. Je kon wel een aantal bergen zien maar niet alles.
Na het ontbijt begon de tocht naar beneden. Danielle, haar mam en ik hadden besloten de korte route naar beneden (Lake site, waar we sliepen) te nemen. Na een tijdje hebben we toch nog maar een gids geregeld. Onder weg hoorde we allerlei verhalen over Israeliers die waren overvallen met een mes op de
keel (maoisten of gewoon bengels uit de buurt). We zijn echt met een mega vaart naar beneden gelopen. Met als gevolg dat ik mega spierpijn had na de tocht.

We zijn ook nog een dagje naar de Stupa geweest. Daar was ik al een keer geweest in januari, maar het was toch wel leuk. Toen we in het bootje zaten (je moet naar de overkant van het meer) zagen en hoorden we een bom ontploffen. Later toen we boven stonden zagen we dat er ergens anders ook
nog een bom was ontploft.Boven op de Stupa waren er helemaal geen toeristen. Achteraf bleek namelijk dat het gebied onveilig was verklaard. Wisten wij veel. We hebben alleen een aantal jochies achter ons aangehad, verder niet. De weg naar beneden was heel mooi door het bos! Ik heb heerlijk genoten.

De rest van de tijd hebben we lekker gerelaxed. Vooral genoten van al het
lekkere eten dat ze verkopen op Lake site. Danielle wist overal waar wat het lekkerst was. Vooral de brownies met ijs bij Pokhara Joe's waren mega goed en de banana lassie bij Lemon Tree. Danielle en haar mam hebben nog geshopt. Ik heb me goed ingehouden. Ik heb namelijk absoluut geen ruimte meer in m'n tassen en koffer.

Morgen vertrek ik om 18.45 vanuit Kathmandu richting NL. Ik moet eerst nog naar Abu Dhabi (2,5 uur wachten) en naar Parijs (2,5 uur wachten). Ik kom, als het goed is, om 10.55 aan op Schiphol.

Ik hoop jullie allemaal snel weer te zien!!!!!

Liefs en de laatste groetjes vanuit Patan,

Ingrid

• 10 April 2005 - 08:13

Katinka:

He Ingelief, je laatste grote verhaal uit Nepal! Supergaaf om te lezen hoor, wat een levenservaring heb je opgedaan. Ik zie je snel, goede reis en doe voorzichtig! Liefs

• 10 April 2005 - 08:52

Lianne:

Hoi Ingrid,
    Je laatste berichtje uit Nepal alweer wat is het allemaal snel gegaan. Ik ben benieuwd naar de foto's van bovenop de bus en op de olifant. Een hele goed terugreis en ik hoop je snel weer in Nederland te zien.
    Liefs Lianne

• 10 April 2005 - 11:10

Veerle:

Heey Ingrid,

Dat was een heel verhaal. Ik ben benieuwd of je wel weer kan wennen aan Nederland. Leuk al die spinnen daar. Ik zou best met je willen ruilen je beleefd zoveel.

Groetjes van Veerle,

p.s: Weer sorry dat ik zo laat reageer.

• 11 April 2005 - 17:40

Marjanne:

Lieve Ingrid, geniet van je laatste momenten, een goede reis en we kletsen gauw bij. Groetjes mij.

• 11 April 2005 - 20:52

Mariët:

hoi hoi lieve Ingrid!
    je moet niet weggaan, ik vind je verhalen veel te leuk om te lezen! maar goed, tja ook wel weer heel erg leuk dat je terug komt, want dan kan ik je weer zien, en dan spreek ik snel weer wat met je af! want dat vind ik super leuk! heb ik nu al heel veel zin in!
    je bent morgen gewoon al weer terug! vaag!
    maar goed je bent gewoon nu al onderweg!
    hmmm...mis je wel hoor!
    spreek je heel snel weer!
    de laatste belevenisssen van hierboven waren natuurlijk wel weer super super top!
    xx