Het land van de tempels
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
31 Maart 2010 | Thailand, Bangkok
Paasvakantie
Afgelopen vrijdag is, na een paasfeest op school, de paasvakantie begonnen. Met mijn bezoek, mijn moeder, zus en tante ben ik maandag richting Bangkok gevlogen. Voor mij de zoveelste vakantie in Zuid-Oost Azie (ik heb niets te klagen), maar voor de rest van de familie de eerste keer in een echte Aziatische stad. Bij aankomst werden we verwelkomd door een vrouw met een bloemenarmband. Familie meteen onder de indruk, heerlijk! Daarna zijn we met een busje richting ons hotel gegaan, waar het prima vertoeven is. Na ons geïnstalleerd te hebben in de hotelkamers zijn we de buurt gaan verkennen en hebben we bij een klein lokaal restaurantje ontzettend lekker gegeten.
Tempeltour
Dinsdag vroeg op (het is toch vakantie??) want er zat een tourtje langs 3 verschillende tempels in ons pakket Door de bezigheden van de red shirts (geweldige naam!) hadden we een privétour. Niet verkeerd. Hierdoor waren we wel iets te vroeg bij de eerste tempel. Dus maar doorgereden naar nummer 2.
Wat Suthat met een heleboel losse Buddhabeelden. Heerlijk niet zo toeristisch, Wat Pho met een enorm grote liggende Buddha en als laatste de Wat traimit de echt gouden Buddha. Prachtig om te zien, maar na een paar tempels is het wel even goed. Nooit geweten dat er zo ontzettend veel tempels in Thailand waren! Na de tempeltour zijn we met onze gids nog naar een gem/juwelery fabriek geweest. Hier heeft Paulien een ring en een hanger voor aan een ketting gekocht.
Boottochtje
Natuurlijk proberen de mensen in dit soort landen je enorm af te zetten als je iets wilt doen. Je bent immers blank en je hebt veel geld over om helemaal naar Thailand te komen, dus zul je wel genoed geld hebben en zo dom zijn om het ook zomaar uit te geven. Op advies van weet ik niet wie wilden wij graag een boottochtje over de Chaophraya rivier maken. We hadden al naar de prijs gevraagd wat al aardig onwerkelijk klonk. Aangekomen bij de pier vroegen de mensen nog weer 2 keer zo veel. Nu vindt ik afdingen nogal leuk. Dus binnen no time hadden we het boottochtje voor de helft van het geld voor elkaar.
Massage
Tjah, wat is een bezoek aan Thailand zonder een Thaise massage?! Dus voor het avondeten heerlijk om een mat gelegen en genoten van een echte Thaise massage (lees: zonder olie, met drukpunten). Gekleed in een prachtig wit pak (ik zag er niet uit) flink gerelaxed!
Fietstocht
Vanochtend nog vroeger opgestaan (het was half 6!!) omdat we om 7 uur werden verwacht bij de verzamelplaats van onze fietstour. Mijn moeder doet altijd grondig onderzoek naar de plaatsen waar ze heen gaat. Zo was ze op een website gekomen van Co van Kessel, een Nederlander die in Bangkok fietstochten (hoe kan het ook anders) organiseert. Als verjaardagscadeautje van m’n tante zijn we met nog 4 andere NLers Bangkok per fiets gaan verkennen. Zo zagen we natuurlijk weer een enorm aantal tempels. Onder andere de wat kanlayanimit met de grootste bel van Bangkok. Na het drukke Chinatown, waar fietsen bijna onmogelijk was, zijn we met de boot naar een natuurlijkere buitenwijk van Bangkok gegaan. Hier hebben we heerlijk door het groen gefietst. Na een verrukkelijke lunch (om 11 uur ) zijn we met de boot weer terug gegaan naar de andere kant van de rivier. Nu zijn we lekker aan het relaxen in ons hotel.
Red Shirts
De afgelopen weken is Thailand veelvoudig in het nieuws geweest vanwege protesten van de red shirts. Zij willen de zittende regering weg hebben. Zo zijn er al wegblokkades geweest, hebben ze liters bloed getapt (bloed is rood red.), maar ze hebben nog niet heel veel succes gehad. Voordat we weggingen was het toch wel een beetje afvragen of het verstandig was om heen te gaan. Na een mailtje naar de reisorganisatie en het checken van het Nederlandse reisadvies (niet dat dat veel inhoudt) hebben we ons toch maar even ingecheckt bij de Nederlandse ambassade in Thailand. Maar om eerlijk te zijn hebben we welgeteld 1 persoon met een red shirt gezien en was er 1 straat afgezet (maar daar was geen red shirt te bekennen). Een tempel was niet bereikbaar, maar ach hier zijn toch tempels genoeg Vooralsnog merken we er dus zeer weinig van.
Morgenavond gaan we met de nachttrein richting Chang Mai. Ik heb er zin in!
Groetjes uit een heet Bangkok,
Ingrid
P.S. Voordat we naar Bangkok gingen hebben Paulien en ik nog gezwommen met de roze dolfijnen op Sentosa. Zie foto’s!
31 Maart 2010 - 06:58
Annemiek & Robin:
He die lieve Ingrid
Wat een heerlijke vakantie. Wij hebben morgen studiedag en daarna ook een lekker lang weekend. Lekker met het gezin bij elkaar en genieten van de rust! -
31 Maart 2010 - 09:00
Willemien:
Mooie foto's!!! Geniet er lekker van met elkaar.
Fijne Pasen.
Liefs,
Willemien -
31 Maart 2010 - 12:26
Evelien:
Veel plezier samen. Vergeet niet morgen een cola te proosten op de verjaardag van Jojanneke! -
Opa Vl.:
Wat een belevenissen. jullie doen nog veel ondanks de warmte. nog eenn fijne tijd met jullie vieren.liefs Opa en natuurlijk ook van Oma -
31 Maart 2010 - 19:00
Jan En Roelanda:
Dag Ingrid, Paulien en Joke.
Ik heb geprobeerd om te kletsen in de chatbox maar er was niemand aanwezig. Vanavond in alle rust eens even de laatste reisverslagen gelezen en ik lees wel dat jullie volop genieten. Ook mooie foto's trouwens. Hier de hartelijke groeten van Jan en Roelanda, een zeer plezierig vervolg van de reis gewenst en ook plezierige paasdagen daar in het verre oosten. -
01 April 2010 - 16:31
Papa:
Hallo Ingrid,
Je kunt altijd nog reisgidsschrijfster worden. En voor de foto's hoef je ook niemand in te huren.
Papa -
01 April 2010 - 18:58
Marieke:
Hola Ingrid & Co,
Prachtige foto's!
Geniet er nog van met z'n allen!
Groetjes uit Madrid,
Marieke