Haze
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
23 Oktober 2010 | Singapore, Singapore
Sentosa
Maandags gezellig naar Universal Studio’s geweest. Een pretpark bij Sentosa. Ongelooflijk hoe dat eiland is veranderd de afgelopen drie jaar. Het eerste jaar kwam ik er nog zeer regelmatig om gezellig een drankje te doen bij een van de leuke, relaxte of iets wat alternatieve barretjes. Heerlijk met eigen meegebrachte eten en drinken op een handdoekje in het zand. Helaas hebben ze 1,5 jaar geleden mijn favoriete tent gesloten. En dat was het begin van het eind. Sentosa is van een gezellig, relaxt eiland veranderd in een heuse toeristentrekpleister. Waar er al laserlicht shows waren is er nu ook een casino, een plaats waar je kunt golfsurfen (er zijn geen golven in Singapore dus allemaal lekker namaak), de hotels worden uit de grond gestampt en de barretjes worden steeds duurder. Heel jammer. Nu is er dus ook een Universal Studio’s geopend. Ik groot fan van achtbanen, was toch lichtelijk teleurgesteld dat de 2 grote achtbanen nog niet geopend waren. Al lopend door het park heb ik me een paar uren kunnen verplaatsen in het leven van karakters uit de film Madagascar, Shrek, The lost world, Jurassic Park, Hollywood en Anciest Egypt. Ik heb me prima vermaakt.
Couch Surfen
De herfstvakantie bleek een ideale gelegenheid te zijn om eens wat nieuwe mensen te leren kennen in Singapore. Die week heb ik een Nederlandse jongen over de vloer gehad en een Duits stel. Met hen ben ik naar een van de CSmeetings geweest. Dit keer in een spelletjes cafe. Daar aangekomen was er een leuk gemixt gezelschap van reizigers en mensen die in Singapore woonden. Na een potje Saboteurs en een competitie Jenga zijn we met een aantal mensen nog wat gaan drinken op mijn dakterras! Een zeer geslaagde avond.
Haze
Een titel waarvan de meeste van jullie zullen afvragen wat het betekent. Haze is een Engels woord voor heiig. De afgelopen week is het dag en nacht ‘mistig’ in Singapore. Mensen die hier voor het eerste jaar zijn vragen of dit misschien met de herfst te maken heeft. Het antwoord daarop in negatief, aangezien
Singapore geen seizoenen heeft. Het is het hele door zomer. Als ik uit het raam van mijn appartement kijk zie ik een grijs bruine waas hangen. En ik moet eerlijk bekennen dat het ook niet echt lekker ruikt, een soort brandlucht. Wat blijkt nou het is gewoon smog, ja hier in het schone Singapore! De oorzaak ligt op Sumatra (Indonesië ). Daar zijn ze momenteel weer massaal bezig met het illegaal verbranden van bossen. Hierdoor zorgen ze ervoor dat ze meer vruchtbare landbouwgrond krijgen. Met als gevolg dat de wind al die dampen naar Singapore blaast. Het is zelfs zo erg dat Singapore nu de ergste luchtvervuiling in 4 jaar kent. De luchtvochtigheidsgraad is daarbij ook nog even gestegen naar 94 %. Geen pretje dus. Ook op school merken we het. Kinderen met astma mogen niet langer meer buiten spelen in de pauze en de kinderen die wel naar buiten gaan kunnen zich niet intens inspannen. Wat betekent dat de meest favoriete sport voetbal niet meer in de pauzes kan worden uitgeoefend. Hoe lang het nog gaat duren weet niemand. Vorig jaar viel het allemaal mee, maar 2 jaar geleden heeft de ellende erg lang geduurd.
De komende periode is weer druk op school. Over 2 weken moeten de rapporten weer ingeleverd worden. Gelukkig heb ik dit jaar maar 17 kinderen in klas, wat betekent dat ik 10 rapporten minder hoef te schrijven dan vorig jaar. 5 november hebben we een extra dag vrij in verband met Depavalli (Indisch feest). Misschien dan toch maar weer eens een lang weekend weg (als de rapporten af zijn tenminste).
Groetjes uit Singapore,
Ingrid
23 Oktober 2010 - 07:30
Lianne:
Ik zag je berichtje binnen komen dus ben lekker de eerste.
Leuk dat Couch Surfen ik heb laatst de site eens bekeken en je hebt goede reacties gekregen. Kon ook bijna niet anders weet ik uit ervaring
Groetjes Lianne -
23 Oktober 2010 - 08:13
Mamma:
Hoi Ingrid,
Ik had al ergens gelezen dat er veel smog was in Singapore door die bosbranden.
Niet echt fijn denk ik! Hopen dat het snel weer weg trekt! -
23 Oktober 2010 - 12:03
Marianne:
Hoi hoi,
Fijn dat je je ook in Singapore vermaakt hebt de afgelopen vakantie!
Succes met de komende drukte op school.
Groetjes. -
23 Oktober 2010 - 15:28
Annemiek:
Lieve Ingrid
Wat heerlijk om je verhalen te lezen en goed dat je nog even aan jezelf toe bent gekomen. Klinkt leuk dat spelletjes cafe.
Groetjes van ons,
Ross, Robin & Annemiek -
24 Oktober 2010 - 09:56
Mariet Van Der Meer:
hee hoi,
herfstvakantie! wat een luxe! (grapje). ik moet nog ff een paar maandjes...en dan eindelijk afgestudeerd! hopelijk trekt de smog bij jullie snel weg, kan je weer meer genieten daar!
hoe bevalt groep 5 trouwens? zit je weer wat meer in je element?
En heb je nog blijvende contacten overgehouden aan die spelletjes avond?
het ga je goed! x