Aw ni tileh jama.
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
27 Maart 2007 | Mali, Bamako
Aw nu tileh jama = goede middag allemaal.
Hallo = i-ni-cheh
Goede morgen = i-ni-soh-goh-mah
Ja = ah-woh
Nee = ah-yee
Hoe gaat het? = i-kah-kéné
Het gaat goed = tuh-roh-teh
Bodgeybolo = linkerhand Bodgey = poepen, bolo = hand --> hand die gebruikt wordt om je kont af te vegen na het poepen (sorry voor het taalgebruik)
Dus Petra, nog even flink oefenen voordat je komt!
Afgelopen weekend ben ik samen met Annemiek en Robin naar Segou geweest. Maandag was een vrij dag (Jour du Martyr). We hadden ons voorgenomen om er een heerlijk relaxed lang weekend van te maken. We zijn vrijdagmiddag al weggegaan, zodat we 2 volle dagen in Segou hadden.
De busreis op zich was al een heel avontuur. Deze keer zijn we met een wat grotere bus op reis gegaan. Toen wij dachten dat de bus vol zat kwamen er nog 10 mensen bij. Altijd weer erg verrassend om te zien dat het echt allemaal past. Gelukkig zaten we voorin, waardoor we nog wat wind konden vangen. Open raampjes en de deur die af en toe opengaat (de bus rijdt gewoon door).
De eerste korte stop was bij de eerste districtiepost. Je weet niet wat je overkomt. In no time staan er tientallen mensen in de bus die allerlei etenswaar proberen te verkopen. Een heel erg leuk gezicht. Ze verkopen echt van alles appels, broodjes, nootjes, water, drankjes, vlees enzovoort. Daarna verliep de reis voorspoedig. Robin kan nu prima in een leeg flesje plassen zodat we niet voor ieder plasje meer hoeven te stoppen. Aangekomen in Segou zijn we meteen ons bed ingedoken.
Zaterdag en zondag hebben we eigenlijk de hele dag aan het zwembad gelegen, genoten van heerlijke maaltijden en de rust. Het is in Segou een heel stuk koeler dan in Bamako. Wat ik heerlijk vond. Hier in Bamako stijgt de temperatuur in de zon al tot 56 graden. Nier normaal meer. Ik had echt een uitgerust gevoel toen we weer terug in Bamako waren.
Nu nog 1 weekje werken en dat hebben we lekker 2 weken vakantie! Daar ben ik ook wel aan toe. Werken op BIA, de peuterspeelzaal 2 keer per week, 1 keer per week Franse les, 2 keer per week geef ik Nederlandse les aan 2 vrouwen en nog 2 keer per week sporten. Druk, druk, druk. Maar ik doe het zelf dus eigenlijk mag ik niet klagen.
Groetjes vanuit een heet Bamako,
Ingrid
P.S. Robin kon eindelijk mijn naam zeggen. ‘Helaas’ heeft een leerling uit mijn klas op BIA hem nu geleerd om Miss Ingrid te zeggen. Dat klinkt nu als missigid. Erg grappig.
De foto’s staan bij Annemiek op haar computer. Ze volgen snel!
27 Maart 2007 - 14:19
Heleen:
Hoi Ingrid,
I-kah-kéné? Met mij is alles prima in ieder geval. Ik hoop dat je het daar nog steeds een beetje naar je zin hebt.
Wat heb je trouwens een druk programma nouja, fijne vakantie in ieder geval en ik wacht weer op je volgende bericht.
Heleen Klunder -
27 Maart 2007 - 14:44
Mamma:
Fijn dat je het leuk hebt gehad afgelopen weekend!
En ook een beetje bij hebt kunnen slapen.
En lekker lui hebt kunnen zijn!! :-)
Nu deze week nog en dan lekker 14 dagen VAKANTIE!!!! Geniet er van! Liefs, MAMMA. -
27 Maart 2007 - 15:46
Petra:
hi ik ga t zeker goed oefenen.. maar weet niet hoe ik alles uitspreek... dat leer je me maar als we weer xtje op skype zitten :D Over iets minder als 3 maanden kom ik je opzoeken... kijk er erg naar uit! Ben je trouw aan het afstrepen van dagen? liefs peet -
27 Maart 2007 - 15:53
Paulien:
Haaa zussie:D
naja ik heb goed geoefend met het Bamabara's:P moeilijk hoor! Leuk dat je het zo gezellig hebt gehad met RObin en Annemiek! Ik hoop dat je een hele fijne vakantie mag hebben! Komt vast goed met alle plannen die je hebt! Maak er wat van!
Geniet en rust vooral uit!
Liefs Paulien -
28 Maart 2007 - 11:41
Annemiek:
Ik zal Ingrid niet te moe maken in de paasvakantie. Robin heeft gewoon school dus er zitten wat relax dagen aan te komen. Lekker samen aan het zwembad met een boekje ...
Je bent welkom Paulien! Robin kent je naam nog. -
29 Maart 2007 - 11:18
Mariët:
hee hoi ingridje! ik ben je nog niet vergeten hoor! Maar ik heb het beetje druk..vandaar dat ik niet veel van mij laat horen! maar ik ben blij dat het goed met je gaat! En ik vind het elke keer weer leuk je enthousiaste verhalen te lezen!
Groetjes daar in Mali!
xx -
30 Maart 2007 - 09:02
Ingrid:
Lieve allemaal,
Ik heb een leuke dag vandaag en weer een nieuwe leerling waarmee mijn klasje op 6 leerlingen komt. Geweldig nieuws dus! Dadelijk gaan we eieren zoeken en gooien. Ook staan de foto's op de site: geniet ervan. Het belangrijkste mannetje ter wereld staat er ook op. Groetjes. -
30 Maart 2007 - 09:02
Annemiek:
Ik zie niks staan over de hersenschudding die je dat belangrijke mannetje hebt toegebracht??? -
30 Maart 2007 - 09:56
Joke:
Snapte je er niks van en ben je met Robin gaan gooien in plaats van met eieren??Moet je niet doen,joh!!
Robin is immers niet te vervangen!
Nog even en dan .....VAKANTIE!!!
Geniet er van!
Tot mails of skypes.
XXX -
31 Maart 2007 - 18:02
Annemiek:
Ik hoop dat je geniet van de kou!!!
Ik ben erg benieuwd naar de reacties op je verrassing.
03 April 2007 - 19:31
Maaike Obs:
i-ni-cheh
alles goed hier hoor met jou?
hoop je nog een keer te zien (als je veranderd bent).
nou laterzz -
22 Mei 2007 - 18:28
Mariët:
Hee koetje! super bedankt voor je mooie en lieve kaartje! ik ben nu net bestuur af! heb nu weer tijd voor vanalles en nog wat! en de fietsvakantie komt helemaal goed! ik heb er ook zin in! xx