Ingevlochten
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
08 Maart 2007 | Mali, Bamako
Mijn vader is afgelopen dinsdag weer met het vliegtuig naar Nederland vertrokken. We hebben een ontzettend leuke tijd samen gehad. Hij heeft veel dingen van de omgeving en de cultuur van Mali gezien.
Ik hoop dat hij het ritme van het drukke Nederland snel weer oppikt. Of niet!
Deze week hebben we goed nieuws gekregen op BIA. Aankomende maandag heb ik weer een nieuwe leerling in mijn klas. Dat brengt het totaal op 5 leerlingen. De grootste klas van de hele school. Het is altijd erg interessant om te zien hoe de sfeer in de klas verandert als het een nieuwe leerling bij komt.
Ik wilde al een tijdje mijn haar laten invlechten. Gisteren viel mijn Franse les uit, dus had ik daar mooi tijd voor. Ik ben naar het Bozo dorpje naast mijn huis gegaan om te vragen of er iemand was die mijn haar wilde invlechten. Een vriendelijke mevrouw wilde mijn haar wel vlechten. Er kwamen allemaal elastiekjes, knipjes, strikjes, nephaar en kraaltjes tevoorschijn. Ik heb maar voor elastiekjes gekozen, dat leek me voor de eerste keer wel voldoende. Er zijn erg veel verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Ik heb het haar van een meisje aangewezen en gezegd dat ik dat wel mooi vond. Zo gezegd, zo gedaan. Tijdens het invlechten had ik erg veel bekijks. Veel kinderen die me even kwamen aanraken en mijn haar wilde voelen. Mensen hadden megewaarschuwd dat het invlechten wel eens erg veel pijn zou kunnen doen. Het viel mij wel mee en ik heb prima geslapen. Na 1,5 uur was het kunstwerk klaar. Nu loop ik met erg strak gevlochten haar rond. Ik ben benieuwd hoe lang het blijft zitten.
Ik wil iedereen die me een kaartje heeft gestuurd hier erg voor bedanken. Het duurt ongeveer 2 weken voordat de post aankomt. We checken elke week 1 keer de post. De woensdag is altijd een spannende dag!
Ik heb nog een paar filmpjes gemaakt van het verkeer in Bamako. Als jullie goed opletten kunnen jullie Alberto ook nog ergens spotten.
Groetjes vanuit een erg warm wordend Mali,
Ingrid
08 Maart 2007 - 11:49
Mamma:
Leuk die filmpjes!!
Wat een heksenketel!!(-:
Oversteken is wel met gevaar voor eigen leven, herinner ik me!!En wat een lawaai!!!
Ik ben benieuwd naar je ingevlochten haar! Heb je daar ook al een foto van??
Liefs Mamma. -
08 Maart 2007 - 13:27
Paulien:
Leuke filmpjes heb je gemaakt! -
08 Maart 2007 - 14:16
Opa Vl.:
hoi ingrid waar is nu de foto met je nieuwe kopje ik ben benieuwd. de filmpjes zijn leuk is het weer stil geworden nu je vader weg is. ik hoorde van hem dat het nu erg heet is kun je dat nog wel een beetje volhouden. ik weet nog wel als wij op vakantie in italie waren geweest dat ik weer blij was als ik thuis wat en we die hitte niet meer hadden. in ieder geval je vader liep gisteren met een trui omdat hij het koud had.liefs opa -
08 Maart 2007 - 14:48
Rosan:
Hey Ingrid!
Wat een ontzettende leuke filmpjes! en.. wat een chaos daar in Mali!
Net zoals je moeder en je opa ben ik benieuwd naar je ingevlochten haar!!
alles goed daar verder?
Liefs Rosan -
08 Maart 2007 - 16:32
Sandra:
Ja, leuk die filmpjes. Mijn moeder is een paar weken geleden ook in Mali geweest en had veel moeite met het verschil tussen Nederland en Mali. Ben benieuwd naar je haar, hoop dat het beter zit als toen je die dag op school had georganiseerd: "doe eens raar met je haar". -
09 Maart 2007 - 10:06
Marile:
Zo, wat een andere wereld is het daar. Die filmpjes laten dat echt goed zien. Hier in Europa kan ik me moeilijk voorstellen hoe het is om daar te leven.
Groetjes, Marile -
09 Maart 2007 - 12:44
Deirdre:
Wat leuk inderdaad om die filmpjes te zien! Nu kan ik me nog beter voorstellen hoe het er daar uitziet. Leuk dat je vader is geweest. Ik ben heel benieuwd naar je ingevlochten haar! Ik vond het toen wel zeer doen de eerste paar dagen! Gelukkig heb jij goed geslapen. Het eruit halen van de vlechtjes zal nog een heel werk worden, dus hopelijk kan je dat nog lang uitstellen;)
Met gym is het nog steeds erg leuk. Over twee weken (23 en 24 maart) hebben we uitvoering.
Veel plezier met je nieuwe leerling!
Liefs Deirdre -
09 Maart 2007 - 13:26
Nicolette:
Hai lieve meid,
Gaaf zeg, die filmpjes, maakt het zoals iedereen ook al zegt, goed inzichtelijk hoe het leven van alledag er voor de Malinezen in Bamako eruit ziet. En wat leuk dat je nu een vijfde leerling hebt! Is toch een stuk leuker, zo'n 'volle' klas!
Kstuur je van de week nog even een kaartje.
p.s. Marlies is bevallen van een zoon: Beerend! -
09 Maart 2007 - 18:49
Paulien:
Hoi Hoi Zus!
Hier snel ff een berichtje,probeer het weekend nog ff een mail te sturen, maar heb het momenteel druk!Ga morgen kijken in Leeuwarden bij de CHN. Nou ik spreek je snel weer..en kep nog een kleinigheidje voor je op de bus gedaan! Hoop dat je deze ook leuk vind:)
Liefs xxx Paulien -
13 Maart 2007 - 15:53
Katinka:
Ben érg benieuwd naar je ingevlochten haar; plaats je snel een foto? -
13 Maart 2007 - 16:12
Ingrid:
Helaas zijn er een aantal vlechtjes losgelaten en heb ik alles er maar uitgehaald. Ik ben vergeten een foto te maken. De volgende keer beter. Sorry!
15 Maart 2007 - 10:53
Annet Arts:
Hoi Ingrid, eindelijk weer eens tijd om op je site te kijken. Je bent al goed ingeburgerd daar volgens mij. de video's moet ik zo nog even bekijken want gijs komt zu uit school. Ze zijn nu met de musical begonnen. Ben zeer benieuwd.
Heel veel groeten uit koud staphorst.
annet -
17 Maart 2007 - 21:10
Robin:
Lieve Ingrid, bedankt voor het helpen op mijn feestje. Ik heb de dag van mijn leven gehad. Morgen fijn samen zwemmen. xxx-jes van Robin. -
21 Maart 2007 - 11:06
Joke Van Der Meer:
ik doe kennelijk iets fout.
want de tekst is verdwenen.
je moeder heeft net gezellig hier met fotoboek en t-shirts koffie gedronken en alle verhalen verteld over haar tijd met je zus bij jou.
nu lees ik dus dat jij je haar hebt inlaten vlechten.
ik weet niet of daar een foto van is want die kan ik nog niet vinden maar lijkt mij wel spannend zo strak met vlechtjes wel lekker luchtig met al die hitte. mariet is zoals gewoonlijk slecht bereikbaar en heeft het op haar manier druk
ik zal haar vertellen over je moeder en de t-shirts ik hoop dat ze jou ook even zal mailen of skypen wat dat kan ze wel
gegroet Joke van der meer