Ankor Wat en Banteay Srei
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
15 Februari 2010 | Cambodja, Khett Siem Reab
Daar sta je dan om 5am bij de mini-van. Op weg naar Angkor Wat voor een prachtige zonsopgang, zoals ons is beloofd. Tussendoor nog even Hananja en Vinh opgehaald. Al gapend in de taxi komen we aan bij een aardedonkere plek waar massa’s toeristen bij elkaar komen voor die ene mooie foto van de zonsopgang vanachter de tempel. Nou, nou, nou, wat een spektakel. Het spektakel vond eigenlijk meer naast ons plaats waar een vrouw uit HongKong (van de technische universiteit!!) een filmcamera stond te installeren op een statief, vervolgens allerlei verschillende standjes probeerde om een mooi shot te krijgen om ten slotte de camera en statief te laten vallen. Leven de technische snufjes…. De zonsopgang viel dus een beetje tegen want naarmate het meer licht werd verdween de zon in de bewolking en kwamen er steeds meer stellages tevoorschijn.
Ankor Wat
Daar liepen we dan om half 7 in de tempel met een tour-guide die ook liever op andere tijden werkte. De tempel is de grootste van Cambodja en is gebouwd als Hindoeïstische tempel. Angkor Wat werd gebruikt voor aanbidding. De koning, monniken, priesters en het gewone volk woonde verderop in Angkor Thom of in het veld. Ze kwamen elke dag naar Angkor Wat om de goden te aanbidden. Deze tempel is gebouwd om 1 specifieke god te aanbidden. De verschillende lagen in de tempel is gebouwd als berg en de top van de berg is het belangrijkst en net klaar na een restauratie. Volgens de gids hadden we geluk want de toren was pas net open, na 2 jaar gesloten te zijn geweest. Maar helaas, na twee weken open te zijn geweest hadden de toeristen het zo vervuild dat ze een schoonmaak dagje hebben ingelast. De tempel was indrukwekkend groot. Een beetje jammer dat een blanke man een aantal monniken had ingehuurd om daar foto’s van te maken. Lang leve het toerisme!
Chillen
Om 8 uur, nog steeds in de ochtend, was het plan de campagne maken voor de rest van de dag. Eerst even terug naar het hotel waar we heerlijk ontbeten hebben en toen nog weer een aantal uurtjes terug het bed in zijn gegaan en even op onze laptops (hoezo expats) op hoogte zijn gebracht van het Sven Kramer avontuur in Vancouver.
Banteay Srei
En rond een uurtje of 2 was het weer tijd om in de mini-van te stappen met onze gids en Hananja en Vinh. Dit keer op weg naar Banteay Srei, city of women, 35 km buiten Siem Reap Deze ‘pink temple’ staat bekend om zijn mooie details en de pink sand stones. Het is een hindoeïstische tempel waar de god Shiva werd aanbeden. In 1908 werd het complex ontdekt door de Fransen. Het is op een mooie manier gerestaureerd, geen andere kleur stenen e.d. Op de weg terug naar de mini-van snel even een boekje over de tempels in Cambodja gekocht. Achteraf iets te snel; het boek was in het Frans. Dus die maar snel weer geruild….
Een kleine stop hadden we bij een tempel, hindoeïstisch, waar je een goed uitzicht had over de omgeving. Via de ‘stairway to heaven’ kon je in de verte de hoogste torens Ankor Wat zien liggen. Omdat de zon lager stond was het licht enorm mooi.
Night Market
Na 3 tempels zit je hoofd enorm vol met alle nieuwe indrukken en de verhalen van de gids. Dus wij ons laten afzetten op Pub street waar we Marlies en Nicolien tegen kwamen. Heerlijk spring rolls gegeten en genoten van het Anchor bier. Vervolgens zijn we richting de night market gelopen. Een markt, volgens Vinh, vooral op vrouwen gericht. Veel sjaals, Buddha beelden, magneten en Dr. Fish (een bassin met allerlei visjes die aan je voeten gaan eten). Daar sta je dan voor de zoveelste keer op een marktje met spullen waar je toch al zoveel van hebt. Heb me dus prima kunnen inhouden. Het bijzondere aan Cambodja is dat eigenlijk alles betaald wordt met Amerikaanse Dollars. De lokale munteenheid is niets waard.
Rustige ochtend
Vanochtend hebben we lekker uitgeslapen, ontbijtje gegeten, beetje gecomputerd en aan het zwembad gelezen. Wie weet gaan we straks nog ergens heen. Maar voorlopig vermaken we ons prima zo!
Liefs uit Siem Reap,
Ingrid
15 Februari 2010 - 05:14
Papa:
Hallo Ingrid,
Wel vroeg voor die ene foto van de zonsopgang, hoewel wel bijzonder van kleur.
Liefs
Papa -
15 Februari 2010 - 06:38
Evelien:
Kom voor mooie zons op- en ondergangen naar Noorwegen. Ook op hele sociale tijdstippen, wat dacht je van 9.30h in de morgen? Dan moet je natuurlijk wel in de winter komen! -
15 Februari 2010 - 07:43
Mamma:
Hoi,
Je moet er wel wat voor over hebben, zo voeg in de morgen, om mooie plaatjes te schieten!
Maar dan heb je ook wat!
En op z'n tijd relaxen aan het zwembad is ook niet mis.
Geniet er nog ff van!
Hier is het nog berekoud! Brrrr.
Groetjes Mamma XX -
15 Februari 2010 - 13:36
Annemiek & Robin:
Mooie foto's en interessant verhalen weer, Ingrid. Geniet ervan. Dat mag wel na al die rapporten en schoolstress. Wat moet je daar hard werken! Ik zit ook weer in het Nederlandse ritme met bijbehorende stress ;-) -
15 Februari 2010 - 15:42
Opa :
Hoi Ingrid, weer mooie belevenissen geniet ervan.Je moest wel vroeg uit bed maar dat hoort erbij.Het is al bijna weer over. Goede terugtocht naar Singapore
daar is het misschien minder warm.liefs ook namens Oma en van mij Opa -
16 Februari 2010 - 09:02
Marjan:
Hoi,
Nou, je hebt weer heel wat gezien! En kan weer wat afstrepen op je reis verlanglijstje! ;-)
Werk ze maar weer tot je volgende vakantie!
Marjan. -
16 Februari 2010 - 15:43
Opa En Oma B.:
Wat geweldig allemaal! We moeten de grote hoeveelheid informatie wel gedoseerd "tot ons nemen"! Vandaar dat onze reactie wat vertraagd tot je komt. Weer prachtige foto's! We zijn benieuwd naar het vervolg! -
17 Februari 2010 - 09:02
Miranda:
Hoi Ingrid,
Je hebt weer een mooi reisje gehad! Jaloers!!
Leuk om op terug te kijken en een fotoboek van te maken,of doe je dat nooit??
Hoe zijn de laatste dagen in Cambodja geweest??
Die missen nog ;-)
Nu het gewone leventje weer oppakken!
Succes maar weer.
Groetjes Miranda. -
17 Februari 2010 - 14:52
Marga:
Alles goed daar?
Lekker weer vakantie gehad! Mooie verhalen en foto's!
Wij moeten nog 1 week voor het voorjaarsvakantie is, maar voorjaar is het hier zeker nog niet :-( !
Groetjes Marga. -
19 Februari 2010 - 14:29
Liesbeth:
Hoi,
Dat was weer genieten en een paar intensieve dagen!
Ik hoop dat je ook de laatste dagen je vermaakt hebt en ook wat uitgerust hebt!
Nu weer aan het werk??
Maar nu eerst weer lekker een weekend! Met ook al plannen? Hier begint de voorjaarsvakantie. Al hoewel het voorjaar nog ver te zoeken is hier )-:
De groetjes.