Aangekomen in Perth - Reisverslag uit Perth, Australië van Ingrid Boon - WaarBenJij.nu Aangekomen in Perth - Reisverslag uit Perth, Australië van Ingrid Boon - WaarBenJij.nu

Aangekomen in Perth

Door: Ingrid

Blijf op de hoogte en volg Ingrid

16 Mei 2009 | Australië, Perth

Hallo allemaal,

Momenteel heb ik weer een weekje vakantie. Dus weer de hoogste tijd om een weekje op vakantie te gaan.

Gisteren zijn Marthe en ik met Jetstar naar Perth (Australie) gevlogen. Na 12en 's nachts kwamen we daar aan. Met de shuttle bus zijn we naar YHA City Perth (=hostel) gereden. Marthe was zwaar verbaasd dat de maan er op dit deel van de wereld er heel anders uit ziet :) Aangekomen in YHA snel de slaapspullen uitgepakt en toen het bedje in.

Vanochtend hebben we eerst lekker uitgeslapen. Daarna zijn we de stad in gegaan om lekker te brunchen. Heerlijk in een gezellig tentje een broodje gegeten en lekker mensen gekeken. Heerlijk om weer te kunnen genieten van de mensen. Eindelijk weer eens andere mensen dan die casual Aziaten. Tatoes, hanenkammen, raar/slecht geklede mensen enz..

Natuurlijk moest er meteen geshopt worden. Prima! Ik pas hier de gemiddelde maat weer :) Ik ben, lekker handig, mijn bikini vergeten (Marthe: "Hoe kun je nou je bikini vergeten als je naar Australie gaan, sukkel?") Dus flink gezocht. 2 paar slippers/sandalen gekocht, maar geen bikini gevonden :(

Het weer is heerlijk, ongeveer 25 graden. 's Nachts is het een stuk kouder (brrr 10 graden). Gelukkig mn warme slaapzak mee (die ik officieel niet eens mag gebruiken in YHA). Door het gat in de ozonlaag is de zon hier echt mega fel. Zelfs met zonnebril doet het pijn aan je ogen. Australie heeft ook het grootste percentage mensen met huiskanker van de wereld. Dus dat wordt flink smeren!

Maar het allerfijnst is dat je hier gewoon kunt ademen. Niet vochtig of benauwd!! Echt heerlijk! Zo meteen gaan we nog ff met de bus richting het City strand. Zonder bikini zal het wel pootjebaden worden en lekker uitwaaien!

Morgen gaan we naar de Pinnacles (=woestijn) om te sandboarden en koala's te kijken. Daarna vertrekken we op maandag voor een 5-daagse tour rond Perth.

Groetjes vanuit Down Under! De foto's komen bij het volgende bericht, want we hebben nog niets zinnigs gefotografeerd.

Ingrid

P.S.
Nog ff een feitje: Er wonen maar 21 miljoen mensen in heel Australie! Ongelooflijk in een land dat 126 keer groter is dan Nederland.

We zijn ook weer onder de indruk van alle rotzooi die ze hier in de souvenirshops verkopen. Lachen joh! De koelkast wordt steeds voller :)

• 16 Mei 2009 - 10:04

Mamma:

Hoi Ingrid,

Fijn dat je het toch niet laten ;-) kon om een stukje voor de thuis blijvers en alle andere mensen te schrijven!
    Bikini vergeten!!! Dom, dom, dom!! Heb je er toch nog 1 gevonden??
    Veel plezier daar en genieten, hé!!
    Ik ben benieuwd naar je foto's en belevenissen van de komende dagen!!
    Knuf, Mamma. XX

• 16 Mei 2009 - 12:10

Opa Vl.:

Lieve Ingrid,
    zojuist je bericht gelezen als ik zo lees dan gaan de singaporezen je wel een beetje ergeren. Daarom is het fijn dat je nu weer in een westers georienteerd land bent maar voor jou lekkerder temperatuur. Geniet nog maar met volle teugen dan kun je de laatste periode tot aan de zomervakantie weer aan. Liefs OPA en natuurlijk ook namens OMA maar die is vandaag een dagje met wat mensen uit de buurt wandelen en vanavond gaan we naar Da Piedro.

• 16 Mei 2009 - 15:39

Belinda:

Hey ingrid, leuk om weer es wat van je te horen..
    Veel plezier tijdens je reis en ik wacht op de foto's..:)
    Groetjes!!

• 17 Mei 2009 - 06:47

Bovenbuurman:

Bij jou ook zoveel wino's? Weer is wel super zo he! (heb al 1 boek uit!?)

• 17 Mei 2009 - 08:15

Jan En Roelanda:

Hoi Ingird.
    Leuk om weer eens een berichtje van je te lezen. ik lees dat je verkeert in zonnige streken. Hier zitten we een beetje mismoedig achter het glas naar de regen te starene. Ik wou vanmorgen nog een heel stuk fietsen op mijn ATB in het bos maar ik heb het idee maar opgegeven. Gieteren heb ik je vader en moeder nog gesproken, die waren kaarten aan het rondbrengen voor de 50-ste verjaardag van Joke. Ik heb ze nog even mijn broedmachine en de kuikens van de kinderen laten zien. leuk allemaal.
    Ik wens je een goede tijd toe en ga nu naar de keuken om een bakje troost voor mij te maken.
    Hartelijke groeten, Jan Slagter (ook namens Roelan)

• 17 Mei 2009 - 08:15

Jan En Roelanda:

Hoi Ingird.
    Hartelijke groeten, Jan Slagter (ook namens Roelan)

• 17 Mei 2009 - 08:33

Lianne:

Hoi Ingrid,

Ik heb je rondreis eens even bekeken via de laptop van Alberto en je gaat weer leuke dingen doen in Australie. Hier ook alles goed. Gisteren lekker met Paulien een dagje naar de sauna geweest, heerlijk gerelaxt.

Groetjes Lianne

• 17 Mei 2009 - 09:02

Papa:

Hallo Ingrid,

Je staatje met bezochte landen wordt steeds groter. Dat zorgt voor veel jaloezie (vooral bij mama), al zijn wij ook heel tevreden met Meppel en omstreken. Voor jou en voor mij de laatste ruk naar de zomervakantie. Geniet nog even!

Liefs

Papa

• 17 Mei 2009 - 10:48

Nicolettte:

Wat heb jij het toch goed daar! Heerlijk hoor. Maar wel een beetje decadent hoor, om voor een weekje naar Australië te vliegen. Ik ben benieuwd naar de foto's en de verhalen over de rondreis en wat je allemaal gaat zien. Dus ik wacht geduldig op je volgende berichtje. Leuk dat je dit zo samen kunt doen met Marthe. Geniet ervan.

Liefs, Nicolette

• 17 Mei 2009 - 20:55

Deirdre:

Gaaf dat je in Australië bent!! Veel plezier daar! Heb je al kangoeroe gegeten?

• 18 Mei 2009 - 06:53

Liesbeth:

Hoi,

Veel plezier daar samen in Australië, met de koala's en de kangoeroes ;-)!
    Ik ben benieuwd naar je volgende verhaal en de foto's!
    De groetjes.

• 18 Mei 2009 - 08:57

Jolanda Heuvelman:

Leuk dat jullie in Aussie zijn. Wij zijn net terug. Een prachtig land vind je ook niet? Ik wens nog een fijne vakantie en zorg dat je niet verbrandt. Groetjes Jolanda

• 18 Mei 2009 - 14:01

Marga:

Ik heb je verhaal gelezen hoor!
    Veel plezier daar! Maar dat zal wel lukken!
    Doei.

• 18 Mei 2009 - 15:22

Marga En Hannah:

Hoi Ingrid,

Nog meer jaloerse mensen! We wensen onze ondernemende buurtjes nog veel plezier in dat inderdaad dunbevolkte Australië!
    Tot ziens in de zomer!

• 18 Mei 2009 - 16:46

Tonia:

Ha die Ingrid
    Hoe gaat het met je? Leuk voor je, al weer een reisje. Australië lijkt me machtig. Geniet ervan en super dat je steeds wat van je laat horen.
    Groetjes Tonia

• 18 Mei 2009 - 17:07

Joke:

Ik wil ook zo'n magneet!!
    Niet voor op de koelkast, maar voor op het planbord! ;-)
    Veel plezier!!

• 19 Mei 2009 - 05:21

Inge:

Hoi,

Alles goed daar, lees ik.
    Momenteel zit ik midden in de verhuizing.
    Druk, druk, druk!
    Groetjes en genieten in Australië van je vakantie!