Terug naar Nederland
Door: Alberto
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
07 November 2008 | Singapore, Singapore
’s Middags een verkoelende duik genomen in het zwembad bij het appartement van Ingrid. Ingrid speelde met collega Joris en een uit Engeland overgekomen bevriend echtpaar diverse kaartspelen, waarbij het er hard aan toe ging. Het gaat immers niet om het spel maar om de knikkers?!
’s Avonds bracht Ingrid ons naar een fantastisch restaurant. Midden in de stad, maar met de sfeer, rust en uitstraling van een uniek plekje op Bali. Joris, Paul en Leona (eerder genoemd echtpaar) schoven ook aan voor een fantastisch meergangendiner (7). Zeer gastvrije en zorgzame bediening en prachtig opgemaakte gerechten, die geweldig smaakten, zorgden voor een geweldige avond. De rekening viel ietwat tegen, maar deze uitzondering op het goedkope eten in Singapore werd snel geaccepteerd. Tegen 12 uur waren we thuis.
Zaterdag was het echt de laatste dag van Alberto in Singapore. ’s Ochtends rustig aan gedaan en de spullen gepakt. ’s Middags opnieuw naar Chinatown om een daar o.a. een eerder gemiste Boeddhistische tempel te bezichtigen. Eerst bezochtten we het Chinese herritage museum. Een overzichtstentoonstelling vertelde iets over de komst van de Chinezen naar Singapore. Hun drijfveren, hun beroepen, hun leefomstandigheden door de eeuwen heen werden op een authentieke Chinese manier zichtbaar gemaakt. Een prachtig stukje geschiedenis middenin de dynamische Chinese wijk. Wat een mensen, wat een handel, wat een kleur!!
Daarna naar de tempel waar volgens overlevering zich een eigen tand van Boeddha bevindt. Een speciale verdieping was als een soort bedevaartsoord ingericht, waarbij de tand achter glas temidden van veel gouden beelden kan worden aanbeden.
Het bezoek was meer dan de moeite waard. Wat een imposant bouwwerk!! We maakten ook een stukje van de eredienst mee. En verder vielen de enorme hoeveelheid Boeddhabeelden op. Van klein en simpel tot imposant groot en in bijna alle gevallen verschillend. De commercie heeft hier ook toegeslagen. In één ruimte stonden 10.000 genummerde Boeddhabeelden die voor 68 Singaporese dollars per stuk geadopteerd konden worden. Een naamsvermelding van enkele centimeters was de tegenprestatie. Voor veel Chinese mensen echter een grote eer!
Na het bezoek nuttigden we in deze Chinese wijk een echte lokale maaltijd. Ook dat was genieten, al zullen wij nooit wennen aan het idee dat veel Aziaten ook rijst en diverse bijgerechten als ontbijt nuttigen.
Na terugkomst resteerden er nog een paar uurtjes voor vertrek naar het vliegveld. De laatste spullen pakken, nog even onder de douche en een kopje koffie en daarna zat het er toch echt op voor Alberto. Het was een prachtige vakantie!!
07 November 2008 - 10:49
Pa V;aardingerbroek:
dat was een verlaat leuk verslag.deze week van Joke niets gehoord, maar geen bericht is goed bericht.Joke goede reis terug naar nederland.tot ziens PA -
07 November 2008 - 19:10
Paulien:
Tot maandagavond! Ik kom maar ff bij jullie eten dan! Sms je als je op het vliegveld bent:) liefs -
08 November 2008 - 06:20
Alberto:
Voor mij is het al bijna een week geleden. Weer volop aan het werk! De reis blijft een prachtige herinnering. Voor Joke een goede en veilige terugreis. Tot maandag!!
Liefs
Alberto -
08 November 2008 - 09:32
Lianne:
Joke een fijne terugreis toegewenst en je hebt vast net zulke enthousiaste verhalen als Alberto. Ik zie jullie snel. -
08 November 2008 - 09:39
Inge:
Goed verhaal, Alberto.. Ik dacht idd ook dat het over de terugreis van Joke ging... -
08 November 2008 - 18:07
Hannie:
Hoi Ingrid,
Heb eindelijk je site gevonden (stom he! had ik eerder moeten kijken)
Ziet er erg gezellig uit
leuk al die foto's.
en nu weer afscheid nemen van je moeder.
wens haar een goede en gezonde reis terug naar Nederland.
groetjes van Jack en Hannie Beekman uit Ulft