Beroofd in Bamako! - Reisverslag uit Bamako, Mali van Ingrid Boon - WaarBenJij.nu Beroofd in Bamako! - Reisverslag uit Bamako, Mali van Ingrid Boon - WaarBenJij.nu

Beroofd in Bamako!

Door: Ingrid

Blijf op de hoogte en volg Ingrid

07 December 2006 | Mali, Bamako

Hallo allemaal,

Alweer een nieuw berichtje van mij. Spannend nieuws dit keer: Ik ben vorige week beroofd!

Vorige week donderdag zijn Annemiek en ik lopend naar een klein supermarktje gegaan (moet toch weer wat meer aan m'n conditie gaan doen). Daar heb ik geld uit mijn portemonee gehaald en heb ik betaald. Daarna heb ik mijn portemonee weer terug in mijn tas gedaan.
De terugweg zijn we door een woonwijk gelopen. De kinderen liepen erg enthousiast touaboub (blanke) te roepen. Ik denk dat er niet vaak blanken door die wijken lopen. Ook wilde alle kinderen ons een handje geven. Op een gegeven moment liepen er een heleboel kinderen om ons heen.
Een tijdje later werden we nagefloten door een paar jonge jongens. Wij beleefd zeggen dat we geen taxi wilden, maar ze bleven maar fluiten.
Ineens staat er een van die jongens voor mijn neus met mijn portemonee. Ik heb helemaal niet gemerkt dat mijn portemonee uit mijn tas werd gehaald. Mijn tas zat ook nog dicht.
Ik was helemaal overrompeld. De mensen zijn hier soms zo arm en al mijn geld (totaal een 2 maand salaris voor een Malinees) zat nog in mijn portemonee.
Stelen kan in de Malinese cultuur echt niet. Ik denk dat het kind dat mijn portemonee heeft gepakt er flink van langs heeft gekregen. Hopelijk niet te erg.

Ingrid

• 07 December 2006 - 15:31

Rosan:

Wooo!

dat is inderdaad wel even een spannend verhaal!!
    en helemaal vaag dat je tas ook nog dicht zat!!

Hoe is het daar verder? vermaak je je nog een beetje!?

Dikke knuffel!

ROSAN!!

• 08 December 2006 - 10:20

Joke:

Fijn dat je je geld weer terug hebt! Raar dat je er niets van hebt gemerkt en dat je tas ook gewoon nog dicht zat!! DOEI.

• 08 December 2006 - 14:58

Hannah:

gelukkig maar dat je je geld weer terug hebt, vind je het soms niet erg dat ze je nakijken en blanke noemen?
    groetjes hannah

• 08 December 2006 - 20:44

Joke Vdm:

hallo ingrid wel vervelend. krijg je er nu een erg onveilig gevoel door of valt dat mee. gelukkig maar dat het zo afliep.

• 09 December 2006 - 10:10

Annemarel...:):):):

Ik hoorde je op de radio......!!!:D echt wel leuk...kuskuskuskus...
    mij..

• 09 December 2006 - 10:15

Hans(annemarel Vader:

lieve ingrid, geweldig dat ik je leuke en enthousiaste verhaal op radio Meppel heb gehoord. Deed ons goed. Oh ja we kopen zeker een t-shirt.
    Groetjes.

• 09 December 2006 - 14:06

Marjan Oort:

Ha die Ingrid,

Dat is inderdaad wel even schrikken zeg. Hoe is het daar verder? Kom je in de kerstvakantie nog terug naar Nederland of niet?

Groeten Marjan.

• 10 December 2006 - 17:51

Mariët:

Hee hoi lieve Ingrid,

Het is al weer lang geleden dat ik op je site had gekeken! een beetje drukjes met mijn eigen dingentjes! Maar met mij gaat het verder goed! Je hebt al weer vele leuke/spannende en rare dingen meegemaakt! super leuk om te lezen! Ik ben erg benieuwd wat je volgend jaar gaat doen! En ik ben ook benieuwd wat Petra nu gaat doen..of ze in April je gaat opzoeken of een andere periode! Ik ga binnenkort met je zusje/ouders contact zoeken om je adres maar te regelen! want dan kan ik ook eens een leuke kaartje of lange brief sturen! het ga je goed! en tot ziens/mails! xx

• 10 December 2006 - 19:09

Deirdre:

Zoo, wat een verhaal weer inderdaad. Je zal wel geschrokken zijn!
    Dat stuk in de meppeler courant was denk ik ook wel een succes. Heel veel mensen hadden het erover. Ik val momenteel namelijk in op de Koedijkslandenschool, en daar hadden ze het er ook over. Echt leuk joh!
    Ik ben wel blij om zo steeds van je te lezen wat je meemaakt enzo. Echt leuk. Maar ook nog steeds wel gek dat je zover weg zit vind ik.
    Op gym in Meppel is het 'vrouwengehalte' sterk trouwens gedaald nu jij weg bent. De vrouwen zijn nu zelfs in de minderheid...
    Nou, veel plezier weer de komende tijd.
    KUS Deir

• 12 December 2006 - 07:36

Mamma:

hoi, Astrid en Annemarel willen ook allebei een T-shirt Jij moet maar even kijken welke maat, ok? Dat zijn er nog weer 2!!
    Ik hoop dat het vanmiddag lukt iets te regelen voor over 2 weken!! Ik heb er reuze veel zin in en Paulien ook. Voor haar nu eerst haar laatste stage week!! Groetjes en we horen het wel! DOEI !!