Feest op de Hollandse School... - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Ingrid Boon - WaarBenJij.nu Feest op de Hollandse School... - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Ingrid Boon - WaarBenJij.nu

Feest op de Hollandse School...

Door: Ingrid

Blijf op de hoogte en volg Ingrid

15 Maart 2011 | Singapore, Singapore

Hallo allemaal,

Het onderstaande bericht is door 2 kinderen uit mijn klas geschreven. Op www.wereldkids.nl staan nog meer verhalen van kinderen uit mijn klas, daar staan ook nog meer foto's bij over dit stukje!

We hebben feest op school. Omdat de school, de Hollandse School Limited in Singapore, 90 jaar is geworden. Eerst hadden we een toneelstukje. Het toneelstukje ging over de klas van 1921. (Het jaar waarin de school is opgericht; red.) Er waren toen 5 kinderen op school. Het toneelstukje ging ook over een tijdscapsule. Ze gingen een paar dingen er in doen. Een tol, klassenfoto, rekenketting, brief en een kroontjespen.

Verkleedpartij
Een paar dagen later mochten we verkleed naar school. Je kleding moest met een ‘H’ of ‘S’ of ‘L’ of ‘90. Zoals: heks, holle bolle Gijs, hartendief, hockeyer, skater, stoplicht, leerkracht, leerling, opa, oma, lakei, heilig boontje enzo.
Meester Arjan speelde ‘lang zal hij leven’ op de keyboard toen we de school binnen kwamen.
We moesten naar de klas gaan. De juffen en meesters waren ook verkleed. Sommigen waren als hippie, hoogheid, sultan, schurk, hele slimme leerkracht, Spaanse danseres, heerster van de duisternis, schoolmeisje, schapenmeisje, hoge dame.

Tijdscapsule
Daarna gingen we naar de assembly. Het was heel speciaal. Ze hadden weer een toneelstukje. De tijdscapsule van 1921 was opgegraven bij de Hollandse club. We zongen het schoollied. We deden de verjaardagen. En we keken naar de medailles die kinderen hadden gewonnen.

We deden ’stand up, sit down’ met hoe je verkleed was. Het gaat zo: Als iemand zegt ‘H’, dan gaat iedereen met de ‘H’ opstaan. Zo gaat het ook met de ‘S’, de ‘L’ en de ‘90. Zo kon je iedereen goed zien.

Taart!
Na de assembly kregen we taart. Die taart was heel lekker. Hij had aardbeien en slagroom en icing.
Na het eten gingen we een foto van de klas maken. We zagen soms een hoofd niet van een kind.
Iedereen zag er heel mooi uit.

Een brief
We moesten ook een brief schrijven voor de tijdscapsule. Je moest veel dingen uitleggen over wat er nu is. Het moest in de ochtend, middag, avond en het weekend. De verhalen gingen over wat we nu doen, een tandenborstel, de schoolbus, opstaan met een wekker, over een boek en nog veel meer. Op het einde van het schrijven moesten we het verhaal ook voorlezen aan de hele klas.

Groetjes van de jarige HSL,
Ingrid

• 15 Maart 2011 - 14:20

Joke:

Hoi Ingrid,

Gefeliciteerd met de HSL! ;-)
    Leuk om het verhaal te lezen en je ziet er prachtig uit!
    Ik heb ook ff op wereldkids gekeken. Daar staan ook leuke foto's op!
    Groetjes en tot gauw......nog ruim 14 dagen en dan vlieg ik naar je toe!
    Maar eerst morgen naar Ameland, daar heb ik ook veel zin in en het wordt vast gezellig!

Mamma XX

• 15 Maart 2011 - 17:50

Mariet:

hoihoi,

wat een feest! super leuk om mee te maken! en heel erg leuk voor de creativiteit van de kinderen!

tot snel, xx mariet

• 15 Maart 2011 - 19:15

Marieke:

Gefeliciflapstaart!
    Leuk die stukjes van de kids op Wereldkids.
    Geniet van de feestelijkheden!

• 15 Maart 2011 - 19:33

Opa En Oma:

Lieve Ingrid,

En maar weer feesten, leuk dat er zoveel te feesten valt en dat mag je je nooit al laten pakken. Dat maakt het leven wel erg leuk !! Maar het ziet er allemaal erg gezellig uit. Mag ook wel want je bent vaak erg druk En daar wens ik je ook veel succes bij, liefs van ons oma

• 16 Maart 2011 - 08:58

Annemiek & Co:

Lieve Ingrid
    Leuk dat je kids het stukje hebben geschreven. Je ziet er supermooi uit. Heel veel dank voor Samuels' kado! We waren er erg blij mee. Vandaag is Robin jarig en hij had geen wensen meer want zijn broertje is er nu. Dat is toch geweldig als ouder om te horen ;-) Het gaat goed met Samuel. Hij groeit prima en we zijn trots op ons gezinnetje. Leuk dat je moeder bijna komt. Geniet van je bezoek en je werk. Groetjes uit Gorinchem!

• 17 Maart 2011 - 07:03

Zusje:

Hee inf,

Wat zie je er leuk uit op die foto!!!
    Was vast een leuk feestje!
    Liefs