Bali
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
23 December 2007 | Indonesië, Bali
Het grote voordeel van in het onderwijs werken is dat je na ongeveer 8 weken werken verplicht vakantie moet houden. De HSL kerstvakantie kerstvakantie is nog eens een weekje langer dan de vakantie in Nederland. Aangezien Singapore omringd is met allerlei mooie landen betekent dat: reizen!!
Dinsdagavond ben ik, samen met Frederiek en Erika (2 collega’s) vertrokken naar Bali.
Op het laatste nippertje hadden we thuis nog een hotel in Sanur geboekt voor de eerste 2 nachten. Daar aangekomen bleek dat onze kamer niet beschikbaar was. We waren geupgraded en wel naar een prachtige villa (eigenlijk 2 villa’s) met een prive zwembad! Heerlijk. Een perfecte douche, mooi bad, heerlijke tuin en veel leuke zitjes! De eerste dag hebben we heerlijk gerelaxed, boekje gelezen en heb ik een wandeling gemaakt (te veel Nederlanders tegen gekomen. Als iemand je op een bepaald moment met ‘hoi’ gaat begroeten is het tijd om weer terug te gaan). ’s Avonds hebben we in het stadje gegeten.
Donderdag zijn we met een auto, via een stadje (geen idee meer hoe het heet), naarUlu Watu gereden (ligt op het schiereiland Batik in het zuiden van Bali). In het eerste stadje hebben we bij een strandje wat rondgelopen. Daarna zijn we doorgereden naar Ulu Watu waar we een tempel hebben bezocht (Bali is Hindoeistisch) en waar we een Balinese dans hebben gezien. Op de terugreis zijn we langs een visrestaurant gereden dat aan de zee lag.
Vrijdags zijn we naar het schildersdorp Ubut geweest. Hier hangt nog echt een dorpssfeertje. Wel waren er wat meer toeristen dan in Sanur of Ulu Watu. Daardoor ook meer winkeltjes waar we heerlijk hebben kunnen shoppen (zelf een fluit gekocht en nog een anders instument, kralen en een leuk felgekleurd beeld). Het eten in Ubud is overal geweldig. En zoals overal op Bali zijn de mensen er erg hartelijk, vriendelijk en gezellig. Ze houden van een geintje. Dit is zo anders dan in Singapore. De Chinese mensen zijn over het algemeen veel meer op zichzelf.
Zaterdag heb ik geraft. Frederiek en Erika hadden niet zoveel zin om mee te gaan. Maar dat mag de pret niet drukken. Er waren nog 19 Indonesische jongelui mee dus het was nog erg gezellig. Ik ken nu zelfs de woorden vooruit en achteruit in het Indonesisch J
Ik wilde de tocht doen met de categorie 3+ rapids maar helaas was ik de enige voor die tocht. Wel kon ik nog mee met de categorie 2 a 3 rapids. 2 Superleuke rapids. De rest was wat magertjes maar wel leuk. Veel lol met de andere mensen in mijn raft gehad. Bij terugkomst zijn we met zn 3en naar een spa geweest waar we ons 2,5 uur heerlijk hebben laten verwennen. Daarna zijn we nog naar een Balinese dans geweest.
Vanochtend hebben we door de rijstvelden gefietst. Een prachtige tocht. Ik heb nog geprobeerd om in een palmboom te klimmen om een cocosnoot eruit te halen, maar helaas. Een mannetje heeft het uiteindelijk voor ons uit de boom gehaald en opengesneden. Heerlijk die cocosmelk. Na de fietstocht zijn we met een auto naar Seminyak gereden waar we een hotel hebben gevonden. We blijven hier tot na de kerst. Dan gaan we naar Java!
Ik ga proberen om foto’s bij het bericht te voegen. Hopelijk lukt het!
Groetjes vanuit Bali,
Ingrid
23 December 2007 - 08:56
Ingrid:
Sorry dat het een wat beknopt berichtje is geworden maar het internet is niet heel snel hier en het is ook nog zo sociaal tegenover mijn reisgenoten om erg lang achter de compu te kruipen!!
Hopelijk genieten jullie daardoor niet minder en maken de foto's wat goed! -
23 December 2007 - 10:15
Lianne:
Hoi Ingrid,
Wat ziet dat er relaxt uit zeg vooral die villa en in die paar dagen heb je al weer veel gezien. Het is inderdaad een voordeel om in het onderwijs te werken. Dat zie je maar aan mij dat het veel moeite heeft gekost om een keer 5 weken vakantie op te kunnen nemen.
Fijne kerstdagen en alvast een heel gelukkig nieuwjaar. Groetjes Lianne -
23 December 2007 - 14:28
Opa Vlaardingerbroek:
toevallig dacht ik laat ik eens kijken of mijn kleindochter nog wat beleefd op Bali. Nu als je dit leest weet je genoeg. Ja Bali is prachtig en dat jullie zo de gelegenheid krijgen alles op eigen houtje te doen is helemaal prachtig. Fijn dat jullie overboekt waren dat huis was beter. Nog veel plezier. Goede Kerstdagen en een fijne oudejaarsavond en een goed begin in 2008.Liefs ook namens Oma maar die is ne er even niet. OPA -
23 December 2007 - 15:44
Oma:
maar nu ben ik er wel, wauw, dit is leuk, echt genieten. Leuk, dat wij er ook geweest zijn, dus weten een beetje hoe het daar is. Lekker om zo wat van de wereld te zien. Krijg je nog de kans om "echt" Kerstfeest te vieren ? Wij zijn daar toen naar een kerkdienst geweest en dat was erg indrukwekkend, zo met de eigen bevolking. Veel plezier, geniet verder van je vacantie en we kijken uit naar je volgende berichtje. Groeten voor jou en je mede reizigers, oma -
23 December 2007 - 18:06
Tonia:
Ha Ingrid. Leuk zo'n uitstapje. Geniet er van en goede feestdagen. Groeten Tonia. -
24 December 2007 - 10:51
Alice:
Hallo Ingrid!
Leuk om zo al je belevenissen te volgen.
We wensen je hele gezellige, bijzondere, onvergetelijke Kerstdagen. We hopen dat je toch iets van de Kerstboodschap mag ervaren.
Alvast een gezond, gelukkig en succesvol 2008 toegewenst!
Groetjes, Henk en Alice Steinmann
Rotterdam. -
24 December 2007 - 14:30
Annemiek:
Dat ziet er echt super uit daar! Lekker relaxen, maar dat mag ook wel na die weken hard werken en alle overuren!!! Tof dat je gewoon lekker gaat raften als je vriendinnen liever niet gaan. Lekker genieten en je eigen plan trekken. Ik hoop dat je goed uitrust en na deze vakantie er weer tegenaan kunt.
Een dikke knuffel van Robin en de groeten van mij. -
24 December 2007 - 19:34
Papa:
Hallo Ingrid,
Fijn om voor de Kerstdagen nog iets van jou te horen/lezen! En helemaal fijn dat jij het daar zo naar je zin hebt. De mooie foto's geven een prima indruk.
Hier is het nat, mistig en af en toe glad! Bovendien een paar dagen zwaar verkouden geweest. Het gaat nu gelukkig weer beter.
Ook wij gaan genieten van de vakantie. Voorlopig in een aangepast en dus rustig tempo. Fijne Kerstdagen gewenst en geniet van dat mooie land.
Liefs Papa -
25 December 2007 - 08:05
Mamma:
Hoi Ingrid,
Allereerst fijne Kerstdagen op Bali.
Ik begreep dat het erg nat is bij jullie,jammer!
Hier is de vorst weer verdwenen.
Zo gaan we naar de kerk en dan door naar t Harde. Vanavond eten we met zn 3-tjes gezellig thuis.
Geniet van je vakantie!!
Liefs, Mamma. -
26 December 2007 - 08:04
Willeke:
Hoi Ingrid,
Mooie vakantie heb je daar zeg! Ik zie op de foto's dat je er van geniet... ik wens je alvast een heel gelukkig 2008, kerst is tenslotte alweer bijna voorbij! Groetjes,
Willeke -
27 December 2007 - 18:24
Paulien:
Hoi Ingrid,
Ik hoop dat alles goed met je is zo na al die aardverschuivingen en de overstromingen. laat even gauw een berichtje van je horen, we maken ons zorgen!
Liefs Paulien -
29 December 2007 - 02:18
Ingrid:
Hallo allemaal,
Even een kort berichtje om te vertellen dat alles goed gaa. We zitten nu inderdaad op Java. Het regent enorm veel, wat erg jammer is. We gaan de komende dagen in de buurt van Yogyakarta rondbrengen. Nog weinig last gehad van de overstromingen en aardschuivingen. Wel veel water gezien al. Rond Solo stond in iedere bocht een mannetje om te zorgen dat we de goede kant op gingen, sommige wegen waren afgesloten!
Ik wil jullie nog een ontzettend leuk oud en nieuw toewensen en ik hoop dat kerst gezellig was!
Ingrid -
02 Januari 2008 - 09:00
Paulien:
Gelukkig Nieuwjaar! -
04 Januari 2008 - 12:39
Mariet:
hee ingrid,
lang niet wat van mij laten horen...maar ik was echt ff toe aan vakantie en niets doen!
maar relax die vakantie van jou zeg...wel balen van het weer op java!
stuur je snel een lange mail/brief!
xx -
07 Januari 2008 - 08:45
Peter:
Hoi Ingrid,
Allereerst Gelukkig Nieuwjaar!! :-)
En hoe was je vakantie? Veel last van de regen gehad? Zijn jullie toch nog naar Java gegaan? Daar lees ik nog niets over op je site en het moet daar toch ook best mooi zijn!En veel te zien zijn!
Ben je vandaag weer begonnen op school?
Nog nieuwe kinderen in de klas gekregen?
Hoe is het weer nu in Singapore?
Nou, de groetjes en het beste! -
07 Januari 2008 - 09:57
Carla:
Hoi Ingrid,
Net lekker koffie gedronken bij en met je moeder.
Nu weer aan de slag. Je moeder keek net op je site. Vandaar dit berichtje. Al het goede voor 2008!
Groetjes, Carla. -
08 Januari 2008 - 13:48
Opa Vlaardingerbroek:
Allereerst de beste wensen voor 2008. ik hoop dat je een goed jaar zult hebben. nu het verslag en vooral de foto's ik herkende er veel op. Het is nog niets veranderd je blijf als blanke een bezienswaardigheid en ze blijven lachen.Het engels is what is your name en my name is en how do you do en dan houd het veelal op. Maar toch leuk.Door de lange bus- en treinritten heb je nu een idee hoe groot Java is. Jammer dat je niet in de haven van Tandjong Priok bent geweest. Dat was ook erg interressant. Liefs ook van OMA en van mij OPA.