Mystiek in de tempels - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Ingrid Boon - WaarBenJij.nu Mystiek in de tempels - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Ingrid Boon - WaarBenJij.nu

Mystiek in de tempels

Door: Ingrid

Blijf op de hoogte en volg Ingrid

08 Juli 2011 | Cambodja, Khett Siem Reab

Woensdagochtend (6 juli) was het opstaan in alle vroegte. Om 6 uur vertrokken we met de tuk tuk naar de tempel ta prohm, ook wel de jungle tempel genoemd. Ondanks het feit dat het momenteel hier geen hoogseizoen is (veel te warm), wilden we ons de kans op een rustiek moment in de tempel niet laten afnemen. Om half 7 kwamen we aan bij de tempel en inderdaad was er niemand te zien. Alleen maar natuurlijke geluiden en hier en daar kwamen de eerste vrouwen aan om de tempel blad vrij te maken.

Al lopend door de tempel (op plaatsen waar je wel/niet mocht komen?) kwamen we op ontzettend mooie plekjes. Natuurlijk stond ook deze tempel gedeeltelijk in de stijgers, dus dat stuk hebben we maar gemeden. Door het ochtendlicht was de atmosfeer in de tempel heel mystiek. We hebben enorm genoten en prachtige foto’s gemaakt. Op de weg terug naar de tuk tuk begonnen de menselijke bezigheden, inclusief de bijbehorende herrie, en werd het een stuk drukker. Een zeer goede beslissing dus om eerder heen te gaan.

Na het ontbijt zijn we weer in de tuk tuk gestapt om een aantal tempels ongeveer 38 km buiten Siem Reap te bekijken. Heerlijk een uurtje in de wind, op de tuk tuk, met de Ipod in de oren, starend naar de mooie omgeving. En dan komt het besef dat dit inderdaad de laatste reis in Azië is voor voorlopig. Gelukkig heb ik volgend jaar nog meer vakantie dan dat ik nu heb. En in Europa is er ook nog genoeg dingen te zien (schaam, schaam, ik ben nooit in Berlijn geweest).

Aangekomen bij Banteay Srei hebben we genoten van deze tempel die ook wel de vrouwen tempel wordt genoemd. Dit doordat de hele tempel versierd is met allemaal zeer kleine details (en dat kunnen alleen maar vrouwen handen doen). Hierna zijn we nog naar Bantreay Samre en Preah Khan geweest. Het is overdag hier echt bloed heet (ik snap best dat mensen hier liever in het begin van het jaar heen gaan) en op een een of andere manier zijn wij ook steeds op het midden van de dag op pad. Een douche en verkoeling in de airco of in de schaduw is zeer gewenst op zijn tijd.

Donderdag hadden we de laatste dag van onze 3-dagen-tempel-pas. Gelukkig maar, want we begonnen alweer aardig tempelmoe te worden. De meest mooie tempels hadden we allemaal al gezien. Toch kwamen we bij de tempels die we donderdag bezochten nog heel veel toeristen tegen. De meesten gingen niet net als ons met een tuk tuk, maar zaten in een bus met airco. Vast koeler, maar zeker een stuk minder leuk. De rolous group bestaat uit 3 tempels die we dan ook allemaal hebben bezichtigd. En je zult het niet geloven, maar bij terugkomst zijn we het dorpje in gegaan en heb ik mijn voeten in een vissenkom gestopt. Die beesten hebben mijn halve voeten opgegeten :D ’s Avonds zijn we naar een traditionele dansvoorstelling geweest. Dit was zeker niet het hoogte punt van de vakantie, als je snapt wat ik bedoel.

Groetjes uit Siem Reap,

Ingrid

• 08 Juli 2011 - 05:37

Joke:

Het is een hele ervaring om hier geweest te zijn!

• 08 Juli 2011 - 08:18

Papa / Alberto:

Hallo Joke en Ingrid,

Sommige foto's komen mij bekend voor en dan gaat het vooral om de boomwortel-tempel. Het wordt dus tijd om dit werelddeel te verlaten, want jullie hebben alles al gezien. Wat was er mis mt de dansvoorstelling?
    De reis zit er al meer dan voor de helft op. Geniet van de laatste week en maak je niet te druk om de verhuizing!

Liefs

Papa / Alberto

• 08 Juli 2011 - 09:33

Opa Vl.:

hallo Ingrid n Joke,
    direct na het telefoongesprek even gekeken. ook de zwart /wit foto's. allemsaal erg mooi. nog een fijne tijd samen en topt ziens in nederland. OPA

• 08 Juli 2011 - 10:36

Nicolette:

Zelfs even vanuit Cambodja heb je me net even gebeld! Zo leuk. En wat een prachtige foto's weer! Het is daar ook echt schitterend. Maar kan me ook wel voorstellen dat het na drie dagen genoeg is. Geniet nog lekker van jullie laatste dagen in Azië en dan vanaf volgend schooljaar maar snel de schade binnen Europa inhalen!

Liefs, Nicolette

• 08 Juli 2011 - 17:06

Lianne:

Zo te zien hebbeb jullie het prima naar je zin en ik zal de foto`s op picasa ook nog gaan bekijken. Geniet er nog maar even van daar in het verre oosten. Ps Ingrid als je nog tips voor Europa nodig hebt hoor ik het wel.

Groetjes Lianne

• 09 Juli 2011 - 18:13

Lianne:

Super gaaf je foto's ik heb ze even op mijn gemakje bekeken. Zeker nog wel een land om op het lijstje te zetten naast o.a. Patagonie. Ik zit op 1 x per 2 jaar een verre reis dus wie weet volgend jaar. Dit jaar wat vaker wat korter op vakantie ook lekker. Ik verheug me al op Zweden nog 4 daagjes werken en dan vakantie!.