Het roer om...
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
06 Oktober 2007 | Nederland, Meppel
Zo’n anderhalve week geleden kreeg ik een mailtje vanuit Singapore. In februari van dit jaar had ik daar gesolliciteerd, maar dat was niets geworden. Nu kreeg ik een mailtje van de directeur dat ze op zeer korte termijn nieuwe leerkrachten zochten vanwege grote groei. Of ik nog geïnteresseerd en beschikbaar was. Natuurlijk ben ik dat voor zulk soort dingen! (Ik doe momenteel invalwerk in Staphorst op O.B.S. De Berkenhorst in groep 8, maar ik zit nergens voor langere tijd aan vast). Dus ik een mailtje terug sturen. Binnen een kwartier ging de telefoon. Zegt Paulien: “Iemand uit Singapore aan de telefoon.” Natuurlijk dacht ik nog. Maar niets bleek minder waar, het was inderdaad de directeur van de school.
Vanaf toen is alles in sneltreinvaart gegaan. Ik moest nog een brief sturen waar ik wat meer over mezelf in vertelde. Ik heb nog een paar keer met de directeur van de school gebeld en er werd flink veel heen en weer gemaild. Er waren meer mensen die op het mailtje hadden gereageerd (de laatste 8 die de vorige keer waren afgevallen). Die week was het lang wachten op het beslissende mailtje. In de middagpauze van mijn werk kreeg ik een telefoontje vanuit Singapore. Ik was de gelukkige winnaar geworden van de baan na de herfstvakantie!
Nadat ik bijgekomen was van de shock (zoiets veranderd je leven toch in een klap) en het de rest van de familie had verteld begon het regelwerk. Ticket boeken, papieren invullen voor de werkvergunning, uitschrijving bij de gemeente, contract ondertekenen, verzekering afzeggen en nog veel meer andere papieren invullen.
Ik vertrek woensdag 17 oktober met een rechtstreekse vlucht naar Singapore. Daar heb ik 4 dagen om bij te komen van een jetlag en me in te lezen in het reilen en zeilen van de school. Maandag 22 oktober begin ik met het werk. Ik ga groep 1a draaien op de Hollandse School Limited (HSL). Dit is een school met ongeveer 350 Nederlandse kinderen.
Via deze website ga ik jullie weer op de hoogte houden van alle avonturen die ik daar beleef. Ik denk dat ik, in de vakanties, veel ga reizen. Singapore ligt vlak bij allerlei mooie landen (Maleisie, Indonesie, Thailand,….). Dus verhalen genoeg om te schrijven denk ik!
Ingrid
Oh ja, ik moet ook mijn auto nog verkopen. Het is een Chevrolet Matiz van juni 2005 en heeft maar 7000!!! Kilometer gereden. Hij is perfecte staat (heeft 3 maanden geleden nog een grote beurt gehad) en heeft nog 1 jaar volledige fabrieksgarantie. Hij kost €6500,- Als je iemand kent die belangstelling heeft, of zelf belangstelling hebt, dan hoor ik het graag!! Ik zal een foto op deze site plaatsen! Voor meer info: kijk op markplaats.nl
06 Oktober 2007 - 17:28
Sander:
Hey Ingrid! wat een verandering zo in eens jah:D wat leuk voor je!!!!
Zo te lezen heb je er al weer heel erg veel zin in.
Ondertussen hebben nog geen tijd gehad om bij te praten enzo..maarjah...dat lukt toch denk ik niet meer...
Ik wil je alvast heeeel veeel plezier en succes wensen in Singapore!!!
Groeten en een dikke zoen, Sander!! -
06 Oktober 2007 - 18:13
Hannah:
Hee ingrid, ik wist het al he?:P Maarja veel plezier en suc6 in Singapore, en ik ga je wel missen hoor! Kus Hannah -
06 Oktober 2007 - 18:39
Nadia:
Ik wist nog helemaal niet dat je weer op de obs werkte?? maar ik vind het leuk voor je dat je een baan hebt ik singapore! ik hoop dat je het naar je zin krijgt :) Heel veel groetjes nadia -
06 Oktober 2007 - 18:44
NIcolette:
Ha lieve meid,
Ik ben best een beetje jaloers. Lekker naar het mooie weer en naar een mooi stukje wereld. Veel succes met alles regelen en ik ga je zeker weer missen.
Sorry dat je nu toch je auto op een andere manier moet zien te verkopen. Ik wilde 'm heel graag hebben, maar een leaseauto privé rijden en een eigen kleine auto privé is twee auto's privé. We hebben er nu voor gekozen om de Volvo gewoon zelf te blijven rijden en dat Colin zijn leaseauto echt alleen maar gebruikt voor zijn werk.
Dikke knuffel, Nicolette -
06 Oktober 2007 - 21:21
Mariët:
hee hoi lieve ingrid,
Ik sluit mij aan bij nicolette...ben jaloers... je hebt het weer goed voor mekaar! Maar ik vind het super leuk voor je. Het lijkt mij daar ook een heel mooi stukje wereld..en ik ben daarom ook nu al benieuwd naar je verhalen!
succes met de voorbereidingen.. en ik ben blij dat ik je volgende week nog ff zie...want ik zal je idd ook wel weer missen!
xx -
07 Oktober 2007 - 10:11
Loes :
jeetje Ingrid,
wat een verhaal weer. Voor hoe lang blijf je dan weg?
nou heel veel plezier. Ik lees je verhalen altijd met veel plezier.
Loes Snijder Brals. -
07 Oktober 2007 - 14:01
Ingrid:
Sorry, de auto is al verkocht! -
08 Oktober 2007 - 06:31
Danielle:
Wauw gaaf zeg!
Veel plezier daar, inderdaad hele mooie landen in de buurt. Misschien komen we elkaar ook daar tegen:)
Doei -
08 Oktober 2007 - 06:56
Mamma:
Lieve Ingrid,
Wat misschien wel 3 jaar zou worden, blijkt nu maar 3 maanden Nederland te zijn!
Voor jou een unieke kans om in Singapore aan de HSL te gaan werken!
Voor ons wel weer erg ver weg!
Ik hoop dat je het daar reuze naar je zin krijgt!
Veel suc6 met de voorbereidingen! Er lijkt geen eind aan te komen :-(
Fijn trouwens dat je auto verkocht is!
XXX.
09 Oktober 2007 - 08:36
Maaike:
ik had al wat op je hyves gezet..maar alsnog veel succes daar in singapore. Ik hoop dat je het daar naar je zin hebt maar dat zal wel lukken...Ik zie je nog wel een keer
Maaike -
11 Oktober 2007 - 11:53
Annemiek:
Ik ben niet echt verbaasd dat ze jou gekozen hebben. Ze halen er een enthousiaste en bekwame collega mee binnen. Robin en ik willen je heel veel succes wensen met je nieuwe avontuur. We hopen dat we contact houden en elkaar af en toe zullen berichten!
Liefs. -
17 Oktober 2007 - 20:47
Marjolein:
Hoi Ingrid!
Ik hoop dat je een goede reis hebt gehad! Fijn dat je nog een paar dagen hebt om een beetje te wennen aan al het nieuws! En natuurlijk heel veel succes met je nieuwe klas!
Veel groeten,
Marjolein