GoldClass bioscoop en Koninginnedag
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
01 Mei 2010 | Singapore, Singapore
’s Ochtends al ruim voor half negen waren de eerste kinderen al vol in het rood/wit/blauw en oranje in de klas. Sommige kinderen hadden zelfs kleren aan met Nederlandse motiefjes. Natuurlijk zijn de kinderen op zo’n dan enthousiast (lees drukker). Maar dat mocht de pret nog niet drukken. Na een korte opening in de klas verplaatsten we ons naar de gymzaal waar het officiële gedeelte plaatsvond. Hierbij was ook de nieuwe ambassadeur aanwezig. We zongen het Majula Singapura (Singaporese volkslied) en het Wilhelmus. Natuurlijk mocht ons schoollief niet missen. Een echte tranentrekken, ook deze keer weer veel moeders die een traantje wegpinkten. Na 2 optredens was het officiële programma klaar. We konden naar de klas waar we een heerlijk stuk taart kregen, die de ambassadeur had meegenomen.
In de klas hadden we samen met de andere groep 2 een spellen circuit, met natuurlijk oud-Hollandse spelletjes als sjoelen, spijkerpoepen, blikgooien en hinkelen, maar ook schminken, skilopen, kleurplaten, eierloop en bingo. Zo ontzettend Nederlands. Wat hebben de kinderen genoten. Het lijkt wel alsof je je in het buitenland nog meer Nederlander voelt dan wanneer je ‘gewoon’ in Nederland zit. Na de lunch hadden we nog een vossenjacht. Op zoek naar mensen van het koningshuis en naar bekende Nederlanders. Oké, en naar Josje van K3. Een kleine Vlaams invloed voor de Vlamingen bij ons op school. Volgens mij een was het een zeer geslaagde dag en zijn de kinderen vermoeid, maar voldaan naar huis gegaan.
Na schooltijd eerst even met de collega’s wat drinken. Daarna snel de klas in, want er moest nog veel gebeuren. Mijn IPCbord moest nog bijgewerkt worden. En iedere keer neemt dit toch weer meer tijd in beslag dan dat ik had gedacht. Ook moest de Koninginnedagversiering verwijderd worden, zodat we volgende weer week fris kunnen beginnen. Er komt een drukke periode aan: observaties uitwerken, toetsen afnemen, rapporten schrijven, bestellingen doen voor het volgende schooljaar en ga zo maar door. Wel fijn als je dan al je gegevens op orde hebt. Dus met een volle tas snel naar huis.
Met de taxi haalde ik 2 collega’s op om naar de bioscoop in VivoCity te gaan. Voor deze aangelegenheid hadden we tickets gekocht voor de GoldClass. Iets duurdere kaarten, maar daar krijg je een enorme luxe voor terug. Zo kom je binnen in een foyer (denk aan Carré ) daar wordt je naar een bar begeleid waar je met een menukaart een keuze kan maken uit verschillende hapjes en drankjes (soort bar). In de bioscoop is plek voor een mannetje of 30. Dit komt namelijk door de soort stoelen. Je zit een soort hele luie stoel (love-seat maar dan alleen). Deze stoel kan heerlijk achterover waarbij ook de beentjes heerlijk gestrekt kunnen worden. Je kunt praktisch languit liggend tv kijken. Wat wil een mens nog meer? Omdat ze in Singapore erg bang zijn dat mensen het warm hebben in de bios staat de airco flink te blazen, dus het dekentje dat je erbij krijgt is geen overbodige luxe. Voor mij weer de ideale gelegenheid om mijn heerlijke dikke trui uit de kast te halen. Natuurlijk kun je ook tijdens de film eten en drinken bestellen dat ze vervolgens binnen no-time komen brengen. Al knielend schuiven ze de gerechtjes en drankjes op je tafeltje en kun je verder genieten van de film. De film was echt een topper! Mao’s last dancer. Over een jongen uit een dorp die in China geselecteerd wordt om naar de school of Arts in Beijing te gaan om daar ballet te leren. Uiteindelijk mag hij naar Amerika om daar 3 maanden als student te verblijven. Hij wil blijven, maar dat gaat natuurlijk niet zomaar. De film speelt zich namelijk 30 jaar geleden af. Toen was China nog een hele andere wereld. Ik zal het einde niet verklappen. Het kwam niet alleen door de GoldClass tickets. De film is echt een aanrader.
Vanmiddag lekker poffertjes eten en verder wordt het genieten van het lekkere weer dit weekend, maar er moet ook nog veel gewerkt worden. Dat doen we dan maar aan het zwembad Wat een vervelend leven….. Kom op bezoek als je het ook een keer wilt meemaken!
Liefs uit Singapore,
Ingrid
01 Mei 2010 - 06:14
Mamma:
Nou, op bezoek ben ik net geweest :-).
Probeer ook van je vrije weekend te genieten! FF de boel weer wat opladen voor de komende drukke weken!
Dat gaan wij ook doen in onze meivakantie.
Koninginnedag was hier ook gezellig. Gelukkig klaarde het weer 's middags op en hebben we ook nog een terrasje kunnen pikken!! Wel met de jas aan, hoor!
Kus Mamma. -
01 Mei 2010 - 08:02
Lianne:
Toch jammer dat het bioscoop bezoekje er de laatste keer niet in zat. En dan ben ik trots op de bios die ze naar jaren eindelijk in Zutphen hebben gekregen met jawel 4 zalen en ook een hapje en drankje hoor.
Groetjes Lianne -
01 Mei 2010 - 09:33
Papa:
Hoi Ingrid,
De lengte van je verhalen over uitgaan, vakantie, bijzondere gebeurtenissen blijft vele malen groter dan de lengte van je verhalen over het (vele) werk. Maar daar zal wel geen logische relatie tussen zitten;-)! Wij gaan er nu even tussenuit! Sterkte de komende week.
Liefs Papa -
01 Mei 2010 - 10:10
Oma En Opa Boon.:
Hallo Ingrid!
We zijn er wel achter,dat je hard moet werken en dat je vaak reikhalzend naar het weekend uitkijkt.
Maar er staat ook veel tegenover! Het werk levert je ongetwijfeld ook veel voldoening op en...je zorgt er in ieder geval voor dat je aan je ontspanning toekomt.
Groeten en veel liefs! -
03 Mei 2010 - 10:47
Annemiek & Robin:
Geniet van je welverdiende vakantie. Wij hebben nu 2 weken en genieten er ook van. Lekker touren door Nederland om manlief het een en ander te laten zien. Helaas wel regen en kou, maar dat is ook erg Nederlands ;-) -
03 Mei 2010 - 10:47
Annemiek & Robin: