laatste weekje Singapore
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
09 November 2008 | Singapore, Singapore
Zondagmorgen zijn we naar de kerk geweest. De Saint George Church. Daarna zijn we naar Dempsey hill gelopen waar we lekker hebben gelunched met een Ben & Jerry ijsje als toetje. Vandaar uit zijn we naar de Bontanic Gardens gelopen en hebben daar wat rondgekeken. Het was bloedheet dus hebben we snel een shopping mall opgezocht om af te koelen. Daarna zijn we met de metro en de bus, tijdens een tropische regenbui, weer naar huis. ’s Avonds hebben we bij Joris gegeten met als toetje een spelletje kolonisten (ik heb 2x gewonnen).
Maandagochtend heb ik eerst even rustig aan gedaan. Daarna ben ik naar het Jurong Bird Park geweest. Dit is een groot park van ongeveer 20 ha met meer dan 600 exotische en bedreigde vogelsoorten. Ik heb nog een aantal soorten parkieten op mijn handen gehad. Heel leuk. Verder waren er nog een aantal shows met verschillende vogels. ’s Middags heb ik thuis nog even gezwommen in het zwembad van Ingrid om even af te koelen. Daarna lekker gekookt.
Dinsdag heb ik met Femmy (onze buurvrouw uit Meppel die ook naar Singapore is verhuisd) in Little India de nodige tempels, moske’s en shopping malls bekeken. Je kunt je daar best vermaken.
Woensdag zijn we (Femmy en ik) naar Holland Village geweest, waar we hebben geshopt, koffie gedronken hebben op een dakterras en we ons hebben laten oppimpen door een mani- en pedicure. Heerlijk.
Donderdag ben ik alleen op pad geweest. Ik heb een tempel bezocht en heb wat rondgezworven in Ford Canning Park. Een park waar in de 14e eeuw de Maleise vorsten van Temasek zetelde met onder andere militaire ruines, een specerijentuin en de nodige grafstenen. Ja, erg leuk. ’s Middags afgekoeld bij Femmy met genot van een kop thee en ’s avonds ben ik met Marieke en Ingrid pizza weten eten. Ingrid had daarna repetitie met de Sinterklaasband van school. Ik ben met Marieke meegeweest en heb dar heerlijk aan de pool met een wijntje en een toastje gezeten.
Vrijdag zijn Femmy en ik ’s morgens naar de Chinese en Japanse garden geweest. De Chinese tuin was erg leuk om te bekijken. Het weerspiegelt de pracht van het zomerpaleis in Peking met mooie pagodes, een kruiden- en een bonzaituin. De Japanse tuin viel een beetje tegen. ’s Middags hebben we bij de Hollandse Club aan het zwembad gelegen en hebben we daarna ook lekker gegeten. Ingrid was een avondje stappen.
Zaterdagochtend hebben Femmy, Thomas (zoon van Femmy) en ik een ochtend doorgebracht in het Nationaal Museum. Daarna zijn we samen met Ingrid en Marcel naar Chinatown geweest en hebben we lekker bij en Chinese hawker gegeten ’s avonds.
Vanmorgen was het de bedoeling om te gaan wakeboarden. Maar omdat het in het noorden noodweer was moesten we dit helaas annuleren. Dus zijn we naar Sentosa geweest om daar naar underwater world te gaan. Na dat bezoek hebben we ook nog even een kijkje genomen bij de Dolphin Lagoon waar we een show hebben gezien.
Momenteel staan de koffers gepakt en vertrek ik over een uurtje naar Changi Airport. Terug naar de kou.
Joke
09 November 2008 - 12:16
Nicolette:
Hoi Joke en Ingrid,
Klinkt weer goed, die laatste week. Fijn dat jullie het zo lekker hebben gehad met elkaar.
Een goede terugvlucht en tot snel Joke.
En Ingrid: weer alleen in je appartementje. Sterkte maar ook: geniet er weer van.
Liefs, Nicolette -
09 November 2008 - 13:10
(O)pa Vlaardingerbro:
Hallo Beiden
ik zie Joke je hebt je goed vermaakt en veel gezien je kon het nog allemaal aan ondanks de warmte. Ik begrijp dat je snel gaat vertrekken en dan morgen weer in nederland, wat de temperatuur zal het wel wennen zijn maar een goede thuisreis en Ingrid weer alleen dat zal wel weer even wennen zijn. Maar ik ben wel jaloers dat het voor mij wel onmogelijk zal zijn al dat moois te zien. Maar in ieder geval nog een goede tijd en tot horens of mails. Liefs ook namens Oma Opa. -
09 November 2008 - 13:19
Inge:
Joke,
gezellig dat je weer terug komt, hoor... Doe de lieve groetjes aan Ingrid!! tot gauw... -
09 November 2008 - 15:46
Alice:
Lieve Joke en Ingrid,
Wat is dat toch weer snel gegaan! Maar geweldig dat je deze reis kon maken naar Ingrid om te zien hoe zij daar woont en werkt.
Joke, een goede reis naar huis en welkom weer in ons koude en natte, maar mooie landje!
Ingrid, jij sterkte weer alleen en heel veel succes! Geniet van je mooie kansen in Singapore. Tot mails.
Groetjes, Henk en Alice. -
09 November 2008 - 16:37
Papa:
Hallo Ingrid,
Fijn dat je zo gastvrij was om ons zo lang te ontvangen. Geweldig om te zien waar jij woont en werkt. Bedankt voor een fijne tijd!
Papa -
10 November 2008 - 15:34
Joke:
Ik ben weer thuis hoor!
Het wachten op Parijs werd helaas nog eens met een half uur verlengd :-(
Bedankt voor een te gekke en onvergetelijke vakantie bij jou in Singapore!! -
21 November 2008 - 14:35
Johan Pekel:
Hoi Ingrid,
Kijk niet supervaak op je website, maat geniet van de mooie foto's en enthousiaste verhalen. Zag een superleuke foto van Alberto op waterski's by the way.
Ben zelf ooit in Singapore geweest en heb de school destijds ook bezocht en de Hollandse club. Zag Christy uit ruinerwold ook nog op een foto. Doe haar de groeten (zat laatst met haar moeder turnen te jureren bij het Marsetoernooi in Ruinen ; it's a smaal world after all).
Wens je veel succes in Singapore op de school en met je avontuurlijke leven.
Vr. gr.
Johan Pekel -
29 November 2008 - 08:37
Peter:
Kan je weer een beetje wennen zonder je Pa en Ma? ;-) Heb je Sinterklaas ook gezien in Singapore?
Hier waren er weer 2 heel bekende Pieten bij!
Ik ben benieuwd naar je belevenissen en plannen voor de komende tijd!
Een gezellig weekend! -
01 December 2008 - 18:20
Marjanne:
Hoi Ingrid,
Ik heb net je berichtjes gelezen.
Volgens mij heb je het wel naar je zin!
Leuk dat je ouders op bezoek zijn geweest!
Doen jullie daar ook aan Sinterklaas??
Hier zijn de kinderen al heel erg druk! Maar vrijdag is het zover!
Groetjes uit een koud Nederland. En ik lees je verhalen wel weer! Doei.